1396/6/6 589

دو مطالعه جدید به تازگی نشان می دهد اهمیت توسعه مداوم کشاورزی پایدار در سراسر جهان، هم برای آب و هوا و هم برای تغذیه جمعیت جهان سودمند است.

تحقیقات جدید تایید می کند

کشاورزی پایدار و ارگانیک بهترین گزینه برای تغذیه جمعیت رو به رشد جهان


دو مطالعه جدید به تازگی نشان می‌دهد اهمیت توسعه مداوم کشاورزی پایدار در سراسر جهان، هم برای آب و هوا و هم برای تغذیه جمعیت جهان سودمند است.(اشاره: تاریخ این گزارش ۲۳ اوت ۲۰۱۷ برابر با یکم شهریور ۱۳۹۶ است). به گزارش سایت " Organic Authority"، یکی از مقالات توسط نویسنده محقق در کالج ماکلستر نشان می‌دهد که به رغم وعده‌هایی که توسط توسعه دهندگان محصولات اصلاح شده ژنتیکی (GMO )می‌دهند ، کشاورزی پایدار بهترین گزینه برای تغذیه جمعیت رو به رشد است. مطالعه دیگر از مرکز تحقیقاتی وودز هول در ماساچوست نشان می‌دهد که conventionalagriculture (۱) طی دو قرن گذشته روی جنگل زدایی و اثرات تغییرات آب و هوایی تاثیرگذار بوده است.
 
به این نکته باید اشاره کرد، مطالعه اخیر، در PNAS چاپ شده است، مجله‌ای که توسط آکادمی ملی علوم منتشر می‌شود و همچنین این نخستین بار است که میزان کربن از دست رفته در خاک را نشان می‌دهد. محققان دریافتند که طی ۲۰۰ سال گذشته بیش از ۱۳۳ میلیارد تن کربن خاک، تنها به علت فعالیت‌های کشاورزی از دست رفته و این نرخ کاهش کربن درحال افزایش است . همچنین طی این دوره، جنگل زدایی، باعث کاهش ۱۴۰ میلیارد تن کربن خاک شده است. این در حالی است که خاک به طور طبیعی کربن را از ماده آلی جذب و آن را حفظ می‌کند، که این کار نه تنها خطر از دست‌دادن سایر مواد مغذی خاک را کاهش می‌دهد، بلکه باعث می‌شود که کربن کمتری وارد جو نشود ، چراکه ورود کربن در قالب CO۲ به گرمایش کره زمین کمک می‌کند. روش‌های کشاورزی صنعتی مانند خاک ورزی و استفاده نکردن از محصولات پوششی باعث از دست دادن کربن خاک می‌شود.
 
جاناتان سندرمن، دانشمند خاک از مرکز تحقیقاتی وودز هول و یکی از نویسندگان این تحقیق به بنیاد تامسون رویترز ، گفت: "موضوع هشدار دهنده ، میزان از دست رفتن کربن خاک است. "تغییرات کوچک در میزان کربن خاک می‌تواند عواقب شدیدی روی انباشت کربن جو داشته باشد." بنابراین کشاورزی پایدار می‌تواند پاسخ و حرکت رو به جلو به این چالش باشد، همانطور که مطالعه دوم که این هفته توسط پروفسور ویلیام جی. موسلی منتشر شد، اشاره می‌کند ، در حالی که روش اصلاح ژنتیکی( GMO ) ممکن است ابزاری برای مقابله با کمبود مواد غذایی محسوب شود، اما در عین حال با افزایش هزینه تولید مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه رو به رو است، چراکه به روش‌های استاندارد تولید مواد غذایی دراین رابطه نیاز است که در چنین محیط‌هایی این استاندارد سازی دشوار یا غیرممکن است.
 
موسلی می نویسد: "راه حل‌های GMO (تراریخته) اغلب برای به حداکثر رساندن تولید در شرایط ایده آل است، بنابراین این فناوری "نشان دهنده یک ریسک مالی قابل توجه" برای کشاورزان کوچکی است که در مکان‌ها با بارندگی‌های متغیر زندگی می کنند." در عین حال، این مطالعات، تحقیق قبلی در مورد این موضوع را تایید می کند، همچون گزارشی که ژوئن سال گذشته توسط پنل بین المللی کارشناسان سیستم‌های غذایی پایدار چاپ شد و نشان می داد که کشاورزی پایدار کلید حل بحران گرسنگی در جهان است.
 
همچنین این اطلاعات با نظرات دبیر کل سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد(فائو)، خوزه گرازیانو دا سیلوا، در نشست بین المللی کشاورزی و تغییرات اقلیمی سال ۲۰۱۵ مطابفت دارد. چراکه گرازیانو دا سیلوا خواستار «تغییر روش» به سوی «پایداری بیشتر » ، سیستم‌های جامع و انعطاف پذیر برای تغذیه جمعیت جهانی رو به رشد بود. این درحالی است که ، در سال ۲۰۰۹، سازمان ملل متحد نوشت ، برای تامین جمعیت ۹ میلیارد نفری جهان تا سال ۲۰۵۰ ، باید تولید مواد غذایی دو برابر شود.
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

نخستین برداشت گیاه نیل گل خوشه‌ای در سیستان‌و بلوچستان

راهكارهایی برای نگهداری گل و گیاه در تابستان

افزایش ۴ برابری قیمت روزنامه باطله و کساد بازار گل

مقایسه نقش سیب زمینی و غلات در شکل‌گیری و دوام تمدن‌ها

آیا انقلاب کشاورزی و فناوری‌های نوین زندگی مارا بدتر کردند؟

خسارت باران به ۲۳ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

تولید بیش از ۲۰ تن شیرابه گیاه آنغوزه در نیریز

گل حنا گیاهی بی‌حوصله

افزایش تولید انواع ماشین آلات کشاورزی

۱۲۰ هزار تن زیتون امسال تولید می شود

استفاده از برگ بلوط برای تغذیه زمستانه‌ دام ها

معرفی اجمالی انواع ماشین آلات بذر کار

اجاره داری اراضی کشاورزی آمریکا و اروپا

مهندسی ژنتیک محصولات کشاورزی برای جذب آهن بیشتر

معرفی گیاه آپاتمانی شفلرا

«پیشوا» پایلوت تولید محصولات سالم کشاورزی کشور

تنها ۱۳ درصد اراضی ایران مستعد کشاورزی است/ غرب استان تهران خوش‌نشینی را انتخاب کرده‌اند

انواع درخت صنوبر یا سپیدار

ظهور خوشه های طلایی برنج در ۱۸درصد از شالیزارهای گیلان

کدام کشورها بیشترین و کمترین ردپای آب را دارند؟

آسیب شناسی مدیریت کیفیت آب در ایران

افزایش ۱۰ برابری پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی

مدیریت پایدار خاک اولویت بخش کشاورزی است

صادرات عامل گرانی سیب زمینی

طراحی بستر کشت شناور هیدروپونیک توسط یک شرکت ایتالیایی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی