1396/10/25 3000

کمترین دستمزد در بین مشاغل بخش کشاورزی به کشاورزان میوه چین با دستمزد ماهیانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۶۸۴ تومان اختصاص دارد.

جزئیات دستمزد کارگران مشاغل کشاورزی


مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار، به بررسی آمار و اطلاعات مربوط به«وضعیت دستمزد مشاغل منتخب بخش کشاورزی در مناطق روستایی» پرداخت. بر اساس یافته‌های این گزارش، بررسی نتایج این طرح در بهار ۱۳۹۶ در خصوص دستمزد کارگران مشاغل منتخب کشاورزی نشان می‌دهد، بیشترین متوسط دستمزد روزانه در میان مردان با رقم ۷۱۶۱۹۰ ریال به کارگر «نهرکش و مرزبند» و کمترین متوسط دستمزد روزانه به کارگر «میوه چین» با رقم ۴۵۰۲۲۸ ریال، اختصاص داشته است.

این آمار نشان می دهد بیشترین دستمزد مشاغل کشاورزی، مربوط به کارگران نهرکش و مرزبند با دستمزد ماهیانه ۲ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۵۷۰ تومان و کمترین دستمزد نیز برای کارگران میوه چین با دستمزد ماهیانه یک میلیون و ۳۵۰ هزار و ۶۸۴ تومان است. همچنین در بین زنان بیشترین دستمزد روزانه به کارگر « نشاکار» با رقم ۷۴۲۵۲۳ ریال و کمترین دستمزد روزانه به کارگر «دروگر غلات» با رقم ۳۵۰۰۴۶ ریال، اختصاص دارد.

با توجه به درصد تغییرات متوسط دستمزد روزانه مردان کارگر در بهار ۱۳۹۶ نسبت به فصل مشابه سال قبل، مشاهده می گردد که متوسط دستمزد روزانه کارگر «بیلزن زمین زراعی» بیشترین و متوسط دستمزد روزانه کارگر «میوه چین» کمترین تغییر را به ترتیب به صورت افزایشی و کاهشی، داشته اند، این در حالی است که بیشترین تغییر در متوسط دستمزد روزانه کارگران زن مربوط به متوسط دستمزد روزانه کارگر «دروگر غلات» بوده است.

با توجه به متوسط دستمزد در استان های کشور، بالاترین دستمزد برای مردان مربوط به کارگر «نشاکار» در استان گیلان با دستمزد ۱۱۶۸۸۶۴ ریال، میباشد و پایین ترین دستمزد مربوط به کارگر «دروگر غلات» در استان سیستان وبلوچستان با دستمزد ۲۷۵۰۰۰ ریال، بوده است.

از سوی دیگر بالاترین دستمزد برای زنان در بین استان های کشور مربوط به کارگر «نشاکار» در استان گیلان با دستمزد ۹۳۹۰۴۵ ریال و پایین ترین دستمزد مربوط به کارگر «وجینکار و تنککار» در استان گلستان با دستمزد ۲۳۳۴۶۷ ریال، میباشد.

نتایج موجود نشان می دهد که بیشترین شکاف جنسیتی دستمزد در بهار ۱۳۹۶ به مانند بهار ۱۳۹۵ ، به کارگر «دروگر غلات» اختصاص داشته است. همچنین مشاهده میشود در بهار ۱۳۹۶ ، شکاف قابل توجه بین متوسط دستمزد روزانه مردان و زنان کارگر «دروگر غلات»، به میزان ۱۳.۷ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل تقلیل یافته است.

از سوی دیگر کمترین شکاف جنسیتی دستمزد در بهار۱۳۹۶ ، به «کارگر  نشاکار» اختصاص دارد، این در حالی است که کمترین مقدار شکاف جنسیتی دستمزد در بهار ۱۳۹۵ ، مربوط به کارگر «وجین کار و تنک کار» بوده است.

شکاف جنسیتی دستمزد کارگران «وجین کار و تنک کار» در بهار ۱۳۹۶ ، رفتاری متفاوت نسبت به بهار ۱۳۹۵، داشته است، به طوری که متوسط دستمزد روزانه زنان در این شغل در فصل مذکور بیش از متوسط دستمزد روزانه مردان بوده است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

تولید ۳۲۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی در ارس

ساخت کاتالیزور برای تصفیه آب و تولید هیدروژن

اگرونیک در شبکه های اجتماعی