1396/8/19 2977

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به اظهاراتی درباره میزان سموم کشاورزی در سبزیجات و صیفی‌جات پاسخ داد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت پاسخ داد

چند درصد محصولات کشاورزی سم بالاتر از حد مجاز دارند؟


دکتر زهرا عبداللهی درباره میزان سموم کشاورزی باقیمانده در سبزیجات و صیفی‌جات توضیح داد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سبزیجات برگی مانند کاهو، خیار، گوجه، سیب زمینی و پیاز احتمال باقیماندن سموم بیشتر است. با توجه به اینکه این محصولات کشاورزی موارد مصرف زیادی دارند، لازم است برنامه‌های کنترل سموم محصولات کشاورزی، روی این موارد تمرکز کند و امکان ردیابی محصولی که سم بیشتری دارد، وجود داشته باشد. آزمایشگاه‌ها نیز باید تجهیزات لازم برای اندازه‌گیری انواع سموم را داشته باشند. وی ادامه داد: جلسات متعددی در زمینه  آموزش نحوه استفاده از سموم به کشاورزان و کنترل سمومی که به کشور وارد می‌شود و همچنین شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی به منظور ردگیری میزان سم در آنها برگزار شده است. طبق بررسی‌های انجام شده میزان این سموم در محصولات کشاورزی زیاد نیست و در میان درصد کمی از سبزیجات و صیفی‌جات، میزان باقیمانده سموم بیش از حد مجاز است.

 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: در حال حاضر نظارت بر این موضوع  سخت است؛ چون باید منابع لازم از طرف سازمان برنامه و بودجه برای برنامه‌ای که در این زمینه تدوین شده است، تامین شود و در اختیار وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی قرار گیرد تا بتوان نظارت‌های دقیق‌تری انجام داد. عبداللهی با تاکید بر اینکه کشاورزان از سموم کشاورزی به صورتی نامناسب استفاده می‌کنند، تصریح کرد: آنها سمی که برای یک نوع گیاه مناسب است، برای همه گیاهان استفاده می‌کنند؛ این موضوع به آگاهی کشاورزان بازمی‌گردد. وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت باید روی آموزش کشاورزان کار کنند تا مطلع باشند که خطرات مصرف زیاد این سم چیست؟ به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت برنامه‌های آموزشی لازم را برای کشاورزان برگزار می‌کنند. در وزارت بهداشت برنامه بهداشت کشاورزان وجود دارد که در آن موضوع آموزش آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است تا فرهنگ استفاده درست و بجا از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی ایجاد شود.

منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی