1396/5/5 1790

کارشناسان حوزه کشاورزی معتقدند علی رغم تلاش سال های اخیر برای عرضه محصولات ارگانیک اما وضعیت چندان رضایت بخش نیست به همین منظور این صنعت نیازمند حمایت یارانه دولت از تولید و فروش این محصولات می باشد.

کارشناسان کشاورزی مدعی شدند

تولید محصولات ارگانیک در کشور نیازمند یارانه دولتی است


کشاورزی ارگانیک به عنوان یکی از راهبردهای کشاورزی پایدار متکی بر روش های طبیعی کنترل آفات و بیماری ها بوده، به طوریکه استفاده از آفت کش های مصنوعی و کودهای شیمیایی در آن منع شده است. علی رغم تلاش سال های اخیر برای عرضه محصولات ارگانیک اما وضعیت چندان رضایت بخش نیست چرا که بازار مملو از محصولات اصلاح شده ژنتیکی است. با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر تولید محصولات سالم و ارگانیک، اما برخی افراد توسعه این محصولات را مغایر با منافع خود می دانند.
 
براین اساس به سراغ مسئولان مربوطه می‌رویم تا از آخرین وضعیت بازار با خبر شویم:  مسعود اسدی رئیس تشکل های بخش کشاورزی با اشاره به اینکه تولید محصولات کشاورزی کشور ما با استاندارهای جهانی همخوانی ندارد، اظهار داشت: هزینه های بالای تولید محصولات ارگانیک و نبود تقاضا کاهش انگیزه تولیدکنندگان را به همراه داشته است. وی با اشاره به اینکه بروز بیماری های مختلف تنها ناشی از کودها و سموم شیمیایی است، افزود: براین اساس باید تبلیغات گسترده ای علیه تولید محصولات ارگانیک صورت گیرد.
 
اسدی با انتقاد از اینکه تولید محصولات سالم بسیار ناچیز است، گفت: با توجه به آنکه تولید محصولات سالم یک درجه پایین تر از ارگانیک قرار دارد، اما متأسفانه کیفیت محصولات در کشور ما مورد توجه قرار نمی‌گیرد که این امر سلامت آحاد جامعه را به مخاطره می اندازد. رئیس تشکل بخش کشاورزی ادامه داد: با وجود عدم استفاده از کودها و سموم شیمیایی در تولید محصولات ارگانیک، اما مشتری چندانی ندارد. وی با اشاره به اینکه تولید محصولات ارگانیک و سالم یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود، تصریح کرد: توسعه پایدار بخش تنها در گرو تولید محصولات ارگانیک است.
 
تولید محصولات ارگانیک در درستور کار قرار گرفت
علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با اشاره به ضرورت تولید محصولات ارگانیک اظهار داشت: علی رغم آنکه طی سال های اخیر تولید محصولاتارگانیک در دستور کار قرار گرفت اما اراضی قابل توجهی به تولید این گونه محصولات اختصاص نیافته است. وی افزود: سرمایه گذاری در تولید محصولات ارگانیک به سبب راندمان  پایین تا حدودی بالا است و دولت بخشی از بودجه سلامت را باید به این امر اختصاص دهد. به گفته خان محمدی با توجه به افزایش جمعیت در تولید محصولات ارگانیک باید روی کودهای عالی و بیولوژیک و میزان سطح کار کنیم تا بتوانیم به راندمان بالا دست یابیم.
 
دلیلی محدودیت تنوع محصولات ارگانیک چیست؟
آزاد عمرانی عضو هیات رئیسه انجمن ارگانیک با اشاره به آخرین وضعیت سطح زیر کشت محصولات ارگانیک و عرصه های طبیعی اظهار داشت: در حال حاضر از مجموع ۸۰ هزارهکتار سطح زیر کشت محصولات ارگانیک، اقلامی نظیر چای ، زعفران، برنج، عسل و محصولات میوه و سبزی به دست می آید. وی با انتقاد از اینکه تنوع محصولات ارگانیک در کشور ما قابل مقایسه با دنیا نیست، افزود: هزینه گواهی و بازرسی محصولات ارگانیک بسیار بالاست که این امر فشار مالی زیادی بر کشاورزان وارد می نماید، ضمن آنکه بودجه ای به تولید این گونه محصولات اختصاص نیافته است. عمرانی ادامه داد: اگرچه سازمان تعاون روستایی و شهرداری زحمات زیادی برای تولید محصولات ارگانیک کشیده‌اند، اما جوابگوی بخش نیست.
 
عضو هیات رئیسه انجمن ارگانیک با اشاره به اینکه حمایت و یارانه ای در زمینه واردات نهاده و فروش محصولات ارگانیک نداریم، بیان کرد: این در حالی است که اکثر کشورها ۱۰ هزار یورو به تولید این محصولات تخصیص می دهند. وی با اشاره به آخرین وضعیت تولید محصولات ارگانیک در برنامه ششم توسعه گفت: علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری در ابتدا برنامه ششم توسعه توسعه کشاورزی ارگانیک مورد توجه قرار نگرفت که سپس با پیگیری های انجمن ارگانیک و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی این بند در برنامه قرار گرفت اما بودجه ای در سال جاری برای آن در نظر گرفته نشده است. به گفته وی تولید انبوه محصولات ارگانیک نیازمند تقاضا بازار و برنامه ریزی منسجم است.
منبع
YJC

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی