1396/5/22 3108

مدیر گروه علوم زراعی و باغی واحد علمی کاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، گفت: مصرف سبزیجات قرمز رنگ ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت، پوکی استخوان و کلسترول بالا کمک کند.

سبزیجات قرمز بخورید؛ پوکی استخوان نگیرید


محمود محبی اظهار کرد: با وجود مزایای ثابت شده سبزیجات قرمز رنگ، آمارها نشان می‌دهد که ۹۵ درصد از بزرگسالان به اندازه کافی این‌گونه سبزیجات را استفاده نمی‌کنند؛ در واقع رنگ‌های قرمز تیره موجود در برخی گیاهان حاکی از آن است که حاوی مواد مغذی گیاهی به نام آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. این مواد از ابتلا به سرطان و بیماری‌های مزمن جلوگیری کرده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
 
این مدرس با بیان این‌که سبزیجات قرمز از لیکوپن و آنتوسیانین غنی هستند، ادامه داد: لیکوپن آنتی‌اکسیدانی است که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد و در محافظت از چشم‌ها، مبارزه با عفونت و آسیب‌های ناشی از دود تنباکو نقش پررنگی دارد. آنتوسیانین نیز منجر به محافظت از کبد، بهبود بینایی، کاهش فشار خون و التهاب می‌شود. مثلا چغندر یکی از سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان و منبع بزرگ پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین ث و نیترات‌ها است و مطالعات نشان داده که سبزیجات با ریشه خاکی از خاصیت کاهش فشار خون، بهبود جریان خون و افزایش استقامت ورزشی برخوردارند.
 
وی با اشاره به این‌که کلم قرمز نیز حاوی آنتوسیانین است، افزود: مصرف کلم قرمز خطر ابتلا به اختلالات مغزی، سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد؛ در واقع مصرف روزانه یک فنجان کلم قرمز، ۸۵ درصد از میزان نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند و تا مین ‌کننده ۴۲ درصد از میزان نیاز به ویتامین k و ۲۰ درصد از میزان نیاز به ویتامین A است.
 
محبی با بیان این‌که فلفل قرمز دلمه‌ای دوز نیاز روزانه به ویتامین A را تامین می‌کند، تصریح کرد: این سبزی شیرین سه برابر بیشتر از میوه‌های خانواده مرکبات حاوی ویتامین C است و مصرف آن، یک انتخاب عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و درخشندگی پوست به شمار می‌رود. همچنین غلظت بالای ویتامین C موجود در این فلفل از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کند و جویدن خام یا پخته فلفل قرمز تامین‌کننده ویتامین B6 ، ویتامین E و فولات است.
 
مدیر گروه علوم زراعی و باغی واحد علمی کاربردی مرکز تحقیقات و آموزش سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: تربچه نیز منبع خوبی از ویتامین ث، فولات و پتاسیم است و فیبر موجود در آن، برای مدت طولانی منجر به احساس سیری می‌شود. همچنین مصرف تربچه منجر به افزایش باکتری‌های مفید روده برای سلامت دستگاه گوارش خواهد شد. فلفل قرمز تند نیز علاوه بر این‌که ترکیبات ضد سرطان دارد حاوی کپسایسین برای کاهش درد است. مصرف تنها یک اونس فلفل قرمز تند دو سوم میزان نیاز به ویتامین C را تامین می‌کند و منبع خوبی از منیزیم، مس و ویتامین A محسوب می‌شود.
 
محبی یادآور شد: سبزی‌های خانواده پیاز همگی حاوی مواد شیمیایی گیاهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش کلسترول و حمایت از کبد هستند. سولفید آلیل موجود در پیاز قرمز منجر به مبارزه با سرطان و بیماری‌های قلبی می‌شود و حمایت کننده باکتری‌های مفید روده است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی