1397/2/11 2848

میوه‌های زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگل‌های روده‌ای جلوگیری می‌کنند.

گیاه زیره و خواص دارویی آن


Carum carvi L.

Carvi, Caraway

(تیره‌ی چتریان)

زیره گیاهی است دوساله با ریشه‌ی عمیق، ساقه‌ای کوتاه و برگ‌هایی دندانه‌دار. گل‌آذین چتر مرکب است و گل‌ها به رنگ سفید یا صورتی‌اند. میوه‌ی آن دی‌آکن و تمام گیاه معطر است. زیره در اروپا و آسیا به‌طور خودرو می‌روید و همچنین آن را کشت نیز می‌کنند. این گیاه از قدیم چه به خاطر عطر آن و چه به خاطر دارا بودن خاصیت هضم آن مورد توجه مردم بوده است.

 

برای مصارف دارویی غنچه‌های رسیده یا تمام گیاه زیره را جمع‌آوری نموده می‌گذارند تا خشک شود، سپس آن را می‌کوبند و پاک می‌کنند. در کشت صنعتی این کار را به طور مکانیکی انجام می‌دهند. میوه‌ها باید کاملا خشک نگهداری شوند. آنها محتوی ۳ تا ۷ درصد اسانس روغنی هستند که این اسانس دارای کارون و لیمونن (Carvone, Limonene) بوده، همچنین گیاه زیره محتوی آلبومین‌ها، نشاسته، قند، تانن‌ها و روغن است.

 

 

این مواد فعالیت جهاز هاضمه را تحریک نموده، تشنجات عضلات صاف را کاهش داده از تشکیل گاز معده جلوگیری می‌کنند. میوه‌های زیره میکروارگانیسم های مضر را دفع نموده از ازدیاد انگل‌های روده‌ای جلوگیری می‌کنند. آنها را به صورت خرد شده یا پودر یا خود میوه به طور کامل به مقدار نیم تا یک گرم در روز می‌توان جوید. برای تهیه دم‌کرده‌ زیره، ۲ قاشق مرباخوری از میوه خرد شده را برای هر فنجان آب مصرف می‌کنند و ۲ تا ۳ فنجان در روز می‌آشامند. زیره ترششح غدد شیری را تحریک می‌کند. اسانس زیره را به مقدار ۱ تا ۳ قطره روی یک حبه قند ریخته صرف می‌کنند. مصرف بیش از این مقدار برای کبد و کلیه‌ها مضر است. زیره به مقدار زیادی در صنایع غذایی به‌کار می‌رود.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

احیای صنعت پرورش کرم ابریشم در آستارا

‌فرونشست ٢٩ سانتیمتری استان البرز

محبوبیت روزافزون کاربرد شن در طراحی فضای سبز و باغ خشک

شتاب گرفتن اجرای طرح‌های آبخیزداری استان بوشهر

‌جنگل های انبوه غرب ایران هم در حال بیابان شدن هستند

مهم‌ترین مشکل صنعت گلخانه ای خراسان چیست؟

۱۰ روش برای جلوگیری از سرقت گل و گیاه از باغ

حدنگاری ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری

سمفونی آرتمیا و فلامینگو در دریاچه ارومیه

سود توت فرنگی کردستان در جیب دلال‌ها

اثرات زیانبار کودهای شیمیایی کشاورزی بر فرسایش آثار باستانی سنگی

شیوع بیماری لکه سیاه در برخی باغات مهاباد

هنوز در ترمیم خسارت سیل ابتدای کار هستیم

تاثیر کاهش ۱.۲متری تراز آب دریای خزر بر تالاب‌های شمال

ریخت‌شناسی ساختمان گل، اجزا و انواع گل

باید به سمت کشاورزی دانش بنیان حرکت کنیم

افزایش برداشت زیره سبز در گناباد

ده‌هزار کانتینر سبزی از استان البرز صادر می‌شود

آیا پیشرفت فناوری، بشر را هوشمندتر می‌کند؟

آتش سوزی کاه و کلش مزارع ایذه ادامه دارد

گل داودی گیاهی زیبا برای روزهای پاییزی

برداشت انگور یاقوتی در زابل آغاز شد

آموزش کشت هیدروپونیک توسط اتاق بازرگانی یاسوج

مگس سفید یا سفید بالک و روش های مبارزه با آن

بیست و ششمین نمايشگاه بين المللی صنايع کشاورزی، مواد غذائی، ماشين آلات و صنايع وابسته

اگرونیک در شبکه های اجتماعی