1397/2/10 574

تحقیق جدیدی نشان می‌دهد که برخی‌ به علل نادرست و جعلی سرطان از جمله نوشیدن آب از بطری‌های پلاستیکی و استفاده از مایکروویو، باور دارند.

افزایش باورهای غلط درباره عوامل سرطان


نظرسنجی از ۱۳۳۰ نفر در انگلستان که در نشریه اروپایی سرطان منتشر شده، نشان می‌دهد که اکثریت مردم به درستی، کشیدن سیگار را از جمله عوامل سرطان شمرده‌اند. اما شمار زیادی هم در بیان عوامل خطر بیماری سرطان دچار اشتباه شده‌اند. کشیدن سیگار، داشتن اضافه‌وزن و قرارگرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش ( UV) بزرگترین علل قابل پیشگیری ابتلا به سرطان است.

 

نهاد تحقیقاتی سرطان بریتانیا می‌گوید، از هر ۱۰ مورد ابتلا به سرطان چهار مورد با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری‌ است. این نهاد اما تاکید می‌کند که داشتن اطلاعات درست برای "جدا کردن گندم از کاه" و تشخیص سره از ناسره در این زمینه مهم است. پژوهشگران یونیورسیتی کالج لندن و دانشگاه لیدز که این تحقیق را انجام داده‌اند، دریافته‌اند که ۴۰ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی به اشتباه تصور می‌کردند که استرس و مواد افزودنی در غذا باعث سرطان می‌شود. یک سوم شرکت‌کنندگان به اشتباه بر این باور بودند که فرکانس‌های الکترومغناطیسی و خوردن غذاهای تراریخته از جمله عوامل ابتلا به سرطان است. همچنین ۱۹ درصد از آنها استفاده از مایکروویو و ۱۵ درصد هم نوشیدن از بطری‌های پلاستیکی را از جمله علل سرطان شمرده بودند در حالی که از نظر علمی چنین مواردی ثابت نشده است.

 

"نگران‌کننده"

۸۸ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی به درستی سیگار کشیدن و 80 درصد در معرض دود سیگار بودن را از علل سرطان خوانده بودند. همچنین ۶۰ درصد هم اشعه آفتاب را دلیل سرطان عنوان کرده‌اند که تمام اینها مواردی ثابت شده هستند. داشتن تصورات غلط درباره سرطان به این معنا نیست که افراد سبک زندگی پرخطری دارند؛ اما این تحقیق دریافته که افراد وقتی درباره علل ثابت‌شده سرطان اطلاعات بهتری دارند، خیلی احتمال دارد که از آنها دوری کنند؛ مثلا سیگار نکشند یا میوه و سبزیجات بیشتری بخورند.

 

دکتر ساموئل اسمیت، از دانشگاه لیدز می‌گوید: "نگران کننده است که می‌بینیم بسیاری از مردم به عوامل پرخطری باور دارند که هیچ مدرک علمی برای آن وجود ندارد." او می‌گوید مقایسه تحقیق جدید با تحقیقات گذشته نشان می‌دهد که از شروع قرن ۲۱ تعداد افرادی که به عوامل ثابت نشده ابتلا به سرطان باور دارند، افزایش یافته است. او گفت: "این ممکن است در نتیجه تغییرات در شیوه دسترسی ما به اطلاعات و اخبار و همچنین دریافت آن از طریق اینترنت و شبکه‌های اجتماعی باشد."

 

به گفته او افزایش آگاهی مردم درباره علل سرطان به این دلیل مهم است که در تصمیم‌گیری آگاهانه کمک می‌کند و باعث می‌شود بی‌جهت نگران نباشند. کلر هاید، از نهاد تحقیقاتی سرطان بریتانیا می‌گوید: "هیچ تضمینی در برابر سرطان وجود ندارد اما با دانستن بزرگترین عوامل خطر ابتلا به آن می‌توانیم خطر آن را کاهش دهیم، به جای این که درباره اخبار جعلی نگران باشیم."

منبع
بی بی‌سی
  1. Elahe Lashgari دوشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷ --- ۱۰:۱۴:۴۰

    با سلام
    دوره هاي اموزشي براي كشت و يا باغداري ارگانيك برگزار ميكنين ؟

    با تشكر
    لشگري

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

حذف آفات باغات با فرومون‌های جنسی حشرات

ردیابی ویروس‌ها و سالم‌سازی پایه و ارقام زردآلو

لایروبی انهار نخلستان‌های شادگان

کارلا یا خربزه تلخ؛ گیاه ضد دیابت

سایه سنگین «سوسک حنایی» بر نخلستان‌های جنوب کرمان

آفت زدایی بیش از ۱۸ هزار هکتار از مزارع غلات ارومیه علیه سن گندم

بایدها و نبایدهای استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در کشاورزی

کارگاه آموزشی باغ انگور

احداث نخستین نهالستان مدرن تولید توت نوغان کشور در قائم‌شهر

از کشت گلخانه‌ای بدون خاک چه می‌دانید؟

محصولات ارگانیک را چگونه بشناسیم

وبینار آشنایی با بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار می‌شود

افتتاح ۲۵۲ پروژه به مناسبت هفته جهادکشاورزی

پسیل پسته و راه‌های مقابله با آن

۹۰ هزار هکتار از اراضی و باغات استان کرمان مجهز به سیستم آبیاری نوین و تحت فشار

روز جهانی محیط‌زیست ۲۰۲۰ در سایه کرونا

تهیه پروتئین از ضایعات هسته پرتقال

نحوه صحیح شستن و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات

سماق گیاهی ضد درد و اضطراب

کدو تخم کاغذی و خواص درمانی آن

ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا

توصیه به کشاورزان برای مقابله با آفت بذر کلزا

انجام نشاء مکانیزه در ۸۰ درصد از شالیزارهای گیلان

صادرات حنای ارگانیک دلگان به فرانسه

آب بشقابی، گونه گیاهی در حال انقراض

اگرونیک در شبکه های اجتماعی