1397/2/11 10086

میوه‌های زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگل‌های روده‌ای جلوگیری می‌کنند.

گیاه زیره و خواص دارویی آن


Carum carvi L.

Carvi, Caraway

(تیره‌ی چتریان)

زیره گیاهی است دوساله با ریشه‌ی عمیق، ساقه‌ای کوتاه و برگ‌هایی دندانه‌دار. گل‌آذین چتر مرکب است و گل‌ها به رنگ سفید یا صورتی‌اند. میوه‌ی آن دی‌آکن و تمام گیاه معطر است. زیره در اروپا و آسیا به‌طور خودرو می‌روید و همچنین آن را کشت نیز می‌کنند. این گیاه از قدیم چه به خاطر عطر آن و چه به خاطر دارا بودن خاصیت هضم آن مورد توجه مردم بوده است.

 

برای مصارف دارویی غنچه‌های رسیده یا تمام گیاه زیره را جمع‌آوری نموده می‌گذارند تا خشک شود، سپس آن را می‌کوبند و پاک می‌کنند. در کشت صنعتی این کار را به طور مکانیکی انجام می‌دهند. میوه‌ها باید کاملا خشک نگهداری شوند. آنها محتوی ۳ تا ۷ درصد اسانس روغنی هستند که این اسانس دارای کارون و لیمونن (Carvone, Limonene) بوده، همچنین گیاه زیره محتوی آلبومین‌ها، نشاسته، قند، تانن‌ها و روغن است.

 

 

این مواد فعالیت جهاز هاضمه را تحریک نموده، تشنجات عضلات صاف را کاهش داده از تشکیل گاز معده جلوگیری می‌کنند. میوه‌های زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگل‌های روده‌ای جلوگیری می‌کنند. آنها را به صورت خرد شده یا پودر یا خود میوه به طور کامل به مقدار نیم تا یک گرم در روز می‌توان جوید. برای تهیه دم‌کرده‌ زیره، ۲ قاشق مرباخوری از میوه خرد شده را برای هر فنجان آب مصرف می‌کنند و ۲ تا ۳ فنجان در روز می‌آشامند. زیره ترششح غدد شیری را تحریک می‌کند. اسانس زیره را به مقدار ۱ تا ۳ قطره روی یک حبه قند ریخته صرف می‌کنند. مصرف بیش از این مقدار برای کبد و کلیه‌ها مضر است. زیره به مقدار زیادی در صنایع غذایی به‌کار می‌رود.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

برآورد کشت ۲۶ هزار هکتار ذرت‌دانه‌ای در کرمانشاه

راه‌های رسیدن به کشاورزی تجاری چیست؟

4000 هکتار از مزارع کرمانشاه زیر کشت گیاهان دارویی رفته است

برداشت کلزا در جنوب کرمان آغاز شد

افتتاح بوستان کشاورزی شهری در مشهد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی