1396/3/3 2042

مدیر کل محیط زیست استان قم گفت: اگر راهکاری علمی در نظر گرفته نشود بحران دریاچه نمک 26 درصد از جمعیت کشور را در برخواهد گرفت.

بحران دریاچه نمک بیخ گوش قم


سید رحمان دانیالی سه شنبه شب در جلسه این هفتۀ بنیاد قم‌پژوهی با موضوع بحران دریاچۀ نمک، افزود: استان قم در این بحران و اثرگذاری در منطقه رتبه اول را دارد با توجه به اینکه 72 درصد از جمعیت کشور درگیر خشکسالی هستند و 12 درصد از خشکسالی ها در منطقه وجود دارد و 1 درصد از خشکسالی های شدید کشور قم را در بر گرفته برای بحران های زیست محیطی باید تمهیداتی اندیشیده شود. وی بیان کرد:همایش دریاچه نمک حداقل اقدامی بود که برای نجات قم و شهرهای اطراف صورت گرفت البته شروع خوبی محسوب می شود و باید جدی تر پیگیری شود.
 
دانیالی عنوان کرد: همه مقامات و مسئولان استان باید برای رفع این بحران راهکار ارائه دهند چرا که استان های دیگر را در بر می گیرد و می تواند منشاء بحران های دیگری باشد. وی با تیریک روز جهانی تنوع زیستی تصریح کرد: این رویداد مهم زمینه ساز گردشگری پایداری است. ما برای حفظ تنوع زیستی و گردشگری در قم کار جدی صورت نداده ایم اما مهم ترین وظیفه ما آگاهی بخشی است ما زنگ هشدار را زده‌ایم و مردم می توانند در رفع این بحران کارساز باشند.
 
مدیر کل محیط زیست استان قم اظهار داشت: تا مردم اطلاعات لازم را کسب نکنند و نسبت به هشدار ها آگاهی نیابند نمی توان هدفی را پیش برد و دغدغه ای عمومی فراهم ساخت چرا که مردم و سازمان های مردم نهاد نقش موثری در رفع بحران ها دارند. وی گفت: 154 میلیون مکعب حق آبه ای که تخصیص یافته می تواند تا حدی دریاچه را از وضعیت کنونی نجات دهد اگر چه میزان این حق آبه کم است اما اگر به موقع اختصاص یابد می تواند تا بخشی از مشکلات را رفع نماید.
 
دانیالی بیان کرد:تخصیص حق آبه زیست محیطی برای اولین بار و پذیرش وزیر آن نیرو اهمیت زیادی دارد و باید با پیگیری لازم این حق آبه وارد دریاچه نمک شود وگرنه این بحران دامان تهران را هم می گیرد و اگر پیگیری نشود شاهد بحران های بدتری خواهیم بود. وی تاکید کرد:با توجه به اینکه 10 درصد از حق آبه های زیست محیطی باید به قم اختصاص یابد، عدم پیگیری موجب رها شدن بحران و تشدید آن می شود البته با تلاش های زیاد بعد از همایش رقم خوبی از صندوق ملی تا 10 درصد دریافت کردیم. همچنین شرکت های دانش بنیان می توانند معضلات را با نگاهی علمی دنبال کنند در این راستا اقدامات خوبی بعد از همایش در خصوص نهالکاری انجام گرفت اما تداوم آن مهم است و باید با راهکارهایی علمی این پدیده رفع شود.
 
وی خاطرنشان کرد:در برنامه ششم مدیریت جامع آورده شده و مدیریت تالاب های کشور و تصویب لایحه آلودگی هوا نیز رویدادهای خوبی  را رقم زده است هر گونه تعدی به تالاب ها پیگیری دارد و این قوانین پشتوانه خوبی برای رفع مشکلات زیست محیطی است. دانیالی عنوان کرد: ارزیابی زیست محیطی به معنای واقعی می تواند سهم عمده ای در نجات محیط زیست داشته باشد ما برای حل بحران دریاچه نمک به همت مسئولان و همراهی مردم نیاز داریم.
 
در این جلسه همچنین احمد شفیعی، معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست قم اظهار کرد: بحران دریاچه نمک جدی است و در حال حاضر در وضعیت خوبی به سر نمی بریم. وی با بیان اینکه دریاچه نمک 10 هزار سال قدمت دارد، گفت:دشت مسیله امروز حاصل فرآیند خشک شدن دریاچه نمک است در حدود 40 سال قبل با ساخت سد نیز بخش های زیادی از دریاچه خشک شد و بعد از 2010 این دریاچه به طور کلی خشک می شود و آخرین ضربه را در مجوز برداشت نمک به این دریاچه می زنند. روش برداشت نمک از این دریاچه اهمیت زیادی دارد چند میلیون نمک در حال استحصال است این ثروت ملی باید بر اساس پایداری زیست بومی صورت بگیرد تا بحران جدی نشود.
 
همچنین میر غضنفری مسئول کمپین احیای دریاچه نمک در این جلسه بیان کرد: بحران بیخ گوش قم قراردارد باید رسانه را وارد میدان کنیم و پویش و کمپین به طور جدی تری وارد شود. این استاد دانشگاه تصریح کرد:مقوله ای که تا این حد اهمیت دارد نباید رها شود و فرصت ها را باید غنیمت شمرد اگر نگاههای جناحی برداشته شود کارهای خوبی انجام می گیرد.
 
وی خاطرنشان کرد:در دوره شورای جدید شهر توانمندی ها مهم است و حرف اول را در رفع بحران ها می زند در محیط زیست به نظر می رسد شورای شهر جدید از نظر تخصص کارایی لازم را نخواهد داشت چون لیست ها حرف اول را می زند و تخصص جایگاهی در انتخاب ها نداشت. غضنفری بیان کرد:بحران ریزگرد را جدی بگیریم در این زمینه پوشش های گیاهی اهمیت زیادی دارد موضوع دریاچه نمک در قم می تواند از طریق رسانه و کمپین ها به طور جدی تری پیگیری شود.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی