1396/11/20 1290

محققان در دانشگاه گلاسکو نشان دادند که قطع دو اسید آمینه "سرین" و "گلیسین" رشد سرطان لنفوم و روده را کم می کند.

جیمز گالاهر گزارشگر علوم و بهداشت

تاثیر احتمالی مواد غذایی بر گسترش سرطان

به گفته دانشمندان دانشگاه کمبریج شواهد بیش از پیش نشان می دهد که نوع غذایی که می خوریم می تواند بر رشد سلول های سرطانی و گسترش آنها در بدن تاثیر بگذارد. مطالعه‌ای بر حیوانات که در نشریه "نیچر" منتشر شده نشان داد که تومورهای سرطان پستان در غیاب یک ماده غذایی به نام "آسپاراژین" به تقلا می افتند. این ماده در گیاه "مارچوبه"، همچنین گوشت مرغ، محصولات دریایی و غذاهای زیاد دیگری وجود دارد. دانشمندان امیدوارند در آینده از "اعتیاد" سلول های سرطانی به مواد خاص غذایی برای مقابله با آنها استفاده کنند. "آسپاراژین" یک نوع اسید آمینه است که از مصالح اولیه ساخت پروتئین ها هستند. این ماده نام خود را از گیاه "آسپاراگوس" (مارچوبه) می گیرد.

 

گسترش

این مطالعه توسط موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا در کمبریج، بر موش های مبتلا به سرطان پیشرفته پستان انجام شد. با گسترش سلول های سرطانی در بدن موش ها معمولا ظرف دو هفته می‌میرند. اما وقتی موش ها چه از طریق رژیم چه با دادن قرص از آسپاراژین محروم شدند، سلول های سرطانی به تقلا افتادند. پروفسور گرگ هانون گفت: "تغییری که مشاهده کردیم واقعا شدید بود، پیدا کردن سلول های سرطانی دشوار شد."

 

پارسال محققان در دانشگاه گلاسکو نشان دادند که قطع دو اسید آمینه "سرین" و "گلیسین" رشد سرطان لنفوم و روده را کم می کند. پروفسور هانون به بی بی سی گفت: "ما شاهد شواهد بیشتر و بیشتری هستیم که بعضی سرطان ها به ترکیبات موجود در رژیم غذایی ما معتاد هستند. امیدواریم در آینده با تغییر رژیم بیمار یا استفاده از داروهایی که دسترسی سلول های سرطانی به مواد غذایی را کنترل می کند به نتایج بهتر درمان دست پیدا کنیم." تومور در مرحله اولیه به ندرت مرگبار است. سرطان وقتی مهلک می شود که در بدن منتشر شود یا به اصطلاح متاستاز دهد.

 

سلول سرطانی برای آنکه منتشر شود ابتدا باید تغییرات گسترده ای را پشت سر بگذارد و محققان می گویند برای همین تغییرات است که به آسپاراژین نیاز دارد. با این حال این نتایج هنوز در انسان تایید نشده و به هر شکل پرهیز از آسپاراژین در رژیم روزانه خیلی سخت است. دلیت مورگان مدیر گروه "سرطان پستان حالا" گفت که بیماران نباید با تکیه بر این مطالعه خود را در معرض رژیم های سخت قرار دهند. او گفت: "ما توصیه نمی کنیم که بیماران بدون مشورت با پزشک یک گروه غذایی خاص را کاملا از رژیم خود حذف کنند. ما همچنین همه بیماران را تشویق می‌کنیم یک رژیم غذایی سالم و متنوع را دنبال کنند."

منبع
بی بی‌سی
کلیدواژه:

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

پرونده کشت کلزا در کرمانشاه با 2295 هکتار بسته شد

راهی برای مقابله بهتر برنج با علف‌های هرز

برداشت ۲ هزار تُن «بِه» در نطنز

تخصیص ۳۶۰ هکتار از اراضی دیم تویسرکان به کشت گیاهان دارویی

الگوی کشت بین عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی همخوانی ایجاد می‌کند

۱۵ هکتار گلرنگ در لاشار کشت شد

یک تیر و دو نشان با جذب مهندسان کشاورزی

برآورد تولید ۴۰ کیلوگرم زعفران در فامنین

آغاز کشت قراردادی گندم و جو در اراضی کشت و صنعت مغان

آغاز برداشت کنجد در آغاز برداشت کنجد در خُنجخُنج

برداشت ۶۵۰ کیلوگرم زعفران از مزارع کاشان

پیشگیری از جنگل‌ زدایی با نوآوری

توزیع بیش از ۴۱ هزار تن کود شیمیایی بین کشت و صنعت‌های خوزستان

کشت قراردادی گندم در ۱۵ هزار هکتار از اراضی بوشهر

برداشت ۶۴۰ تن چای ترش در سیستان و بلوچستان

برداشت زیتون در ۷۰ درصد از باغات گیلان

کشت زیتون مقاوم به کم‌آبی در پژوهشگاه ژنتیک

پیش بینی برداشت ۴۴ هزار تن ذرت علوفه‌ای از مزارع سمنان

افزایش ۲ برابری تولید زیتون

توسعه کشاورزی در اراضی شیب‌دار آری یا خیر؟

کشت فراسرزمینی؛ فرصت یا تهدید؟

۱۴۱ واحد گلخانه خانگی در منطقه سیستان احداث می‌شود

آغاز برداشت محصولات گلخانه ای در جنوب استان کرمان

تولید زعفران و اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر در تایباد

۶۲۹ هزار هکتار از اراضی خوزستان به زیر کشت پاییزه می‌رود

اگرونیک در شبکه های اجتماعی