محمدعلی داداشی، عضو هیئت علمی بخش تحقیقات اقتصادی و اجتماعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان در خصوص توسعه مدل بازارگرایی محصولات ارگانیک با اشاره به نقش مهم بخش کشاورزی در تأمین مواد غذایی گفت: ضروری است که کشاورزی ارگانیک بهعنوان یکی از مهمترین نظامهای کشاورزی جایگزین، برای تولید مواد غذایی سالم و بدون هرگونه مواد شیمیایی مورد توجه ویژه قرار گیرد. وی با بیان اینکه استراتژی جامعی جهت توسعه بازارگرایی محصولات ارگانیک ایران وجود ندارد، افزود: پژوهشی جهت بررسی و شناسایی ابعاد و مؤلفههای بازارگرایی محصولات ارگانیک و یافتن راهحلی جهت توسعه بازارگرایی محصولات ارگانیک، با توجه به محیط و بافت بومی ایران و پوشش خلأهای تحقیقاتی فعلی در این زمینه صورت گرفته است.
داداشی با اشاره به اینکه پژوهش در دو مرحله کیفی و کمی اجرا شد،خاطر نشان کرد: در مرحله تحقیق کیفی جامعه آماری این پژوهش تعداد ۱۵ نفر شامل مدیران شرکتهای تولیدکننده محصولات ارگانیک،متخصصین صاحبتجربه و خبرگان حوزه بازاریابی و سیاستگذاری بودند و به روش نمونهگیری هدفمند مورد مصاحبه قرار گرفتند و در مرحله روش تحقیق کمی نیز جامعه آماری تعداد ۱۸۰ نفر شامل مدیران و کارشناسان واحد فروش و بازاریابی شرکتهای تولید محصولات غذائی با برند ارگانیک کشور بودند.
وی تصریح کرد: نتایج این پژوهش نشان داد که ارتباط معنیداری بین عوامل محیط درونی و بیرونی و بازارگرایی وجود دارد. عضو هیئت علمی بخش تحقیقات اقتصادی و اجتماعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: از طرف دیگر تأثیر مثبت و معنیداری بازارگرایی بر عملکرد بنگاههای تولیدکننده محصولات ارگانیک نیز مشاهده شد. وی افزود: به نظر میرسد، بازارگرایی میتواند بهعنوان متغیر "میانجی" نقش مثبتی در میان عوامل درونسازمانی و عملکرد بنگاهها ایفاء کند.