1396/4/12 5545

برگ‌ها‌ی درخت زردآلو همانند شکل قلب، نوک تیز و گل‌ها‌ی آن درشت و سفید و متمایل به قرمز است. میوه زردآلو گوشتی و شیرین و به طور عموم زرد و گاهی زرد مایل به قرمز است. مغز هسته زردآلو مصرف خوراکی دارد.

دانستنی‌هایی در مورد زردآلو


درخت زردآلو بومی نواحی چین وایران است وارتفاع آن تا 6 مترهم می‌رسد. برگ‌ها‌ی این درخت همانند شکل قلب، نوک تیز و گل‌ها‌ی آن درشت و سفید و متمایل به قرمز است. میوه زردآلو گوشتی و شیرین و به طور عموم زرد و گاهی زرد مایل به قرمز است. مغز هسته زردآلو مصرف خوراکی دارد. در طب سنتی از آن برای درمان برخی بیماری‌ها مانند رفع مشکلات تنفسی، سوء‌ها‌ضمه، فشار خون بالا، تقویت جنسی، تسکین درد، تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با عفونت و همچنین کمک به درمان آرتریت استفاده می‌شده است. از نظر متخصصان تغذیه، خواص هسته زردآلو شبیه خواص بادام درختی است و به همان مقدار مغذی و دارای مواد معدنی مفید برای بدن است.
 
دیگر بخش‌ها‌ی این گیاه نیز علاوه بر میوه و مغز دانه مانند گل، پوست، تنه و ریشه در طب کاربرد دارد. طبع زردآلو سرد وتر است و نوع شیرین آن کمی گرم است. زردآلو دارای آنتی اکسیدان‌ها‌ی فراوان و خاصیت ضد سرطانی بسیار بالایی است. زردآلو سرشار از ویتامین A است که به رشد کودکان کمک می‌کند و باعث تقویت بینایی در آن‌ها می‌شود. زردآلو خواص بسیاری برای سلامت پوست دارد. استفاده از ماسک زردآلو در رفع چروک، افزایش رطوبت و نرمی پوست‌ها‌ی خیلی خشک بسیار موثر ولطیف کننده پوست صورت و گردن است. خیس کرده برگه زردآلـو صفراآور و ملین است و برای درمان یبوست مفید است.
 
یکی‌از خواص زردآلو رفع بد بویی دهان است، همچنین وجود فلوئور در زردآلو از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. خوردن زردآلو آرام بخش است و مصرف آن به کسانی که فعالیت فکری زیاد دارند، توصیه می‌شود. زردآلو برای درمان شب کوری بسیار مفید است. زرد آلو یکی از میوه‌های مفید بــرای کـاهش LDL یــا کلسترول بد خون است و افراد با مصرف منظم این میوه می‌توانند سلامت قلب خود را حفظ کنند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عروقی را کاهش دهند. در عین حال مصرف زردآلو باعث افزایش سطح HDLخون نیز می‌شود که همان کلسترول خوب خون است و به این ترتیب سلامت بدن را حفظ می‌کند. زردآلو به کنترل فشار خون بالا (به دلیل داشتن پتاسیم) کمک می‌کند، از همین رو میوه‌ای مفید برای بیماران مبتلا به فشار خون است.
 
زردآلو به دلیل داشتن ویتامین C و آهن، درمان کننده مشکل کم خونی است. زردآلوی تازه مقادیر قابل توجهی اگزالات دارد، بنابراین افراد با سابقه سنگ کلیه در مصرف آن احتیاط کنند. زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است، بنابراین افراد سالخورده و کودکان باید از زیاده روی در خوردن آن بپرهیزند. برگه زردآلو یا قیسی‌ها‌یی که در سطح صنعتی تهیه می‌شود، حاوی دی‌اکسید گوگرد است و مصرف آن به ویژه برای افراد مبتلا به آسم مضر است. با وجود گسترده بودن خواص دارویی مغز زردآلو، مصرف مغز تلخ زردآلو به کودکان، زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود. همچنین برای دیگر افراد نیز در حالت عادی مصرف بیش از 2عدد مغز تلخ زردآلو توصیه نمی‌شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی