1396/1/26 1816

یک گونه قارچ بومی جدید به نام باستانی مازندران (طبرستان) نام گذاری شد.

نامگذاری یک گونه جدید قارچ بومی به نام باستانی مازندران

محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران موفق به شناسایی و نامگذاری یک گونه قارچ بومی جدید به نام باستانی مازندران (طبرستان) شدند که از مزارع برنج جداسازی شده است. به گزارش ایسنا،‌ استان مازندران، زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی است که هر کدام اهمیت اقتصادی، کشاورزی و زیست محیطی خود را دارند. همچنین محصولات کشاورزی این استان پهناور مانند برنج، چای و غیره از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. 
 
دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی در خصوص این گونه جدید قارچ گفت: با توجه به ارتباط نزدیک حیات و فعالیت اکوسیستم‌ها و محصولات کشاورزی با حیات و فعالیت جامعه میکروبی، جوامع پیشرفته با انجام تحقیقات گسترده در این زمینه دائما در پی افزایش کارآیی محصولات کشاورزی و پایداری اکوسیستم‌های طبیعی خود هستند، اما این امر در کشور بسیار کم مورد توجه قرار گرفته است. از جذاب­‌ترین نقش­‌های میکروارگانیسم‌ها در این زمینه می‌توان به نقش آن‌ها در تنظیم رشد، تولید بذر، گلدهی و در کل فیزیولوژی گیاه و محصولات کشاورزی اشاره کرد.
 
وی افزود: یکی از محصولات کشاورزی استراتژیک استان مازندران برنج است. نظر به ارتباط بسیار نزدیک فیزیولوژی گیاهی با ارتباطات میکروبی می‌توان از میکروارگانیسم‌ها برای افزایش کیفیت و کمیت تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج استفاده کرد. در این راستا محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاه الزهراء از میان قارچ‌هایی که از خاک مزارع برنج جداسازی شده بود، توانستند یک گونه جدید قارچ coelomycete (سلومایست) را شناسایی کنند.
 
رئیس  مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ادامه داد: این قارچ به جنس Pyrenochaetopsis تعلق داشته و بر اساس مطالعات فیلوژنی مولکولی انجام شده توسط محققان مرکز، این گروه از قارچ‌ها ارتباط انتخابی با گیاهان خانواده گرامینه (گندمیان) دارند. این گونه به نام باستانی استان مازندران یعنی طبرستان نام‌گذاری شده و نام علمی آن Pyrenochaetopsis tabarestanensis است.
 
فاضلی خاطرنشان کرد: کوشش ما در این مرکز در جهت معرفی و حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور است. در این میان ذخایر زیستی بومی از اهمیت بسیار بسزایی برخوردارند؛ چرا که این موجودات، واجد توانمندی‌های بالقوه‌ای از نظر علمی و کاربردی هستند که باید مورد مطالعه گسترده قرار گیرند. در مورد این گونه جدید شاید ارتباطی مشخص بین گیاه برنج و قارچ وجود داشته باشد که خود می‌تواند فیزیولوژی گیاه را تحت تاثیر قرار دهد. نظر به این واقعیت که این گروه از قارچ‌ها در کشور بسیار کم مورد مطالعه قرار گرفته‌اند، لذا می‌توانند موضوع بسیار جالب توجهی برای انجام مطالعات گسترده اکولوژی مولکولی، برهم کنش‌های گیاه-قارچ و فیزیولوژی مولکولی باشند.
 
رئیس  مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تصریح کرد: نمونه‌های این گونه قارچ بومی در بانک میکروارگانیسم‌ها، یکی از کلکسیون‌های زیستی چهارگانه مرکز با شماره‌های دسترسی 30051 IBRC-M  و IBRC-M 30047  نگهداری می‌شوند و قابل ارائه به تمام محققان و دانشمندان است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

تامین نیاز کشور به بذرهای اصلاح‌شده از سوی دانش‌بنیان‌ها

برداشت ۱۷۵ تن توت درختی در آذربایجان غربی آغاز شد

آغاز برداشت گندم از مزارع خراسان شمالی

گستردگی فرصت‌های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان اردبیل

کشت گیاهان دارویی در ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کم بازده لرستان

آغاز دومین مرحله آبگذاری شالیزارهای مناطق مرکزی گیلان از فردا

خرید ۳۰ تن گندم بذری در خراسان شمالی

پیش‌بینی برداشت ۵۰ تن گل‌محمدی از مزارع اسدآباد

۹۰ درصد کودهای کشاورزی، تولید داخلی است

برداشت "کلزا" از مزارع کرمانشاه آغاز شد

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی

انجام نشاء در ۱۲۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

چرا خشکه‌کاری برنج در گلستان شکست خورد؟

پیش‌بینی تولید ۶۸ هزار تن گل محمدی در سال جاری

توسعه ۶ برابری گلخانه‌های رزن

توزیع بیش از ۷ هزار تن کود شیمیایی در خوزستان

پیش‌بینی تولید ۶۰۰۰ تن کلزا در خراسان رضوی طی سال جاری

اولین مزرعه نوآوریِ جنوب کرمان رتبه برتر کشور را کسب کرد

حفظ منابع آب و خاک تنها راه رسیدن به توسعه پایدار است

چهارمین جشنواره توت‌فرنگی در روستای گردشگری شیان برگزار می‌شود

نشاء برنج در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

توسعه ۱۰۰۰ هکتاری کشت گیاهان دارویی در لرستان

نخستین مزرعه هوشمند کشور راه‌اندازی می‌شود

نشاء شالی در مزارع گلستان آغاز شد

آغاز برداشت گل محمدی از باغات بهاباد یزد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی