1397/2/11 1678

میوه‌های زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگل‌های روده‌ای جلوگیری می‌کنند.

گیاه زیره و خواص دارویی آن


Carum carvi L.

Carvi, Caraway

(تیره‌ی چتریان)

زیره گیاهی است دوساله با ریشه‌ی عمیق، ساقه‌ای کوتاه و برگ‌هایی دندانه‌دار. گل‌آذین چتر مرکب است و گل‌ها به رنگ سفید یا صورتی‌اند. میوه‌ی آن دی‌آکن و تمام گیاه معطر است. زیره در اروپا و آسیا به‌طور خودرو می‌روید و همچنین آن را کشت نیز می‌کنند. این گیاه از قدیم چه به خاطر عطر آن و چه به خاطر دارا بودن خاصیت هضم آن مورد توجه مردم بوده است.

 

برای مصارف دارویی غنچه‌های رسیده یا تمام گیاه زیره را جمع‌آوری نموده می‌گذارند تا خشک شود، سپس آن را می‌کوبند و پاک می‌کنند. در کشت صنعتی این کار را به طور مکانیکی انجام می‌دهند. میوه‌ها باید کاملا خشک نگهداری شوند. آنها محتوی ۳ تا ۷ درصد اسانس روغنی هستند که این اسانس دارای کارون و لیمونن (Carvone, Limonene) بوده، همچنین گیاه زیره محتوی آلبومین‌ها، نشاسته، قند، تانن‌ها و روغن است.

 

 

این مواد فعالیت جهاز هاضمه را تحریک نموده، تشنجات عضلات صاف را کاهش داده از تشکیل گاز معده جلوگیری می‌کنند. میوه‌های زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگل‌های روده‌ای جلوگیری می‌کنند. آنها را به صورت خرد شده یا پودر یا خود میوه به طور کامل به مقدار نیم تا یک گرم در روز می‌توان جوید. برای تهیه دم‌کرده‌ زیره، ۲ قاشق مرباخوری از میوه خرد شده را برای هر فنجان آب مصرف می‌کنند و ۲ تا ۳ فنجان در روز می‌آشامند. زیره ترششح غدد شیری را تحریک می‌کند. اسانس زیره را به مقدار ۱ تا ۳ قطره روی یک حبه قند ریخته صرف می‌کنند. مصرف بیش از این مقدار برای کبد و کلیه‌ها مضر است. زیره به مقدار زیادی در صنایع غذایی به‌کار می‌رود.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

کشاورزی حفاظتی و افزایش عملکرد گندم هدف پروژه ایران - سیمیت

اعلام آمادگی فائو برای مبارزه با آفت ملخ در ایران

استفاده اسپانیا و امارات از زعفران فله ایرانی

راه اندازی مشاغل سبز برای بانوان روستایی

امنیت غذایی چیست؟

کربن خاک: مهمترین محدودیت در کشاورزی کشور

زنبورداری صنعتی رو به رشد در ایران گفتگو

ملخ های دریایی چگونه از خوزستان سردرآورده‌اند؟

ششمین کنفرانس پژوهش‌های کاربردی در علوم کشاورزی

استفاده مداوم سموم دلیل بی اثر شدن آفت کش ها

اثر سرمازدگی مستقیم بر گیاه گندم

شناسایی 50 گونه جلبک دارویی در هرمزگان

مخالفت مجلس با ممنوعیت کشت برنج

گل های زینتی تیره‌ نعناع

یخ زدن خاک سبب بهبود خصوصیات فیزیکی خاک می‎شود

قابلیت چابهار در ایجاد گلخانه بیشتر از برخی کشورهاست

برگزاری همایش ملی "زراعت، گیاهپزشکی و بیوتکنولوژی"

کشاورزان جنوب کرمان از کشت پیاز خودداری کنند

معرفی شبدر سفید و نحوه کشت آن

گیاه دارویی بارهنگ برای درمان سرفه

بیمه ماشین آلات کشاورزی تخفیف 30درصدی خورد

کتاب "گیاهان صنعتی" وارد بازار نشر شد

راه اندازی سامانه رصد بازار در هندوستان برای کشاورزان

کشاورزی بدون استفاده از خاک در صد سال آینده

پرورش نشای آنغوزه برای نخستین بار در کشور

اگرونیک در شبکه های اجتماعی