1396/3/9 2691

آیا غذاهای ارگانیک با غذاهای طبیعی یا غذاهای سالم یکی هستند؟ معنای هر کدام از این اصطلاحات چیست؟ از کدام دسته بیشتر مصرف کنیم؟ آیا لازم است یکی یا دو دسته از این نوع غذاها را از رژیم غذایی مان حذف یا به آن اضافه کنیم؟

غذای ارگانیک، سالم یا طبیعی کدام بهتر است؟


امروزه در بازار نام محصولات ارگانیک را می شنویم در حالی که ممکن است ندانیم دقیقاً این اصطلاح به چه معناست و منظور از غذاهای ارگانیک چیست؟ اگرچه این سه اصطلاح اغلب در بازار یا در متون مختلف به جای هم به کار می روند، اما از نظر معنایی کاملاً با هم تفاوت دارند. پس بهتر است به تفاوت ظریف میان این سه توجه کنیم و با توجه به ویژگی های هر کدام آن‌ها را در رژیم غذایی مان بگنجانیم.
 
غذاهای ارگانیک
غذاهای ارگانیک بدون افزودن کودهای شیمیایی مصنوعی، حشره کش و آفت‌کش‌ها رشد کرده و پرورش داده می شوند و به بازار راه می یابند. حتماً می پرسید اگر این اصطلاح را درباره گوشت ها به کار ببریم به چه معناست؟ این اصطلاح اگر درباره گوشت ها یا تخم مرغ و محصولات لبنی به کار برود در شرایطی است که این محصولات از حیواناتی تهیه شود که از غذاهای طبیعی تغذیه کرده اند و در تولید غذای این حیوانات نیز از کودهای شیمیایی مصنوعی استفاده نشده باشد و نیز به این حیوانات، هورمون های مختلف و نیز آنتی بیوتیک تزریق نشود؛ لذا محصولات تولید شده از آن‌ها نیز کاملاً ارگانیک خواهد بود.
 
غذاهای طبیعی
غذاهای طبیعی، به مواد غذایی اطلاق می شود که بدون افزودنی های سنتزشده یا افزودنی های مصنوعی یا به طور کلی بدون افزودنی تولید می شوند.
 
غذاهای سالم
غذاهای ارگانیک بدون افزودن کودهای شیمیایی مصنوعی، حشره کش و آفت‌کش‌ها رشد کرده و پرورش داده می شوند و به بازار راه می یابند غذاهای سالم، نیز اصطلاحی عام است که ممکن است به غذاها یا خوراکی های طبیعی، یا ارگانیک یا غذاهای معمولی اطلاق شود که فرآوری کمتری در تهیه آن‌ها صورت گرفته است. نمونه ای از غذاهای سالم، آرد کامل است که از آسیاب کردن دانه های کامل غلات به همراه سبوس آن‌ها به دست می آید.
 
غذاهای ارگانیک مغذی ترند؟
اگرچه برخی ادعا می کنند که غذاهای ارگانیک تمرکز بیشتری بر برخی ریزمغذی ها دارند، یا به عبارت دیگر از این نظر غنی ترند؛ اما لازم است بدانیم که این ادعا تا به حال اثبات نشده است و در نتیجه‌ی پژوهش های انجام شده در این زمینه، اتفاق نظر وجود ندارد. محتوای غذای خوراکی نیز بستگی به این دارد که چه زمانی این غذاها از زمین جمع آوری و محصول چیده و سپس فراوری شده است. همچنین تازگی این محصولات در میزان مواد مغذی آن اثر می گذارد. غیر از این موارد، شواهد دیگری درباره این که غذاهای ارگانیک یا طبیعی یا سالم، مزه بهتری نسبت به دیگری دارند، وجود ندارد.
 
آنچه مسلم است این است که مزه خوراکی های گیاهی بستگی به ژنتیک گیاه دارد و شاهدی ثابت کننده اینکه این محصول به صورت ارگانیک یا معمولی رشد یافته است وجود ندارد. هلو یا گوجه ای که در هنگام کال بودن میوه از گیاه چیده شده است، هرگز مزه کامل یک میوه رسیده را نخواهد داشت، نسبت به زمانی که آن را روی درخت یا بوته تا زمان رسیدن میوه و شیرینی آن نگه می دارند.
 
اگرچه نوع کود به کار رفته در تولید یک محصول در مزه آن اثری نمی گذارد، اما قطعاً بر محیط اثرگذار است. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که قیمت بیشتری در ازای دریافت غذای ارگانیک بپردازند؛ چون محصول مورد نظرشان باعث آسیب به محیط زیست از طریق آفت کش ها و حشره کش ها و علف کش ها خواهد شد. اما در تولید خوراکی های ارگانیک از کمپوست برای کمک به غنای خاک برای بازیابی توان آن استفاده می شود بنابراین آسیب آن به محیط زیست به اندازه کود شیمیایی نیست. اگرچه لازم است بدانید که غذاهای ارگانیک با وجودی که در محیط ارگانیک تولید می شود اما در زمان حمل از زمین به سمت کارگاه بسته بندی و بازار تا رسیدن به دست مشتری از آلودگی مصون نیستند.
منبع
تبیان

مکمل ارگانیک ازومایت

مکمل ارگانیک ازومایت
 توصیه استفاده از کود معدنی و ارگانیک ازومایت: 

برخی از خواص مکمل ارگانیک ازومایت:

- ۱۰۰٪ ارگانیک
- کود معدنی و ارگانیک آمریکایی 
- تامین کننده ۶۷ عنصر مورد نیاز گیاهان 
- دارای عناصر نایاب موثر در فتوسنتز و متابولیسم گیاه 
- بهبود دهنده عملکرد تولید در واحد سطح 
- افزایش به بار نشستن شکوفه و میوه
- افزایش سایز و وزن میوه
- بهبود ساختار فیزیکی خاک 
- احیا کننده خاک 
- رفع کمبود عناصر مغذی خاک
- محرک رشد و افزایش رویش سر شاخه ها
- بهبود عطر و طعم میوه 
- بهبود سطح brix، افزایش قند یا ساکاروز محصول 
- افزایش مقاومت گیاه نسبت به تنشهای خشکی و سرما 
- افزایش مقاومت گیاه در برابر آفات و بیماری‌ها
- بهبود بیماری مرگ سریع و زوال درختان 
- کنترل بیماری بلایت و سوختگی درختان

برای کسب توضیحات بیشتر و دریافت مشاوره، می‌توانید با شماره تماس: ۸۸۱۰۸۶۸۳-۰۲۱ تماس حاصل نمایید یا به وب سایت
ازومایت مراجعه نمایید.
کود ارگانیک ازومایت

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

کنترل بیولوژیک آفات باغات

تولید بیش از ۱۰۰۰ تن عسل در مشهد

خواص کفیر

نمایشگاه تخصصی کشاورزی در کرمان

تولید ۱۴۰۰ کیلوگرم زعفران در لرستان

تولید نشاء محصولات زراعی در سیستان وبلوچستان

باغ مادری نهال مرکبات توجیه دارد و یک ضرورت است

ایران و ظرفیت بی‌نظیر باغبانی دیم

کتاب «دستنامه رنگی بیماری‌های غلات دانه‌ریز» منتشر شد

شناخت دقیقتر خاک و کودهای ارگانیک

مهمترین عوامل ایجاد ضایعات محصولات کشاورزی چیست؟

خریداری بیش از ۱۲۰۰ کیلوگرم زعفران از کشاورزان نیشابور، فیروزه و زبرخان

ارائه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در بخش کشاورزی

تاثیر سیاه‌دانه بر دستگاه گوارش

یک مزرعه عمودی در دانمارک با توان تامین سبزیجات کشور

مسابقه کشاورزی بدون خاک

حمایت ۷۰ درصدی از راهکارهای بهینه سازی کشت بافت گیاهی پایه گردو و انگور

تضمین سلامت کودکان با زراعت خانگی

صادرات ۴۵٠ تن گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای خاش

نگهداری و پرورش کاکتوس اپونتیا (انجیر تیغی)

ریزارگانیسم‌هایی که به محصولات کشاورزی در جذب فسفر کمک می‌کنند

انقلاب در کشاورزی با خاک خودآبیاری

کاکتوس آپونتیا تقویت کننده سیستم ایمنی

کشف و نامگذاری گونه جدید قارچ اندوفیت

تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی از ضایعات خرما

اگرونیک در شبکه های اجتماعی