1396/4/7 364

نماینده فدراسیون بین المللی کشاورزی ارگانیک (آیفوآم)* در ایران، از برگزاری نخستین کارگاه آموزش تخصصی زنبورداری ارگانیک در سیزدهم و چهاردهم تیرماه در تهران خبر داد.

برگزاری کارگاه زنبورداری فدراسیون بین المللی کشاورزی ارگانیک از سیزدهم تیر

نماینده فدراسیون بین المللی کشاورزی ارگانیک (آیفوآم)* در ایران، از برگزاری نخستین کارگاه آموزش تخصصی زنبورداری ارگانیک در سیزدهم و چهاردهم تیرماه در تهران خبر داد. «احمدرضا اردکانی» امروز در نشست خبری گفت: طبق آمارهای جهانی بیش از یک میلیون کندوی عسل ارگانیک در دنیا وجود دارد که 70 درصد ‌آن متعلق به اروپا، 19 درصد امریکای لاتین، 10 درصد آفریقا و یک درصد مربوط به دیگر کشورهاست و بلغارستان، ایتالیا و فرانسه به ترتیب رتبه اول تا سوم تولید عسل ارگانیک جهان را به خود اختصاص داده اند.

به گفته وی، تولید محصول ارگانیک به مدیریت و اجرای دستورالعمل های خاصی نیازمند است تا بتواند در بازارهای رسمی و جهانی ورود پیدا کند. وی اضافه کرد: اصول تولید فراورده های ارگانیک زنبور عسل، شاخص های اقتصادی، اجتماعی و اکولوژیکی زنبور عسل، مقایسه سیستم های پرورش زنبور و تولید عسل ارگانیک با روش های مدیریتی رایج، آشنایی با قوانین، دستورالعمل ها و استانداردهای بین المللی تولید و تجارت، تمایز و شناسایی عسل های معمولی از ارگانیک در بازار، بررسی نژادهای بومی زنبورعسل در ایران (مقاوم بودن زنبورعسل و کندو به بیماری ها و آفات)، استفاه از تجارب کشورها به ویژه اروپایی در توسعه بازار عسل ارگانیک، ارزیابی ریسک، مشکلات تولید، تبدیل شاخص های کنترل کیفی، الزامات و دستورالعمل های برچسب گذاری بسته بندی و دستورالعمل های بازرسی و گواهی کلونی های زنبور و تولید عسل ارگانیک از اهداف برگزاری این کارگاه است.

اردکانی گفت: یکی از عوامل محدود تولید ارگانیک عسل رعایت فاصله استاندارد با بیولوژی پرواز زنبور عسل است؛‌ به این معنا که باید فاصله ایمنی پرواز زنبور از مکان کندو تا مزرعه و باغ های سمپاشی شده رعایت شود. وی افزود: رعایت این فاصله شمار تولیدکنندگان عسل ارگانیک را محدود می کند.

نماینده سازمان فدراسیون بین المللی کشاورزی ارگانیک گفت: در فلسفه کشاورزی ارگانیک فقط بحث غذا مطرح نیست بلکه مسائل زیست محیطی باید مورد توجه قرار گیرد تا آب و خاک و محیط زیست با کود و سموم شمیایی آلودگی پیدا نکند. وی یادآوری کرد: در سه دهه گذشته انجمن ارگانیک ایران سه کنفرانس بین المللی برگزار کرد و حتی سه بار دبیرکل فدراسیون جهانی جنبش های کشاورزی ارگانیک به ایران سفر کرده است.

در سال 2014 نیز دفتر نمایندگی(آیفوآم) با همکاری انجمن ارگانیک ایران در تهران ایجاد شد و اکنون فعالیت رسمی دارد. اردکانی محصولات ارگانیک ایران مانند پسته، زعفران، انار، انجیر ،گیاهان دارویی، چای و عسل را در جهان شناخته شده دانست و افزود: این محصولات تاییدیه های جهانی دارند و همین امر موجب افزایش ارزش افزوده این محصولات شده است.

دبیر اجرایی نخستین کارگاه آموزشی زنبورداری ارگانیک کشور اضافه کرد: این کارگاه با همکاری انجمن ارگانیک ایران، سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور، نماینده سازمان فدراسیون بین المللی کشاورزی ارگانیک در تهران برپا می شود که ثبت نام در این کارگاه برای دانشجویان، تولیدکنندگان نمونه و اعضای انجمن ارگانیک نیم بهاست.

به گزارش ایرنا، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با ایجاد کارگروهی متشکل از وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف دستورالعمل صدور کد رهگیری خودرو برای حمل و نقل دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل را از مبدا تا مقصد فراهم کرده تا با این اقدام علاوه بر کاهش انتقال بیماری های دامی از قاچاق آن نیز جلوگیری کند. اکنون صنعت زنبورداری کشور از 75 هزار زنبوردار فعال و هفت میلیون و 800 هزارکلونی زنبور عسل برخوردار است و پارسال بیش از 81 هزارتن عسل تولید شد.
..............................
*International Federation of Organic Agriculture Movements
 
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

نخستین برداشت گیاه نیل گل خوشه‌ای در سیستان‌و بلوچستان

راهكارهایی برای نگهداری گل و گیاه در تابستان

افزایش ۴ برابری قیمت روزنامه باطله و کساد بازار گل

مقایسه نقش سیب زمینی و غلات در شکل‌گیری و دوام تمدن‌ها

آیا انقلاب کشاورزی و فناوری‌های نوین زندگی مارا بدتر کردند؟

خسارت باران به ۲۳ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

تولید بیش از ۲۰ تن شیرابه گیاه آنغوزه در نیریز

گل حنا گیاهی بی‌حوصله

افزایش تولید انواع ماشین آلات کشاورزی

۱۲۰ هزار تن زیتون امسال تولید می شود

استفاده از برگ بلوط برای تغذیه زمستانه‌ دام ها

معرفی اجمالی انواع ماشین آلات بذر کار

اجاره داری اراضی کشاورزی آمریکا و اروپا

مهندسی ژنتیک محصولات کشاورزی برای جذب آهن بیشتر

معرفی گیاه آپاتمانی شفلرا

«پیشوا» پایلوت تولید محصولات سالم کشاورزی کشور

تنها ۱۳ درصد اراضی ایران مستعد کشاورزی است/ غرب استان تهران خوش‌نشینی را انتخاب کرده‌اند

انواع درخت صنوبر یا سپیدار

ظهور خوشه های طلایی برنج در ۱۸درصد از شالیزارهای گیلان

کدام کشورها بیشترین و کمترین ردپای آب را دارند؟

آسیب شناسی مدیریت کیفیت آب در ایران

افزایش ۱۰ برابری پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی

مدیریت پایدار خاک اولویت بخش کشاورزی است

صادرات عامل گرانی سیب زمینی

طراحی بستر کشت شناور هیدروپونیک توسط یک شرکت ایتالیایی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی