1397/6/18 3024

خوردن گوجه فرنگی دارای فواید متعددی نظیر حفظ سلامت چشم، کاهش فشارخون، کنترل دیابت، بهبود روند هضم، مراقبت از پوست و پیشگیری از عفونت های مجاری ادراری است.

تاثیر گوجه فرنگی در سلامت قلب


گوجه فرنگی دارای مقادیر چشمگیری ویتامین A، ویتامین C، و ویتامین K و همچنین ویتامین B۶، فولات و تیامین است. گوجه فرنگی همچنین منبع خوب پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و مس است. همچنین این ماده خوراکی حاوی فیبر، پروتئین و شماری از ترکیبات ارگانیک نظیر لیکوپن است. در ادامه به برخی خواص ترکیبات موجود در گوجه فرنگی اشاره می‌شود.

 

سرشار از آنتی اکسیدان: گوجه فرنگی منبع خوب آنتی اکسیدانی موسوم به لیکوپن است که به شدت در از بین بردن رادیکال های آزاد که عامل سرطان هستند، موثر است. این آنتی اکسیدان نه تنها در حالت خام، بلکه در کچاپ گوجه فرنگی هم یافت می‌شود. مشخص شده است که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی با سرطان مقابله می‌کند و تاثیر خوبی در مقابله با سرطان های پروستات، گردنه رحم، معده، گلو و مری دارد. در حقیقت، محققان دانشگاه هاروارد نشان داده اند که گوجه فرنگی با سرطان سینه و دهان هم مقابله می‌کند.

 

سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی: مصرف تنها یک عدد گوجه فرنگی، ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می‌کند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان طبیعی است که با رادیکال‌های آزاد عامل سرطان مقابله می‌کند. میزان پتاسیم موجود در گوجه فرنگی به حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک می‌کند و آهن موجود در آن موجب حفظ جریان عادی خون در بدن می شود. ویتامین K که برای لختگی خون و کنترل خونریزی ضروری است، هم به وفور در گوجه فرنگی یافت می‌شود.

 

حفظ سلامت قلب: بازهم لیکوپن موجود در گوجه فرنگی از اکسایش لیپید خون، که تاثیر حفاظتی در مقابل انواع بیماری‌های قلبی-عروقی دارد، پیشگیری می‌کند. مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم گوجه فرنگی منجر به کاهش میزان کلسترول LDL و تری گلیسیریدهای موجود در خون می‌شود. این لیپیدها نقش حیاتی در بیماری های قلبی-عروقی و رسوبات چربی در عروق خونی دارند.

 

مقابله با تاثیرات مضر سیگار: اسید کوماریک و اسید کلروژنیک موجود در گوجه فرنگی با نیتروسامین‌ها، که عامل سرطان زا اصلی در سیگار هستند، مقابله می‌کنند. همچنین ویتامین A نیز موجب کاهش تاثیرات سرطان زایی سیگار شده و می‌تواند از بدن در مقابل سرطان ریه محافظت نماید.

 

بهبود بینایی: ویتامین A موجود در گوجه فرنگی به قدرت بینایی بهتر کمک کرده و از شب کوری و دژنراسیون ماکولا پیشگیری می‌کند.

 

کمک به روند هضم: مقادیر بالا فیبر موجود در گوجه فرنگی با پیشگیری از یبوست و اسهال به حفظ سلامت سیستم گوارش کمک می‌کند. مطالعات نشان داده اند که گوجه فرنگی به پیشگیری از زردی و حذف موثر سموم از بدن کمک می‌کند. مقدار سالم فیبر دارای توانایی کمک به تحریک حرکت تلمبه ای در ماهیچه‌های روده و آزادشدن ترشحات معدی و روده ای است. بدین ترتیب حرکات روده تنظیم شده و سلامت کلی دستگاه گوارش حفظ می‌شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی