1396/4/1 1416

پژوهشگران اسپانیایی می‌گویند بهترین روش پخت قارچ استفاده از مایکروویو یا کباب کردن آن است.

چگونه باید قارچ را پخت؟


پژوهشگران اسپانیایی می‌گویند بهترین روش پخت قارچ استفاده از مایکروویو یا کباب کردن آن است. این محققان به این نتیجه رسیده‌اند که کباب یا مایکروویو کردن قارچ باعث حفظ بسیاری از مواد آنتی‌اکسیدان آن می شود اما آب پز یا سرخ کردن قارچ این مواد آنتی‌اکسیدان را کاهش می‌دهد. آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که سلول ها را در مقابل مواد شیمیایی مضر محافظت می‌کنند و مانع از بیماری‌هایی مثل سرطان و بیماری‌های قلبی می شوند.
 
چه موادی در قارچ وجود دارد؟
قارچ حاوی پروتئین (و اسیدهای آمینه ضروری)، فیبر و ویتامین‌های زیادی مثل بی، سی، دی و ای است و چربی و کالری اندکی دارد.
در این تحقیق که در نشریه علوم غذا و تغذیه منتشر شده پژوهشگران خاصیت غذایی چهار نوع قارچ را قبل و بعد از پخت با هم مقایسه کرده‌اند.
 
شاید برایتان جالب باشد:
سرخ کردن قارچ باعث می‌شود آنتی‌اکسیدان، پروتئین و کربوهیدرات آن در روغن از بین برود و ارزش غذایی آن کم شود هر چند که قارچ خوشمزه‌تر می‌شود.

آب‌پز کردن قارچ
آب‌پز کردن هم مقدار زیادی از آنتی اکسیدان و پروتئین قارچ را از بین می‌برد. محققان فکر می‌کنند علت این است که این مواد وارد آبی می شوند که قارچ در آن پخته شده است. البته پژوهشگران اسپانیایی متوجه شدند آب‌پز کردن باعث افزایش گلوکان می‌شود، ماده‌ای که در قارچ‌ها یافت می‌شود و ممکن است در پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد.
 
یک قانون کلی
بهترین راه برای این که ویتامین و خاصیت غذایی سبزیجات حفظ شود، این است که زمان پخت کوتاه باشد. اگر سبزیجات را آب‌پز می کنید از حداقل آب ممکن استفاده کنید. به همین دلیل است که پژوهشگران مایکروویو را روشی خوبی برای پخت قارچ دیده‌اند، چون مواد مغذی خود را در آب و روغن از دست نمی‌دهد.

کباب کردن قارچ
با اینکه پخت سبزیجات با روغن باعث می شود خاصیت آن کم شود اما کباب کردن قارچ با اندکی روغن باعث افزایش آنتی اکسیدان‌ها می‌شود. اگر از روغن زیتون برای این کار استفاده کنید اسیدهای چرب آن بیشتر خواهد شد بدون اینکه کالری آن بیشتر شود.

آنتی‌اکسیدان
تحقیقاتی که در ده سال اخیر انجام شده نشان می دهند غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان برای سلامتی مفیدند. آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی عبارتند از ویتامین سی، ویتامین ای، سلنیوم و بتا کاروتن. این مواد در بسیاری از سبزیجات، میوه‌ها، مغزدانه‌ها و غلات سبوس‌دار (یا محصولات آن مثل نان سبوس‌دار) یافت می‌شوند. آنتی‌اکسیدان‌ها از بیماری‌های قلبی و سرطان پیشگیری می‌کنند اما حلال تمام مشکلات نیستند. تغذیه متعادل و به اندازه از تمام پنج گروه غذایی در کنار ورزش، پرهیز از سیگار و افراط نکردن در مصرف الکل نیز باید همیشه مدنظر باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

شعار روز جهانی خاک؛ "جلوگیری از شوری خاک، افزایش بهره وری خاک"

تجزیه و تحلیل طرح‌های آزمایشی کشاورزی با نرم‌افزار R

جشنواره گل نرگس در خفر برگزار می‌شود

پیش بینی افزایش ۲ برابری کشت گلرنگ در استان همدان

برگزاری نمایشگاه تخصصی خرما و صنایع وابسته در بوشهر

برگزاری رویداد "آینده‌پژوهی در امنیت غذایی" در خوزستان

گیلان قطب گل و گیاه در کشور

بیش از ۱۱ هزار هکتار از باغات سیب آذربایجان غربی تحت پوشش آبیاری نوین

سهم ۳۳درصدی پسته از پهنه باغی سمنان

کسب بیش از ۱۵ هزار دلار درآمد از صادرات کیوی گیلان

۱۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی همدان زیر کشت سیر می‌رود

تولید بیش از ۹۰ تن قارچ در کازرون

افزایش ۳ برابری کشت کلزا در رودبار

بررسی فروشگاه‌های عرضه سموم کشاورزی در خوزستان

نمایشگاه بین المللی کشاورزی کرمان (ادوات و ماشین آلات، نهادها، تجهیزات گلخانه ای و سیستم های آبیاری)

اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در سه هزار هکتار از باغ‌های انگور ملایر

توصیه‌های کارشناسی به کشاورزان در پی کاهش دما

کرمانشاه؛ در مسیر توسعه صنعت گلخانه‌داری

پیش بینی برداشت ۴۸۰۰ کیلوگرم زعفران در استان کرمان

آغاز برداشت ماشینی سویا در سیاهکل

کشت گیاه کاملینا برای اولین بار در بمپور

افزایش سطح گلخانه‌های رزن به ۲۳ هکتار

ذهنهای ایده پرداز در انتظار حمایت

ترویج کشت‌های کم آب بر زرشک و سماق در اسدآباد

میزان و نحوه مصرف کود ارگانیک ازومایت در صیفی‌جات

اگرونیک در شبکه های اجتماعی