خبرگزاری ایرنا در گفتگو با جلال ملاجعفری، مدیر جهادکشاورزی لاهیجان
مدیر جهادکشاورزی لاهیجان اعلام کرد: کنترل بیولوژیک آفت ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تریکوگراما در سطح یک هزار و 700 هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان آغاز شده است. جلال ملاجعفری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال مبارزه و کنترل بیولوژیک آفت ساقه خوار برنج با استفاده از زنبور تریکوگراما در سطح یک هزار و 700هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان لاهیجان اجرا می شود. وی خاطرنشان کرد: در این عملیات حداقل پنج هزار و یکصد گرم تخم پارازیتی زنبور تریکوگراما معادل 510 هزار و 10 عدد تریکوکارت حاوی تخم پارازیتی زنبور حداقل در سه مرحله رهاسازی خواهد شد.
ملاجعفری تصریح کرد: این میزان استفاده از زنبور تریکوگراما برای کنترل آفت ساقه خوار برنج از مصرف 68 تن سموم حشره کش گرانوله در شالیزارها جلوگیری می کند که ارزش ریالی آن چهار میلیارد و 760 میلیون ریال است که در مجموع با پرداخت سهم کشاورزان برای خرید تریکوکارت ها به میزان 4 میلیارد و 505 میلیون ریال صرفه جویی (علاوه بر حفاظت از محیط زیست) در هزینه ها صورت خواهد گرفت.
سطح زیرکشت برنج در شهرستان لاهیجان 23 هزار و 816 هکتار و متوسط عملکرد شلتوک آن چهار هزار و 297 کیلوگرم در هکتار است. پارسال در این شهرستان 102 هزار و 346 تن شلتوک تولید شد که از این میزان 61 هزار و 407 تن برنج سفید استحصال شد. حدود 28 هزار خانوار بهره بردار در شهرستان لاهیجان در بخش شالیکاری اشتغال دارند و 10 درصد برنج استان گیلان معادل خوراک یک و نیم میلیون نفر در این شهرستان تولید می شود.