هانیه ناصری، کارشناس ارشد گیاهان دارویی در گفتگو با ایسنا:
زردک؛ هویج بومی ایرانی است که رنگی زرد دارد و مصرف آن با توجه به خواص بیشماری که دارد همواره مورد تاکید است. استفاده از زردک میتواند عامل مؤثری در تقویت معده و پیشگیری از ابتلاء به زخم معده و بیماریهای گوارشی باشد. این نوع گیاه خوراکی آسان کننده عمل دفع و ملین است و همچنین مصرف آن سبب پیشگیری از ابتلاء به زخم معده و بیماریهای گوارشی میشود.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی، زردک را منبع غنی پتاسیم عنوان کرد و افزود: مصرف زردک میتواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند. همچنین خوردن زردک سبب کاهش احتمال ابتلاء به سرطان روده میشود و کارتنوئیدهای موجود در آن در کنترل قند خون بسیار تأثیر گذار است.
مصرف زردک به دلیل داشتن فیبر بالا، موجب کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون میشود و در پیشگیری از لخته شدن خون و بیماریهای قلبی بسیار مؤثر است. همچنین مواد مغذی موجود در زردک با سم زدایی بدن و سلول سازی سبب سلامت پوست، مو، ناخن و چشم میشود. برای بهبود زخمها و التهابات نیز میتوان از زردک رنده شده و خام استفاده کرد.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی در ادامه بهترین راه استفاده از زردک را تهیه مربا از آن عنوان کرد و افزود: همچنین میتوان از این خوراکی حلوا و ترشی تهیه کرده و از خواص آن بهره مند شد. از مربای زردک برای تصفیه و باز کردن صدا، پاکسازی ریه، رفع سرفه و ضعف معده و نیز بهبود هضم و تقویت قوای جنسی استفاده میکنند.