به گفته دانشمندان دانشگاه کمبریج شواهد بیش از پیش نشان می دهد که نوع غذایی که می خوریم می تواند بر رشد سلول های سرطانی و گسترش آنها در بدن تاثیر بگذارد. مطالعهای بر حیوانات که در نشریه "نیچر" منتشر شده نشان داد که تومورهای سرطان پستان در غیاب یک ماده غذایی به نام "آسپاراژین" به تقلا می افتند. این ماده در گیاه "مارچوبه"، همچنین گوشت مرغ، محصولات دریایی و غذاهای زیاد دیگری وجود دارد. دانشمندان امیدوارند در آینده از "اعتیاد" سلول های سرطانی به مواد خاص غذایی برای مقابله با آنها استفاده کنند. "آسپاراژین" یک نوع اسید آمینه است که از مصالح اولیه ساخت پروتئین ها هستند. این ماده نام خود را از گیاه "آسپاراگوس" (مارچوبه) می گیرد.
گسترش
این مطالعه توسط موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا در کمبریج، بر موش های مبتلا به سرطان پیشرفته پستان انجام شد. با گسترش سلول های سرطانی در بدن موش ها معمولا ظرف دو هفته میمیرند. اما وقتی موش ها چه از طریق رژیم چه با دادن قرص از آسپاراژین محروم شدند، سلول های سرطانی به تقلا افتادند. پروفسور گرگ هانون گفت: "تغییری که مشاهده کردیم واقعا شدید بود، پیدا کردن سلول های سرطانی دشوار شد."
پارسال محققان در دانشگاه گلاسکو نشان دادند که قطع دو اسید آمینه "سرین" و "گلیسین" رشد سرطان لنفوم و روده را کم می کند. پروفسور هانون به بی بی سی گفت: "ما شاهد شواهد بیشتر و بیشتری هستیم که بعضی سرطان ها به ترکیبات موجود در رژیم غذایی ما معتاد هستند. امیدواریم در آینده با تغییر رژیم بیمار یا استفاده از داروهایی که دسترسی سلول های سرطانی به مواد غذایی را کنترل می کند به نتایج بهتر درمان دست پیدا کنیم." تومور در مرحله اولیه به ندرت مرگبار است. سرطان وقتی مهلک می شود که در بدن منتشر شود یا به اصطلاح متاستاز دهد.
سلول سرطانی برای آنکه منتشر شود ابتدا باید تغییرات گسترده ای را پشت سر بگذارد و محققان می گویند برای همین تغییرات است که به آسپاراژین نیاز دارد. با این حال این نتایج هنوز در انسان تایید نشده و به هر شکل پرهیز از آسپاراژین در رژیم روزانه خیلی سخت است. دلیت مورگان مدیر گروه "سرطان پستان حالا" گفت که بیماران نباید با تکیه بر این مطالعه خود را در معرض رژیم های سخت قرار دهند. او گفت: "ما توصیه نمی کنیم که بیماران بدون مشورت با پزشک یک گروه غذایی خاص را کاملا از رژیم خود حذف کنند. ما همچنین همه بیماران را تشویق میکنیم یک رژیم غذایی سالم و متنوع را دنبال کنند."