ویژگیها و فواید زراعت ارگانیک
1- در کشاورزی ارگانیک آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمیشود.
2- در کشاورزی ارگانیک تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ میشود و فرسایش خاک نیز تا 50 درصد کاهش مییابد.
3- تنوع زیستی در زمینهای زراعی ارگانیک 57 درصد بیشتر است. (به علت عدم استفاده از سموم آفتکش و علفکش)
4- کشاورزان در معرض سموم و آلایندههای کمتری قرار میگیرند.
فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک برای انسان:
1- محصولات ارگانیک ارزش غذایی بالاتری دارند؛ میزان ویتامین C، کلسیم، منیزیوم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.
2- مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتیاکسیدان بیشتری هستند؛ در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان Phenolic بیشتر یافت میشود (5 درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک) چراکه آفتکشهای مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولید آنها را افزایش میدهد.
3- کمتر سمی هستند؛ محصولات ارگانیک سالمتر بوده و به بقایای آفتکشهای آلی کمتر آلوده هستند همچنین این محصولات فاقد افزدنیهای غذایی بوده و طبعا سالمترند.
4- خوشمزه و خوش طعمتر هستند؛ یکی از دلایل آن این است که محصولات ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کمتری بدست مصرفکننده رسیده و تازهترند همچنین در محصولات تهیه شده به روش سنتی، با فرآوریها و دستکاریهایی که بروی آنها صورت میگیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر صدمات ناشی از حمل و انبار داری توجه میشود و نه کیفیت و ارزش تغذیهای آنها.
5- تولیدکنندگان محصولات ارگانیک از استانداردها و دستورالعملهای بسیار سختگیرانهای تبعیت میکنند که احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به هر گونه مواد شیمایی و سمی منتفی میشود.