مدیرعامل گروه شرکتهای قارچ "جوانه" از واحدهای پیشرو در بین فعالان این صنعت در ایران و اروپا، امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) از بومیسازی تکنولوژی تولید قارچ در زمینه بذر، ماشینآلات و کمپوستسازی در کشور خبر داد و گفت: پس از انعقاد قرارداد با شرکت ایتالیایی توانستیم دانش فنی تولید بذر قارچ را به کشور بیاوریم و میتوان گفت که از این پس واردات اسپان قارچ (بذر اولیه تولید قارچ) در کشور به صفر خواهد رسید.
مهدی رجبی افزود: تولید کمپوست یکی از مشکلات عمده تولیدکنندگان قارچ در کشور محسوب میشود که با واردات ماشینآلات جدید خواهیم توانست این مشکل را مرتفع کنیم. وی تأکید کرد: در آیندهای نزدیک وابستگی به ماشینآلات تولید کمپوست نیز به صفر خواهد رسید، زیرا این تکنولوژی جدید و ساخت آن توسط واحدهای ماشینسازی خواهد توانست صفر تا ۱۰۰ کار تولید قارچ را در کشور به انجام برساند.
رجبی ادامه داد: قارچ یکی از سودآورترین حرفههای کشاورزی محسوب میشود، اما متأسفانه عدهای آن را پرریسک تلقی کرده و از ورود به این حرفه امتناع میکنند، در حالی که میتوان با تولید، فرآوری و صادرات این محصول به کشورهای منطقه درآمد مناسبی حاصل کرد. وی بیان کرد: در شرایط حاضر تنها کشور لهستان است که در زمینه قارچ پیشرو بوده و ظرف کمتر از پنج سال توانسته تولیدش را از ۶۰ هزار تن به ۵۰۰ هزار تن برساند و کشور ما خواهد توانست با ادوات موجود و بومیسازی آن در کشور جایگاه مناسبی را در بین کشورهای دیگر کسب کند.
به کانال ایانا در تلگرام بپیوندید
سرانه مصرف قارچ کشور باید از ۲۵۰ گرم به ۴ کیلوگرم برسد
مدیر گروه شرکتهای قارچ جوانه یادآور شد: در حال حاضر سرانه مصرف قارچ در کشور در برخی شهرها به ۲۵۰ گرم نیز نمیرسد؛ در حالی که مصرف سرانه جهان بالای چهار کیلوگرم است که دلیل این امر آن است که مردم قارچ را کالایی کلاسیک میدانند، در حالی که این محصول میتواند جای بسیاری از غذاهای گوشتی را بگیرد، بدون آن که مبلغ زیادی به خانوادهها تحمیل کند.
رجبی عنوان کرد: صنعت قارچ در کشور نوپا است و تسهیل صدور مجوزها توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی میتواند این صنعت را در کشور به نقطه عطف برساند. وی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر کمتر از پنج درصد قارچ تولیدشده فرآوری میشود و فرآوری آن هم بهصورت سنتی و نیمهسنتی انجام میشود؛ در حالی که میتوانیم با فرآوری، بلانچ، تهیه کنسرو و ترشی قارچ درآمد مناسبی را از طریق صادرات کسب کنیم. رجبی در پایان اضافه کرد: در حال حاضر افت محصول قارچ در کشور بسیار بالاست که با فرآوری آن خواهیم توانست این میزان افت را کاهش دهیم.