گیاهان نیازمند نور خورشید یا سایر منابع نور برای واکنش شیمیایی فتوسنتر و غذاسازی خود دارند. اما برخی از گیاهان برای تغذیه نیاز به دیگر موجودات دارند و میتوانند بدون نور خورشید زنده بمانند. گیاهان انگلی به صورت مستقیم از دیگر گیاهان تغذیه میکنند؛ برای مثال، بسیاری از گونههای سِس که معمولا با نام دودر یا موی جادوگر شناخته میشوند، از ساختاری به نام اندام مکنده (haustoria) برای سوراخ کردن ساقه گیاهان دیگر استفاده میکند.
هنگامی که تماس بین این دو گیاه برقرار شد، ریشه های خود را از بین میبرد و ساقه های مویی شکل آن و برگ های کوچکش با استفاده از منابع گیاه میزبان رشد میکنند. این نوع گیاه معمولا از محصولاتی مانند یونجه و سیب زمینی تا حتی گل هایی مانند گل داوودی و اطلسی بهره میبرند.
آنچه که قبلا به نام گیاه گندروی (ساپروفیت) شناخته میشد، غذای خود را از گیاهان پوسیده و از بین رفته به دست میآورد؛ بدون اینکه نیازی به نور خورشید یا کلروفیل داشته باشد. اعتقاد بر این است که این گیاه، به عنوان انگل قارچ عمل میکند که کار تجزیه را بر عهده دارد ( که بهتر است آنها را گیاهان میکوتروفی نامید).
حداقل یک گیاه وجود دارد که دانشمندان معتقدند میتواند از هر دو این ابزار برای تغذیه استفاده کند. محققان دریافتند که Erythrorchis cassythoides، یک نوع ارکید رونده شرق استرالیا، میتواند مواد مغذی خود را مستقیما از گیاهان دیگر و هم قارچ های اطراف دریافت کند.