1396/9/19 2270

افراد گیاهخوار استرس کمتری تحمل می کنند و شادتر هستند.

چرا گیاهخواران شادترند؟

افراد گیاهخوار، شادتر هستند. دانشمندان پس از تحقیق و بررسی دریافتند آنهایی که رژیم غذایی گیاهی دارند، کمتر دچار استرس، نگرانی و افسردگی می‌شوند و به‌طور کلی روحیه بهتری دارند.آنها انواع مختلف گیاهان را مصرف می‌کنند که حاوی اسیدهای چرب و سایر ویتامین‌ها و املاح هستند؛ مثل آجیل‌ها و دانه‌ها. پرهیز از مصرف گوشت‌های حیوانی که چربی امگا 6 دارند و در عوض مصرف مواد غذایی که حاوی چربی امگا 3 هستند، از عوامل مهم این مسأله است.


امگا – 3

وقتی که متخصصان از غذای تقویت کننده حافظه که باعث بهبود روحیه نیز می‌شوند، حرف می‌زنند، اسید چرب امگا 3، محور اصلی صحبت‌های آنها است. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که افراد افسرده مقدار کمتری اسید چرب امگا 3 در مغز و خون خود دارند. امگا 3 را غیر از ماهی در بسیاری مواد غذایی غیر گوشتی نیز می‌‌توان یافت. DHA یا همان اسید چرب امگا 3 در ماهی و روغن ماهی بیشتر یافت می‌شود و گیاهخواران به سراغ غذاهای گیاهی می‌روند تا آن را تامین کنند. آنها اسید آلفا لینولینک (ALA) مصرف می‌کنند و بدن آن را تبدیل به DHA می‌کند. برای تامین (ALA) کافی که باید به DHA تبدیل شود، آنها هر روز باید 4400-1800 میلی‌گرم اسید آلفا – لینولینک دریافت کنند. یک قاشق چایخوری روغن بذر کتان حاوی 2400 میلی‌گرم اسید آلفالینولینک است. یک‌چهارم فنجان گردو نیز 2270 میلی‌گرم از این اسید را دارد. 1 قاشق غذاخوری روغن کانولا نیز حاوی 1200 میلی‌گرم اسید آلفالینولینک است.

منیزیم

طبق آمار و ارقام 80-68 درصد از مردم آمریکا منیزم کافی دریافت نمی‌کنند و نیاز روزانه به این ماده (400 میلی‌گرم) تامین نمی‌شود. منیزیم از مفید‌ترین املاح برای حفظ سلامت سیستم عصبی بدن است و باعث کاهش علائم افسردگی، نگرانی، گیجی و کمبود انرژی می‌شود. برای افزایش میزان منیزیم دریافتی بدن از تخم کدو یا از سبزیجات برگدار تیره مثل اسفناج استفاده کنید (1 فنجان اسفناج حدود 40 درصد منیزیم دارد).

تریپتوفان

آمینواسید تریپتوفان از سروتونین تشکیل شده است و به همین دلیل آن را عامل اصلی بهبود روحیه و خلق‌وخو می‌دانند. سروتونین می‌تواند عملکرد اعصاب را کنترل کند و کمبود آن در بدن باعث تحریک اعصاب و بروز برخی اختلالات، مثل اختلال افسردگی و نگرانی می‌شود. برخی از متخصصان می‌گویند، تریپتوفان را باید در غذاهایی که سرشار از پروتئین هستند، یافت؛ مثل توفو، شیر، پنیر و ... اما پروتئین در این غذاها باعث مسدود شدن تریپتوفان و جلوگیری از ورود آن به مغز می‌شود. بدن تریپتوفان را روی هم انباشته کرده و نیاز به حدود 30 گرم کربوهیدرات پیدا می‌کند تا باعث تحریک تولید سروتونین شود. کربوهیدرات‌های کیفیت بالا باعث فعال شدن قدرت تریپتوفان می‌شوند. 120 گرم توفو یا 30 گرم پنیر موزارلا، حاوی مقدار کافی تریپتوفان است. برای افزایش تولید سروتونین در بدن، مقدار کمی نیز کربوهیدرات دریافت کنید؛ مثلاً یک‌دوم فنجان پاستای غلات، برنج قهوه‌ای و یا گندم بلغور.

اسیدفولیک

نام دیگر آن فولیت است و به آن فولاسین هم می‌گویند. اسیدفولیک یک نوع ویتامین ب‌کمپلکس و به ویتامین نوزادان معروف است، چرا که از نقص جنین جلوگیری می‌کند و علاوه بر این، روی بهبود خلق‌وخو و روحیه نیز اثر می‌گذارد. اسید فولیک باعث ایجاد روحیه شاد در افراد می‌شود و در تولید انتقال دهنده‌های عصبی بسیار فعال است. انتقال دهنده‌های عصبی مثل سروتونین مستقیماً با احساس شادی و خوشی در ارتباط هستند. در ضمن فولیک اسید فشارخون هوموکیستین را کاهش می‌دهد. افزایش سطح هوموکیستین بالا باعث آسیب دیدگی سلول‌های مغزی می‌شود. شما می‌توانید 45 درصد از نیاز روزانه خود به اسیدفولیک (400 میلی‌گرم) را فقط از طریق یک‌دوم فنجان عدس پخته شده و 33 درصد هم از طریق یک‌دوم فنجان مارچوبه یا اسفناج تأمین کنید.

ویتامین‌های E و C

وقتی که مراقب رادیکال‌های آزاد نباشیم، ذهن دچار پیری زودرس (فراموشی) می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند این رادیکال‌های آزاد را خنثی کنند؛ در غیر این‌صورت آنها از غشاء نازک مغز عبور می‌کنند و به سلول‌های آن آسیب می‌رسانند. ما نمی‌توانیم به‌طور کامل جلوی آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد را بگیریم، چرا که این یک فرایند طبیعی است؛ اما می‌توان از اثرات منفی آن کاست و این اتفاق از طریق تأمین آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌های E و C رخ می‌دهد. بهترین انتخاب، استفاده از پرتقال است. 1 فنجان فلفل دلمه‌ای قرمز حاوی 29درصد و یک پرتقال حدود 116درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند. 1 فنجان توت‌فرنگی نیز بیشتر از یک پرتقال ویتامین C دارد. ترکیب ویتامین C و E را در 1 فنجان اسفناج یا خردل می‌توان یافت. 

منبع
رکنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی