1396/8/21 3389

رئیس سازمان چای کشور گفت: چای ایرانی تنها چای تولیدشده در جهان است که برای تولید آن به هیچ وجه از سم استفاده نمی‌شود و در بعد عدم‌استفاده از سم، یک محصول ارگانیک است.

رئیس سازمان چای کشور:

چای ایرانی تنها چای ارگانیک در جهان است

محمدولی روزبهان اظهار داشت: امسال با خرید 108 هزار تن برگ سبز چای در کشور، خرید چای باکیفیت درجه یک حدود 7 درصد رشد داشته است. رئیس سازمان چای کشور ارزش چای خریداری‌شده را 203 میلیارد و 500 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: 130 میلیارد و 500 میلیون تومان و به‌طور میانگین 65 درصد از مطالبات چایکاران پرداخت شده است. روزبهان با اشاره به پایان پرداخت مطالبات تا قبل از پایان سال بیان کرد: 72 میلیارد و 500 میلیون تومان از مطالبات باقی مانده است که بخشی متعلق به دولت و بخشی دیگر سهم کارخانجات است.

 

رئیس سازمان چای کشور ضمن عذرخواهی از چایکاران به‌خاطر تأخیر در پرداخت مطالبات بیان داشت: نقدینگی تولید و پرداخت 40 درصد از سهم فروش چای کارخانجات باعث تأخیر در پرداخت مطالبات چایکاران شده است. وی بهره‌وری کمتر باغات ایران در مقایسه با کشورهای دیگر را یکی از معضلات صنعت چای ایران دانست و افزود: کشور ایران در 6 ماه از سال برداشت چای دارد اما بعضی از کشورهای دیگر 11 ماه از سال را چای برداشت می‌کنند. روزبهان تصریح کرد: استان‌های گیلان و مازندران نسبت به سایر مناطق در کشور از نظر اقلیم دارای شرایط مناسب‌تری برای کشت چای هستند اما در سال‌هایی مانند 93 و 96 با خشکسالی و کاهش نزولات مواجه شدند.

 

وی با یادآوری اینکه بسیاری از باغات چای در ارتفاعات و سطح شیب‌دار قرار دارند، گفت: توسعه شبکه آبیاری تحت فشار باید با جدیت بیشتری پیگیری شود زیرا منابع تأمین آب در ارتفاعات محدودند که توسعه این شبکه را با مشکل رو‌به‌رو کرده است. روزبهان درباره ارائه خدمات مناسب به چای‌کاران و بسته‌های حمایتی دولت گفت: صندوق حمایت از صنعت چای که در سال 93 تأسیس شده در حال حاضر حدود 56 میلیارد تومان سرمایه دارد و وام‌هایی با کارمزد 4 درصد به‌ازای هر هکتار 2 میلیون تومان را به چای‌کاران پرداخت می‌کند. رئیس سازمان چای کشور اعلام کرد: این صندوق شرایط خوبی را برای نگهداری و آماده کردن باغ و تأمین هزینه‌های دیگر به وجود آورده است که به‌صورت انحصاری فقط به کارخانجات چای‌سازی و چای‌کاران وام پرداخت می‌کند.

 

روز‌بهان حدود 4 هزار هکتار از باغات چای را رهاشده اعلام کرد و اظهار داشت: با انجام عملیات به‌زراعی، این باغات احیاء شده به چرخه تولید بازگشتند تا شرایط بهتری برای چایکاران ایجاد کنند. وی خاطرنشان کرد: نُرم استاندارد باغات برای چای‌کاری در حد متوسط حدود 20 هزار مترمربع است اما متوسط سطح زیر کشت یک چای‌کار 3 هزار مترمربع است که کشاورز چای‌کار نمی‌تواند با آن شرایط زندگی خود را خوب اداره کند. روزبهان با اشاره به مشکلات بیکاری و سطح زیر کشت یک چایکار افزود: هزار و 500 مترمربع باغ بین 6 خانوار تقسیم می‌شود و این یعنی یک حقوق برای 7 خانواده و چایکارانی داریم که زندگی خود را با 100 مترمربع باغ چای تأمین می‌کنند درحالی که باید 2 هکتار (20 هزار مترمربع) باغ داشته باشند.

 

وی یکی دیگر از معضلات صنعت چای را که اکنون کم‌رنگ‌تر شده تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان دانست و اظهار داشت: در 2 سال اخیر با استقبال مجدد مصرف‌کنندگان از چای ایرانی رو‌به‌رو شدیم و تا حدودی شرایط فروش این محصول ارتقاء پیدا کرده است. روزبهان عنوان کرد: چای ایرانی تنها چای تولیدشده در جهان است که برای تولید آن به هیچ وجه از سم استفاده نمی‌شود و در بعد عدم استفاده از سم، یک محصول ارگانیک است. رئیس سازمان چای کشور اعلام کرد: کشور ایران دارای هزار و 500 هکتار باغ چای و 151 کارخانه فعال چایسازی است که می‌تواند برای فرزندان این منطقه از کشور اشتغال ایجاد کند.

منبع
تسنیم

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی