معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کُردستان در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان این مطلب، اظهار کرد: با توجه به بارندگی مناسب، شیب اراضی و رطوبت مناسب و عدم فراهم شدن شرایط بیماری، انگور دیم به ویژه انگور سیاه کُردستان سالم و ارگانیک است. محمد فرید افزود: ۵۰ هزار تُن انگور سیاه از باغات انگور استان تولید میشود که ۱۳ هزار بهره بردار از باغات انگور تأمین معاش میکنند که عمده این باغات در شهرستانهای بانه، مریوان و سروآباد و مقداری هم کامیاران، سنندج و سقز قرار دارد.
وی گفت: استان کُردستان در راستای تولید انگور از ظرفیت ویژه ای برخوردار است و تلاش می شود انگور دیم کُردستان در کنار محصول توت فرنگی به عنوان یک برند در کشور معرفی و نسبت به صادرات این محصول به اقدام شود. سپری در ادامه افزود: استان کردستان با چهار هزار و 700 تا 5 هزار هکتار باغ انگور آبی و تولید ۵۲ هزار تُن شامل؛ رقمهای فخری، عسکری، یاقوتی، کشمش قرمز، سفید بی دانه بای 4 هزار نفر شغل ایجاد کرده است. وی خاطرنشان کرد: در بیش از 9 هزار هکتار باغ انگور "ڕه شه" مریوان و خوشنام بانه با متوسط عملکرد ۶ تُن در هکتار، 46 هزار تُن انگور تولید می شود.
به گفته وی این محصول سرشار از آنتی کسیدان است که علاوه بر مصرف تازه خوری در تامین ویتامینها نیز تأثیر دارد. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: ۵ هزار هکتار از باغات انگور دیم در شهرستانهایی قراردارد که بالای ۳۰۰ میلی متر بارندگی دارد. سپری در پایان گفت: ۲ و نیم میلیون اصل نهال گواهی شده انگور جهت احداث ۳ هزار هکتار باغ انگور دیم در استان کردستان برای پاییز امسال آماده به کشت است.