میوههای زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگلهای رودهای جلوگیری میکنند.
Carum carvi L.
Carvi, Caraway
(تیرهی چتریان)
زیره گیاهی است دوساله با ریشهی عمیق، ساقهای کوتاه و برگهایی دندانهدار. گلآذین چتر مرکب است و گلها به رنگ سفید یا صورتیاند. میوهی آن دیآکن و تمام گیاه معطر است. زیره در اروپا و آسیا بهطور خودرو میروید و همچنین آن را کشت نیز میکنند. این گیاه از قدیم چه به خاطر عطر آن و چه به خاطر دارا بودن خاصیت هضم آن مورد توجه مردم بوده است.
برای مصارف دارویی غنچههای رسیده یا تمام گیاه زیره را جمعآوری نموده میگذارند تا خشک شود، سپس آن را میکوبند و پاک میکنند. در کشت صنعتی این کار را به طور مکانیکی انجام میدهند. میوهها باید کاملا خشک نگهداری شوند. آنها محتوی ۳ تا ۷ درصد اسانس روغنی هستند که این اسانس دارای کارون و لیمونن (Carvone, Limonene) بوده، همچنین گیاه زیره محتوی آلبومینها، نشاسته، قند، تاننها و روغن است.
این مواد فعالیت جهاز هاضمه را تحریک نموده، تشنجات عضلات صاف را کاهش داده از تشکیل گاز معده جلوگیری میکنند. میوههای زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگلهای رودهای جلوگیری میکنند. آنها را به صورت خرد شده یا پودر یا خود میوه به طور کامل به مقدار نیم تا یک گرم در روز میتوان جوید. برای تهیه دمکرده زیره، ۲ قاشق مرباخوری از میوه خرد شده را برای هر فنجان آب مصرف میکنند و ۲ تا ۳ فنجان در روز میآشامند. زیره ترششح غدد شیری را تحریک میکند. اسانس زیره را به مقدار ۱ تا ۳ قطره روی یک حبه قند ریخته صرف میکنند. مصرف بیش از این مقدار برای کبد و کلیهها مضر است. زیره به مقدار زیادی در صنایع غذایی بهکار میرود.
مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.
8936
1627
2076
5540
2914
10246
1287
5470
2720
2641
نظر شما
پرطرفدارترین مطالب امروز
اگرونیک در شبکه های اجتماعی