مدیر شرکت خدمات حمایتی خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی توزیع کود در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: طی پنج ماه ابتدای سال تاکنون حدود ۶۷ هزار و ۵۰۰ تن کود در شهرستانهای استان به نسبت سهمیه تعیین شده، توزیع انجام شده است.
حسین عطائی سلامی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تدارک و توزیع کودهای مورد نیاز کشاورزی در استان اظهار کرد: باوجود تمام چالشهای بینالمللی در حوزه تامین نهادههای کشاورزی، تاکنون حدود ۹۸ هزار تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه در استان تدارک دیدهایم. در طی پنج ماه ابتدای سال تاکنون حدود ۶۷ هزار و ۵۰۰ تن کود میان شهرستانهای استان به نسبت سهمیه تعیین شده، توزیع انجام شده است.
وی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی توزیع کود در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ادامه داد: باتوجه به برنامه ابلاغی سال جاری در خصوص تامین، تدارک و توزیع کود امسال مقدار ۲۳۱ هزار و ۶۰۰ تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه برای استان ما در نظر گرفته شده است. این مقدار نسبت به پارسال ۲۷ درصد رشد داشته است و علت افزایش این بوده که ۲۰ درصد از کودهای ازته تا سال گذشته در اختیار اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی کشور بوده است؛ اما امسال حوزه تامین کود به صورت کلی در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور قرار گرفته است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان با بیان اینکه «افزایشی نیز در خصوص سهمیه ابلاغی کود استان داشتهایم» بیان کرد: با برنامهریزی مناسب و تمهیدات امیدواریم ۱۰۰ درصد برنامه ابلاغی استان را اجرایی کنیم. با اقدامات انجام شده در استان ۳۰ درصد برنامه ابلاغی استان در حوزه انواع کودهای کشاورزی، توزیع انجام شده است به این ترتیب که علاوه بر توزیع کود مورد نیاز کشاورزان، بالغ بر ۳۰ هزار تن انواع کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه نیز در انبارهای سازمانی و تعدادی از انبارهای امانی در سطح استان که در اختیار کارگزاران است، ذخیرهسازی استراتژیک انجام دادهایم؛ در واقع با این اقدام آماده شروع کشت پاییزه هستیم.
عطائی سلامی عنوان کرد: با توجه به شروع کشت پاییزه که از ابتدای شهریور ماه در استان برنامه ریزی شده است، این نوید را میدهیم که هیچ مشکلی در تامین کود مورد نیاز کشاورزان وجود ندارد لذا کشاورزان عزیز میتوانند با دریافت حواله الکترونیکی کود از مراکز جهاد کشاورزی شهرستانها، به یکی از ۱۶۵ کارگزار شبکه تامین و توزیع نهاده های کشاورزی این شرکت در استان مراجعه نموده و کود مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی اضافه کرد: در جهت تقویت و حمایت تولیدات داخلی، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی علاوه بر انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان مطرح انواع کودهای شیمیایی در سطح کشور، با دو تولیدکننده استان قرارداد تولید کودهای فسفاته ۱۳ درصد و پتاسه را منعقد کرده است که با نظارت کارشناسان ما تولید میشود و در چرخه توزیع کود قرار میگیرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان ضمن اشاره به کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه از ابتدای سال جاری که با تدبیر دولت سیزدهم اتفاق افتاده است، گفت: با توجه به کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه استقبال کشاورزان برای مصرف این نوع از کودها بیشتر شده است؛ بنابراین پیشبینی میشود سال پرمصرفی در خصوص کودهای کشاورزی داشته باشیم. در همین راستا امیدواریم شاهد افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی نیز باشیم.
عطائی سلامی از فعال بودن سامانه پایش مواد کودی در استان خبر داد و اضافه کرد: از ابتدای کشت پاییزه سال گذشته سامانه پایش مواد کودی اجرایی شده است که بر این اساس تمام حوالههای کشاورزان به صورت الکترونیک صادر میشود . این سامانه برای مرکز خدمات جهاد کشاورزی و کارگزاران در دسترس است که از این سامانه استفاده کنند.
وی ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۷۰ هزار فقره حواله اکترونیک در استان و ازابتدای سال جاری تا کنون حدود ۱۵۰ هزار فقره حواله الکترونیک توسط مراکز خدمات جهاد کشاورزی صادر شده است. عمده مبادی تامین کودهای ازته از بندر امام، بندرعباس، پتروشیمی شیراز، پتروشیمی بجنورد، و پتروشیمی عسلویه از طریق بندر بوشهر قابل تامین است.