به گزارش ساینسنیوز، مفهوم کشاورزی خودکار برای اولینبار با پیدایش تراکتورهای خودران معرفی شد، اما کشاورزی خودکار در عمل به معنای انجام تمام مراحل کشاورزی از قبیل کاشت، داشت و برداشت به صورت کاملا مکانیزه و بدون دخالت انسان است. شعار این دستاورد علمی تحقیقاتی "پروژه هکتار، بدون دخالت دست" نامگذاری شده و هدف از آن حذف حضور فیزیکی انسان در زمین کشاورزی حتی یک قدم برای نظارت و مشاهده فرایند انجام کار است. کشت کامل جو توسط رباتهای خودران به چند مرحله تقسیم میشود: مرحله اول که مرحله کاشت است توسط تراکتور مجهز به بازوهای رباتیک با ایجاد سوراخهایی با عمق مناسب بذر جو انجام شد.
در دومین مرحله مواد مورد نیاز جهت سلامت بذر و جلوگیری از تجمع میکروارگانیسمهای مضر مثل قارچکشها، علف کشها و کودهای شیمیایی بر روی بذرها به صورت اسپری اعمال شد. در مرحله آخر و پس از انجام مراحل آبیاری خودکار، با ورود کمباین خودران به زمین کشاورزی آغاز شد و بدون نیاز به حضور انسان در زمین، عملیات برداشت و تفکیک با موفقیت به پایان رسید. محققان بر این باورند که کشاورزی مدرن بسیار پیچیدهتر از کشاورزی سنتی است، چرا که در کشاورزی سنتی تنها لازم بود که کشاورز دانه را در زمین بکارد و سایر مراحل به دست سخاوتمند طبیعت به پایان میرسید، اما در کشاورزی مدرن و صنعتی لازم است که مقادیر استفاده از آفتکشها، قارچکشها و حتی کودهای طبیعی و شیمیایی به دقت ارزیابی شوند.
یکی از قابل توجهترین ویژگیهای کشاورزی خودکار استفاده از پهپادهای هوشمند برای سنجش وضعیت گیاه مورد کشت از نظر میزان رشد و تخمین زمان مناسب برای برداشت است. میزان برداشت اولین کشت کاملا مکانیزه و خودکار جو توسط رباتهای خودران به رقم قابل توجه 4.9 تن در هر هکتار رسید، اگرچه این رقم به متوسط 7.5تن در هکتار نرسید اما برای اولین کشت یک دستاورد بزرگ محسوب میشود.