رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: تاکنون در 5 درصد از شالیزارهای استان برنج برداشت شده و 30 درصد آماده برداشت است. علیرضا شعبان نژاد در گفتوگو با ایسنا گفت: گیلان 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و در حال حاضر محصول برنج در صددرصد از شالیزارهای استان رسیده است.
وی با بیان اینکه تاکنون برداشت برنج در 5درصد از شالیزارهای گیلان برداشت شده است، اضافه کرد: در حال حاضر در 30 درصد از شالیزارهای گیلان برنج آماده برداشت است. شعبان نژاد ادامه داد: طبق گزارشات دریافتی از شهرستانها به نظر میرسد، امسال شاهد افزایش تولید برنج سفید در استان گیلان باشیم، اما میزان دقیق تولید این محصول پس از برداشت نهایی برنج اعلام میشود.
رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان تصریح کرد: اغلب رقم کشت شده در گیلان از نوع هاشمی است و در استان گیلان یکی از با کیفیتترین برنجهای دنیا تولید میشود که از نظر طعم و کیفیت رقیب ندارد. وی با بیان اینکه افزایش تولید برنج سالم ارگانیک یکی از اولویتهای کاری سازمان جهادکشاورزی گیلان است، ادامه داد: میزان مصرف سموم در اراضی شالیزاری کاهش یافته و تاکید ما بیشتر روی کشاورزی ارگانیک و تولید محصول ارگانیک است.
وی خاطرنشان کرد: البته سم به مثابه دارو در علم پزشکی است و وقتی گیاه مبتلا به بیماری میشود، برای درمانش گیاهپزشک داروی مرتبط را تجویز میکند که مشهور به سم در اذهان عمومی است. شعبان نژاد تصریح کرد: اگرچه هدف اصلی کاهش مصرف سموم و تولید محصولات سالم است، لیکن در صورت لزوم کشاورزان ضمن مشاوره با کارشناسان مراکز جهادکشاورزی مستقر در دهستانها و مراجعه به کلینیکهای گیاهپزشکی ناچار به استفاده از سموم برای جلوگیری از پیشرفت آفات و بیماریها هستند. وی بر اقدام سریع شالیکاران جهت برداشت برنج و بهرهگیری از شرایط جوی مساعد روزهای اخیر تاکید کرد.