در سال جاری اقدام به آموزش کشت برنج ارگانیک از خزانه تا برداشت در سطح ۱۴ روستای محدوده منطقه کردیم که امسال میزان شلتوک برنج استحصالی بالغ بر ۴۸ تن بوده است.
معصومه شهبازی با بیان اینکه در سومین سال اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک در محدوده منطقه آزاد انزلی، این طرح با استقبال کشاورزان در روستاهای محدوده منطقه همراه بود، اظهار کرد: با همکاری کشاورزان مساحت زیر کشت این شیوه کاشت برنج از مرز ۱۲ هکتار مترمربع عبور کرده و میزان شلتوک برنج استحصالی بالغ بر ۴۸ تن بوده است.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به اینکه طرح تولید محصولات کشاورزی ارگانیک با محوریت برنج با حمایت این سازمان به اجرا در می آید، افزود: در این شیوه تولید، استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در مراحل خزانه، نشاء، نگاهداری و برداشت برنج، به طور کامل حذف می شود و به جای آن از ورمی کمپوست، زنبور تریکو گراما و کودهای زیستی برای مبارزه با آفات و حشرات و همچنین تقویت زمین و محصول استفاده می شود.
وی تقویت مشاغل بومی - روستایی، حفظ اشتغال مولد از طریق حمایت از مشاغل پایدار و برندسازی محصولات کشاورزی را از جمله مهمترین دلایل اجرای طرح مزبور اعلام کرد و گفت: سازمان منطقه آزاد انزلی ظرف سه سال گذشته در راستای یک برنامه پنج ساله اقدام به اجرای طرح تولید برنج های ارگانیک با نام "سبز بج" کرده تا از طریق تولید محصولات کشاورزی سالم و با ارزش غذایی بالا، زمینه کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی، افزایش امنیت غذایی و سلامت کشاورزان به ویژه مصرف کنندگان و حفظ منابع آب و خاک استان گیلان فراهم شود.
شهبازی خاطرنشان کرد: در دو سال ابتدایی پروژه به جهت تشویق کشاورزان و همچنین ریسک پذیر بودن پروژه، کلیه هزینه ها از سوی سازمان تامین شد، از سال سوم نیز برای آماده سازی کشاورزان، بخشی از هزینه ها بر عهده کشاورزان قرار گرفته است.
مدیر محیط زیست سازمان در خصوص دیگر خدمات ارائه شده از سوی سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: در سال جاری با بهره گیری از یک کارشناس بین المللی برنج، اقدام به آموزش کشت برنج ارگانیک از خزانه تا برداشت در سطح ۱۴ روستای محدوده منطقه کردیم و در عین حال هزینه کارشناس همراه برای آموزش کشاورزان حاضر در این طرح، از سوی این سازمان تامین شد.
وی با بیان اینکه به دلیل اقبال بازار نسبت به برنج های ارگانیک و تفاوت ۳۰ تا ۵۰ درصدی قیمت اینگونه برنج نسبت به برنج های معمولی موجود، در اقتصاد و معیشت خانوارهای روستایی اثرات مثبتی خواهد داشت، افزود: از سوی دیگر در صورت رعایت کامل استانداردهای لازم به طور متوسط در هر هکتار شاهد افزایش ۶۰ تا ۸۰ کیلویی شلتوک برنج خواهیم بود.
شهبازی یادآور شد: برنج کشت شده در مزارع مشمول این طرح، از نوع برنج «هاشمی» است که از گونه های محبوب بازار برنج کشور است و همانند سال گذشته پس از دریافت استاندارد ملی ۱۱۰۰ از شرکت بازرسی تحت نظر انجمن ارگانیک، با نام تجاری "سبز بج" به بازار عرضه می شود.