مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جوین با بیان اینکه این شهرستان قطب تولید محصول کلزا در خراسان رضوی است، گفت: برداشت کلزا از سطح ۴۱۵ هکتار آغاز شده است.
علی اکبر قارزی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: با پیشبینی برداشت ۳.۵ تن کلزا در هر هکتار از کشتزارهای شهرستان جوین حدود ۱۴۰۰ تن محصول در سال زراعی جاری برداشت شود.
وی تصریح کرد: شهرستان جوین به عنوان قطب تولید محصولات استراتژیک کشاورزی همچون چغندر، کلزا، گندم و جو نقش مهمی در تامین امنیت غذایی منطقه دارد.
قارزی با اشاره به اهمیت تولید دانههای روغنی و جلوگیری از واردات نیاز کشور از سایر کشورها و به تبع جلوگیری از خروج ارز افزود: تولید دانههای روغنی نقش بسزایی در صرفهجویی ارزی، تسریع روند توسعه اقتصادی، امنیت و استقلال غذایی کشور ایفا میکند.
وی گفت: دانههای روغنی به عنوان پایه و ماده اولیه تولید روغن نباتی محسوب میشود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع بالا بودن سرانه مصرف خانوار و ضریب بالای مصرف روغن نباتی در سبد غذایی خانوادههای ایرانی باعث شده این محصول به عنوان یکی از نیازهای اساسی جامعه در حوزه غذایی به شمار رود.