1401/6/8 758

طی پنج ماه ابتدای سال تاکنون حدود ۶۷ هزار و ۵۰۰ تن کود در شهرستان‌های استان به نسبت سهمیه تعیین شده، توزیع انجام شده است. 

توزیع بیش از ۶۷ هزار تن انواع کود در خراسان رضوی طی سال جاری


مدیر شرکت خدمات حمایتی خراسان رضوی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی توزیع کود در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: طی پنج ماه ابتدای سال تاکنون حدود ۶۷ هزار و ۵۰۰ تن کود در شهرستان‌های استان به نسبت سهمیه تعیین شده، توزیع انجام شده است. 

حسین عطائی سلامی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تدارک و توزیع کودهای مورد نیاز کشاورزی در استان اظهار کرد: باوجود تمام چالش‌های بین‌المللی در حوزه تامین نهاده‌های کشاورزی، تاکنون حدود ۹۸ هزار تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه در استان تدارک دیده‌ایم. در طی پنج ماه ابتدای سال تاکنون حدود ۶۷ هزار و ۵۰۰ تن کود میان شهرستان‌های استان به نسبت سهمیه تعیین شده، توزیع انجام شده است. 

وی با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی توزیع کود در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ادامه داد: باتوجه به برنامه ابلاغی سال جاری در خصوص تامین، تدارک و توزیع کود امسال مقدار ۲۳۱ هزار و ۶۰۰ تن انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه برای استان ما در نظر گرفته شده است. این مقدار نسبت به پارسال ۲۷ درصد رشد داشته است و علت افزایش این بوده که ۲۰ درصد از کودهای ازته تا سال گذشته در اختیار اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی کشور بوده است؛ اما امسال حوزه تامین کود به صورت کلی در اختیار شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور قرار گرفته است. 

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان با بیان اینکه «افزایشی نیز در خصوص سهمیه ابلاغی کود استان داشته‌ایم» بیان کرد:  با برنامه‌ریزی مناسب و تمهیدات امیدواریم ۱۰۰ درصد برنامه ابلاغی استان را اجرایی کنیم. با اقدامات انجام شده در استان ۳۰ درصد برنامه ابلاغی استان در حوزه انواع کودهای کشاورزی، توزیع انجام شده است به این ترتیب که علاوه بر توزیع کود مورد نیاز کشاورزان، بالغ بر ۳۰ هزار تن انواع کودهای شیمیایی ازته، فسفاته و پتاسه نیز در انبارهای سازمانی و تعدادی از انبارهای امانی در سطح استان که در اختیار کارگزاران است، ذخیره‌سازی استراتژیک انجام داده‌ایم؛ در واقع با این اقدام آماده شروع کشت پاییزه هستیم. 

عطائی سلامی عنوان کرد: با توجه به شروع کشت پاییزه که از ابتدای شهریور ماه در استان برنامه ریزی شده است، این نوید را می‌دهیم که هیچ مشکلی در تامین کود مورد نیاز کشاورزان وجود ندارد لذا کشاورزان عزیز می‌توانند با دریافت حواله الکترونیکی کود از مراکز جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، به یکی از ۱۶۵ کارگزار شبکه تامین و توزیع نهاده های کشاورزی این شرکت در استان مراجعه نموده و  کود مورد نیاز خود را دریافت کنند. 

وی اضافه کرد: در جهت تقویت و حمایت تولیدات داخلی، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی علاوه بر انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان مطرح انواع کودهای شیمیایی در سطح کشور، با دو تولیدکننده استان قرارداد تولید کودهای فسفاته ۱۳ درصد و پتاسه را منعقد کرده است که با نظارت کارشناسان ما تولید می‌شود و در چرخه توزیع کود قرار می‌گیرد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان ضمن اشاره به کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه از ابتدای سال جاری که با تدبیر دولت سیزدهم اتفاق افتاده است، گفت: با توجه به کاهش قیمت کودهای فسفاته و پتاسه استقبال کشاورزان برای مصرف این نوع از کودها بیشتر شده است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود سال پرمصرفی در خصوص کودهای کشاورزی داشته باشیم. در همین راستا امیدواریم شاهد افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی نیز باشیم. 

عطائی سلامی از فعال بودن سامانه پایش مواد کودی در استان خبر داد و اضافه کرد: از ابتدای کشت پاییزه سال گذشته سامانه پایش مواد کودی اجرایی شده است که بر این اساس تمام حواله‌های کشاورزان به صورت الکترونیک صادر می‌شود . این سامانه برای مرکز خدمات جهاد کشاورزی و کارگزاران در دسترس است که از این سامانه استفاده کنند. 

وی ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۷۰ هزار فقره حواله اکترونیک در استان و ازابتدای سال جاری تا کنون حدود ۱۵۰ هزار فقره حواله الکترونیک توسط مراکز خدمات جهاد کشاورزی صادر شده است. عمده مبادی تامین کودهای ازته از بندر امام، بندرعباس، پتروشیمی شیراز، پتروشیمی بجنورد، و پتروشیمی عسلویه از طریق بندر بوشهر قابل تامین است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی