1396/1/26 2360

یک گونه قارچ بومی جدید به نام باستانی مازندران (طبرستان) نام گذاری شد.

نامگذاری یک گونه جدید قارچ بومی به نام باستانی مازندران

محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به شناسایی و نامگذاری یک گونه قارچ بومی جدید به نام باستانی مازندران (طبرستان) شدند که از مزارع برنج جداسازی شده است. به گزارش ایسنا،‌ استان مازندران، زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی است که هر کدام اهمیت اقتصادی، کشاورزی و زیست محیطی خود را دارند. همچنین محصولات کشاورزی این استان پهناور مانند برنج، چای و غیره از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. 
 
دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی در خصوص این گونه جدید قارچ گفت: با توجه به ارتباط نزدیک حیات و فعالیت اکوسیستم‌ها و محصولات کشاورزی با حیات و فعالیت جامعه میکروبی، جوامع پیشرفته با انجام تحقیقات گسترده در این زمینه دائما در پی افزایش کارآیی محصولات کشاورزی و پایداری اکوسیستم‌های طبیعی خود هستند، اما این امر در کشور بسیار کم مورد توجه قرار گرفته است. از جذاب­‌ترین نقش­‌های میکروارگانیسم‌ها در این زمینه می‌توان به نقش آن‌ها در تنظیم رشد، تولید بذر، گلدهی و در کل فیزیولوژی گیاه و محصولات کشاورزی اشاره کرد.
 
وی افزود: یکی از محصولات کشاورزی استراتژیک استان مازندران برنج است. نظر به ارتباط بسیار نزدیک فیزیولوژی گیاهی با ارتباطات میکروبی می‌توان از میکروارگانیسم‌ها برای افزایش کیفیت و کمیت تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج استفاده کرد. در این راستا محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه الزهراء از میان قارچ‌هایی که از خاک مزارع برنج جداسازی شده بود، توانستند یک گونه جدید قارچ coelomycete (سلومایست) را شناسایی کنند.
 
رئیس  مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ادامه داد: این قارچ به جنس Pyrenochaetopsis تعلق داشته و بر اساس مطالعات فیلوژنی مولکولی انجام شده توسط محققان مرکز، این گروه از قارچ‌ها ارتباط انتخابی با گیاهان خانواده گرامینه (گندمیان) دارند. این گونه به نام باستانی استان مازندران یعنی طبرستان نام‌گذاری شده و نام علمی آن Pyrenochaetopsis tabarestanensis است.
 
فاضلی خاطرنشان کرد: کوشش ما در این مرکز در جهت معرفی و حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور است. در این میان ذخایر زیستی بومی از اهمیت بسیار بسزایی برخوردارند؛ چرا که این موجودات، واجد توانمندی‌های بالقوه‌ای از نظر علمی و کاربردی هستند که باید مورد مطالعه گسترده قرار گیرند. در مورد این گونه جدید شاید ارتباطی مشخص بین گیاه برنج و قارچ وجود داشته باشد که خود می‌تواند فیزیولوژی گیاه را تحت تاثیر قرار دهد. نظر به این واقعیت که این گروه از قارچ‌ها در کشور بسیار کم مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، لذا می‌توانند موضوع بسیار جالب توجهی برای انجام مطالعات گسترده اکولوژی مولکولی، برهم کنش‌های گیاه-قارچ و فیزیولوژی مولکولی باشند.
 
رئیس  مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تصریح کرد: نمونه‌های این گونه قارچ بومی در بانک میکروارگانیسم‌ها، یکی از کلکسیون‌های زیستی چهارگانه مرکز با شماره‌های دسترسی 30051 IBRC-M  و IBRC-M 30047  نگهداری می‌شوند و قابل ارائه به تمام محققان و دانشمندان است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی