1396/8/11 1634

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی گفت: با برنامه ریزی اصولی درصدد نجات بخش کشاورزی کشور در بلند مدت هستیم.

برنامه‌ریزی برای نجات کشاورزی ایران در بلندمدت


اسکندر زند در گردهمایی ملی برنامه ریزی تحقیقات مدیریت پایدار خاک و آب که در موسسه تحقیقاتی خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی در کرج برگزار شد، افزود: بخش کشاورزی یکی از ارکان مهم اقتصادی کشور است که نجات آن در شکوفایی ایران تاثیر گذار است.وی با بیان اینکه در سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی دغدغه ای جز افزایش اثربخشی نداریم، اظهار داشت: در این سازمان نه دغدغه پول داریم و نه دغدغه ارتباطات داریم بلکه دغدغه اصلی ما این است که از آنچه داریم بیشتر استفاده کرده و بهره مند شویم.


نشاندن لبخند بر روی لب های کشاورزان
زند در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی وزارت جهاد کشاورزی نشاندن لبخند بر روی لب های کشاورزان است، گفت: در سازمان تحقیقات دسترسی خوبی به منابع و همچنین وضعیت مناسبی در بودجه داریم و در این چند سال از بیشتر سازمان های علمی تحقیقاتی پیشی گرفته ایم ولی دست همکاری به سوی تمام نخبگان دراز می کنیم تا مشکل کشاورز و کشاورزی کشور برطرف شود.وی با تاکید بر اینکه ما مسئول ارتقای وضعیت کشاورز هستیم, افزود: برای رسیدن به این هدف بایستی برنامه داشته باشیم زیرا در تمام دنیا اگر به جایی رسیده اند رویه مند و با برنامه بوده است. وی به 4 برنامه اصلی سازمان تحقیقات کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: ما در تمام برنامه هایمان به محققین پیشرو توجه ویژه ای خواهیم داشت.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی از این برنامه های اصلی را توسعه ارتباطات بین المللی عنوان کرد و ادامه داد: برای رسیدن به این هدف بایستی از فرصت های مطالعاتی در کنفرانس های بین المللی و علوم موجود در دنیا استفاده کنیم. وی گفت: ما موظف هستیم که تکنولوژی روز دنیا را وارد کنیم زیرا به طور مطلق موظف به خلق علم نیستیم بلکه بایستی کسب علم کرده وعلوم روز دنیا را بومی سازی کنیم. زند با تاکید بر اینکه یکی از وظایف و ارکان اصلی موسسات تحقیقاتی بایستی بر روابط بین الملل استوار باشد، افزود: محققی که نتواند هر 5- 4 سال یکبار دنیا را ببیند فسیل می شود و توسعه روابط بین الملل یکی از اهداف بلندمدت ما می باشد.


توسعه همکاری با بخش خصوصی
وی یکی دیگر از برنامه های اصلی این سازمان و موسسات تحقیقاتی را توسعه ارتباط وهمکاری با بخش خصوصی برشمرد و اظهار داشت: جای بخش خصوصی و انجمن های مختلف در موسسات خالی است در حالیکه بایستی بخشی از وظایف در بخش دولتی به آن ها واگذار شود. رئیس سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه های اصلی این سازمان توسعه همکاری با دانشگاه های اصلی است به طوریکه در بعضی از دانشگاه ها تک ستاره هایی می درخشند که آن ها را بایستی جزو خودتان کرده و.به عنوان همکار شما در موسسات تحقیقاتی شوند.

 

وی برنامه چهارم سازمان تحقیقات را چابک سازی دانست و گفت: در اجرای تحقیقات بایستی از توزیع استانی خودداری و به صورت منطقه ای و قطبی کار کنیم. وی نوسازی فکر و کار را از جمله برنامه ها برای چابک سازی عنوان کرد و افزود: افزایش اثربخشی به عنوان یکی از مهم ترین برنامه هاست که نخستین کار برای تحقق آن انتقال یافته هاست و پس از آن خروجی محور کردن سازمان است. زند با تاکید بر اینکه بایستی یافته قابل ترویج و یافته در مرز علم داشته باشیم، بیان داشت: باید آنچه را که تولید می کنیم در ویترین بگذاریم نه در انبار در حالیکه ویترین های این سازمان خالی است که در نتیجه آن ضریب نفوذ ما پایین آمده و ارتباطمان با کشاورز کم می شود.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی