1402/6/14 1029

دانشگاه تهران جزو سه مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم در زمینه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده قرار گرفت.

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده


رئیس مرکز فناوری کشاورزی در محیط‌های کنترل‌شده و آزمایشگاه فتوسنتز و واکنش‌های نوری دانشگاه تهران اعلام کرد: دانشگاه تهران جزو سه مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم در زمینه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر ساسان علی‌نیائی‌فرد گفت: تولید محصولات کشاورزی در محیط‌های کنترل‌شده به منظور بهینه‌سازی نور و فضا، اهمیتی روزافزون در کشاورزی امروز دارد و اهمیت افزایش بهره‌وری در تولیدات کشاورزی، استفاده از فناوری‌های نوین در جهت بهینه‌سازی نور و فضای کشت را ضروری کرده است. بر همین اساس، مرکز فناوری کشاورزی در محیط‌های کنترل‌شده دانشگاه تهران در اسفند ماه ۱۴۰۱ به عنوان یک مرکز «نوع یک» آغاز به فعالیت کرد و آزمایشگاه فتوسنتز و واکنش‌های نوری که پیش‌تر به عنوان آزمایشگاه نمونه دانشگاه تهران شناخته شده بود، بازوی علمی این مرکز شد.

دانشیار دانشکده فناوری کشاورزی دانشگاه تهران در توضیح اهمیت کشاورزی در محیط‌های کنترل‌شده، گفت: روندهای جاری در علوم کشاورزی نشان می‌دهد که تولید محصولات کشاورزی در آینده متفاوت از گذشته خواهد بود و کشاورزی پرزحمت و کم‌درآمد، با روش‌های هوشمند تولید در گلخانه و کشت عمودی در محیط‌های بسته جایگزین خواهد شد. با توجه به این نکته و همچنین سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش سطح کشت گلخانه‌ها تا ۱۵۰ هزار هکتار، نیاز به ایجاد مرکزی که به صورت هدفمند به فناوری‌های مرتبط با توسعه کشت در گلخانه و همچنین فناوری‌های نوینی همچون کشت طبقاتی و عمودی و کشت در محیط‌های بسته بپردازد، احساس می‌شد. مرکز فناوری کشاورزی در محیط‌های کنترل‌شده دانشکده فناوری کشاورزی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، در پاسخ به این نیاز تأسیس شده است.

عضو هیأت علمی گروه باغبانی دانشکده فناوری کشاورزی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، در معرفی فعالیت‌های این مرکز و آزمایشگاه فتوسنتز گفت: مرکز و آزمایشگاه تاکنون سه قرارداد، پنج تفاهم‌نامه و سه پروژه مشترک بین‌المللی با کشورهای هلند، چین، روسیه، آلمان، یونان، بلژیک، آمریکا، کانادا، دانمارک و لهستان داشته‌اند. دستاورد این پژوهش‌ها، در قالب بیش از ۷۰ مقاله در مجلات معتبر بین‌المللی و ۱۲ مقاله در نشریات داخلی منتشر شده که در نتیجه آنها، دانشگاه تهران در سه سال اخیر در زمره سه مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم در زمینه کشاورزی محیط‌های کنترل شده قرار گرفته است.

علی‌نیائی‌فرد درباره مهم‌ترین پژوهش‌های انجام‌شده در این مرکز و آزمایشگاه، افزود: مطالعه در زمینه بهینه‌سازی نور در کشت عمودی گیاهان یکی از زمینه‌های اصلی مورد پژوهش بوده است.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، مقالات منتج از پژوهش‌های انجام‌شده در مرکز فناوری کشاورزی در محیط‌های کنترل‌شده و آزمایشگاه فتوسنتز و واکنش‌های نوری دانشگاه تهران، با موضوعاتی از قبیل بهینه‌سازی نور برای محیط‌های کنترل‌شده، مقابله با چالش‌های تولید در محیط‌های کنترل‌شده، استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین جهت تولید در محیط‌های کنترل‌شده، بهینه‌سازی تولید در محیط‌های کنترل شده، بهینه‌سازی نور برای کیفیت و پس از برداشت محصول، از سوی ناشران معتبر بین‌المللی منتشر شده است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی