1399/3/5 2003

میزان تولید قارچ در کشور در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزارتن است و بیش از ۳۰۰۰ واحد بزرگ و خرد اقتصادی در این بخش مشغول فعالیتند

ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا

مدیرکل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا قرار دارد، گفت: در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزار تن قارچ در کشور تولید شده است.

غلامرضا تقوی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه میزان تولید قارچ در کشور در حال حاضر حدود ۱۸۰ هزارتن است و بیش از ۳۰۰۰ واحد بزرگ و خرد اقتصادی در این بخش مشغول فعالیتند، گفت:براساس پیش بینی‌ها سرانه مصرف قارچ در کشور بیش از۱.۵ کیلو در سال است و از لحاظ تکنولوژی تولید قارچ هم در شرایط خوبی هستیم.

وی ادامه داد: بیشترین میزان تولید قارچ در کشور متعلق به تهران و البرز و سپس استان‌های قزوین، خراسان، اصفهان و مازندران است. میزان تولید قارچ در استان تهران سال گذشته حدود ۳۵ هزارتن بود که پیش بینی می شود امسال به بیش از۴۰ هزارتن برسد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: حدود ۹۸ درصد نهاده های مورد نیاز قارچ، در کشور تامین می‌شود و میزان اندکی وابستگی در بخش اسپان و خاک پوششی وجود دارد که آن هم با اقدامات تحقیقاتی در کشور تامین خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا است. تقوی به قیمت قارچ فله نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر قارچ فله با قیمت هرکیلو ۱۳هزارو ۵۰۰ تومان به فروش می رسد که قیمت آن در بسته بندی حدود ۲ تا ۳هزارتومان بیشتر است.


کرونا به قارچ صدمه نزد
وی در پاسخ به این سوال که آیا شیوع کرونا تاثیری در خرید و فروش قارچ داشته است یا خیر، گفت: در اسفندماه به دلیل کاهش صادرات و کاهش میزان مراجعه مردم به رستوران ها و اغذیه فروشی ها فروش قارچ کم شد اما در فروردین میزان مصرف قارچ مورد نیاز مردم در منازل جبران شد و رشد خوبی نیز داشت.

چگونه قارچ با کیفیت را تشخیص دهیم؟
مدیر کل دفتر امور گلخانه‌ها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت:تمام قارچ‌ها در شرایط استریل تولید و بازرسی‌ها لازم نیز انجام می‌شود. بنابراین از لحاظ سلامت هیچ مشکلی ندارند. اما بسته به نیاز بازار و سرانه مصرف بعضا ممکن است قارچ ها در مغازه ها باقی بمانند و آن چیزی که بایستی رعایت شود این است که قارچ باید از لحاظ ظاهری سلامتش حفظ شده باشد و تازگی در محصول دیده شود. هرچه ضربه خوردگی و تیرگی کمتر باشد کیفیت قارچ بهتر است. همچنین قارچ خریداری شده باید پس از خرید سریعا در جای خنک نگهداری شود و به زودی نیز مصرف شود تا مدت کمتری باقی بماند.

وی در پایان با اشاره به اینکه ویتامین های موجود در قارچ ارزش غذایی آن را بالا برده است به مردم توصیه کرد که در این شرایط سرانه مصرف قارچ خود را برای تقویت سیستم ایمنی بدنشان بالا ببرند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی