1401/8/11 816

بر اساس محاسبات فنی انجام شده، کشت زعفران در این شهرستان زمینه اشتغال را برای بیش از ۱۰ هزار نفر به صورت سالانه فراهم کرده اس

تولید زعفران و اشتغال بیش از ۱۰ هزار نفر در تایباد


مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: بر اساس محاسبات فنی انجام شده، کشت زعفران در این شهرستان زمینه اشتغال را برای بیش از ۱۰ هزار نفر به صورت سالانه فراهم کرده است.

جواد اعتضادی در گفت‌وگو با ایسنا خاطرنشان کرد: بیش از ۲۰۰۰ خانوار بهره‌بردار کشاورزی در زمینه کشت و تولید زعفران در سطح ۷۸۰۰ هکتار سطح کشاورزی استان اشتغال دارند.

وی با اشاره به اینکه تایباد به لحاظ سطح زیر کشت زعفران رتبه چهارم و در تولید این محصول رتبه سوم استان را از آن خود کرده، افزود: بیش از ۷۰ درصد اراضی تحت کشت زعفران شهرستان تایباد بالای یک هکتار است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: شهرستان مرزی تایباد یکی از قطب‌های تولید پیاز زعفران در سطح کشور است. متوسط عملکرد مزارع زعفران در هر هکتار ۴.۸ کیلوگرم و میزان تولید کل زعفران شهرستان سالانه حدود ۳۰ تن است. البته به دلیل خشکسالی و افزایش دمای هوا بیش از ۶۵ درصد تولید در سال زراعی گذشته کاهش یافت.

وی خاطرنشان کرد: این مدیریت برای تولید کیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح زعفران هر سال با همکاری شرکت‌های خصوصی آموزش‌های لازم را برگزار می‌کند که در این دوره‌ها روش‌های نوین مرتبط با کشت، تغذیه، کنترل عوامل خسارت‌زای گیاهی، نحوه خشکاندن و فرآوری زعفران به بهره‌برداران آموزش داده می‌شود.

اعتضادی گفت: نتایج حاصل از این آموزش‌ها باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی شده و در حال حاضر بخش اعظمی از تولید زعفران شهرستان با استفاده از دستگاه‌های خشک‌کن و به صورت استاندارد فرآوری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: توسعه کشت مکانیزه زعفران، بومی‌سازی ادوات مورد نیاز برای کشت زعفران توسط صنعت‌کاران شهرستان، توسعه روش‌های نوین آبیاری قطره‌ای و بارانی در سطح بیش از ۲۰ درصد مزارع زعفران، تغذیه گیاهی متناسب با نتایج آنالیزهای آزمایشگاهی و تخصیص ۷۸۰ تن کودهای یارانه‌ای مورد نیاز مزارع زعفران در سال جاری از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در حوزه زعفران است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد افزود: احداث مزارع الگویی و آرمانی بر اساس دستورالعمل‌های مربوطه نیز از مهم‌ترین اقداماتی است که برای آشنایی کشاورزان در سطح شهرستان توسعه پیدا کرده است.

وی عنوان کرد: به دلیل اهمیت استفاده از پیاز سالم و گواهی شده، اولین مزرعه تکثیر پیاز زعفران در سطح ۱۰ هکتار توسط شرکت مدبر کشت توس در این شهرستان احداث شده است.

اعتضادی در ادامه خرید توافقی زعفران در طی سال‌های اخیر و همچنین راه‌اندازی انبار بورس زعفران را از مهم‌ترین اقدامات در راستای ثبات قیمت و حذف واسطه‌ها از بازار دانست و افزود: اقدامات اولیه برای تشکیل تعاونی زعفران متشکل از تولیدکنندگان در راستای حمایت از حقوق صنفی این قشر، راه‌اندازی سه واحد بسته‌بندی و صادرات زعفران، استقرار یک واحد دستگاه پرکنی گل زعفران از دیگر اقدامات انجام شده در این خصوص بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد همچنین تغییرات اقلیمی، توسعه کشت زعفران در سایر استان‌ها غیر از خراسان که امکان کشت سایر محصولات در آن‌ وجود دارد، سیستم‌های فرآوری سنتی، عملکرد، گسترش بی‌رویه سطح کشت، از دست رفتن نیروی انسانی، رقبای خارجی و مشکلات مربوط به تجارت خارجی را از مهم‌ترین خطراتی دانست که تولید زعفران را در شهرستان و استان تهدید می‌کند.

وی در خصوص مهم‌ترین راهکارهایی که مدیریت جهاد کشاورزی تایباد برای حفظ تولید بهینه زعفران و جایگاه جهانی ایران در محصول زعفران مورد توجه قرار داده و باید به آن پرداخته شود، گفت: تولید زعفران ارگانیک متناسب با استانداردهای جهانی، افزایش تولید در واحد سطح به جای افزایش سطح کشت، استفاده متعادل از کودهای شیمیایی، توجه به زمان مناسب کشت در خرداد ماه، کاهش طول دوره بهره‌برداری، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری، توجه به افزایش کیفیت در فرآوری، توجه به مسائل قرنطینه‌ای عوامل خسارت‌زای زعفران هنگام تهیه پیاز و کشت زعفران و استفاده از پیاز گواهی شده و عدم استفاده از سموم شیمیایی در مزارع زعفران مهم‌ترین این راهکارها است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد یادآور شد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده امسال حدود ۲۲ تن زعفران در این شهرستان تولید خواهد شد. اکنون سه واحد فرآوری و بسته‌بندی زعفران با ظرفیت چهار تن در شهرستان فعالیت دارد.

فصل برداشت زعفران که در این شهرستان معمولا از اوایل آبان آغاز و تا آذرماه ادامه دارد، مهم‌ترین محصول کشاورزی و بدون رقیب در راستای بهره‌وری مطلوب از  آب کشاورزی محسوب می‌شود که از چند سال قبل مورد استقبال کشاورزان این شهرستان مرزی قرار گرفته است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی