«علیاصغر زارعی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محصول زعفران در ۳۲۰ هکتار از اراضی استان مرکزی کاشته شده و سطح زیر کشت این محصول در سالجاری نسبت به سال گذشته ۴۰ هکتار افزایش یافتهاست. وی اظهار داشت: ۲۲۰ هکتار از مجموع سطح زیر کشت محصول زعفران استان بارور و ۱۰۰ هکتار غیر بارور است و شهرستانهای خمین، دلیجان و خنداب به ترتیب از نظر سطح زیر کشت محصول زعفران رتبه اول تا سوم را در استان مرکزی به خود اختصاص دادهاند.
وی یادآور شد: توسعه کشت گیاه زعفران در ۱۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان امسال برای سازمان جهاد کشاورزی این استان تعهد شده بود که با حمایتهای انجام شده بیش از ۲ و نیم برابر این تعهد عملیاتی شده است. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی قیمت هر کیلوگرم محصول زعفران را بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون ریال عنوان کرد و گفت: سالانه به صورت متوسط سه و نیم کیلوگرم زعفران در هر هکتار از سطح زیر کشت این محصول در استان تولید میشود.
زارعی افزود: توسعه سطح زیر کشت محصول زعفران در اراضی کشاورزی استان مرکزی از جمله برنامههای اولویت دار سازمان جهاد کشاورزی استان است و برای توسعه سطح زیر کشت هر هکتار این محصول ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات یارانهای به زعفرانکاران پرداخت میشود. وی ادامه داد: گیاه زعفران از جمله گیاهان کمآببر و مقاوم در برابر شوری و خشکی بوده و سالانه برای هر هکتار از کشت این محصول بین ۲ هزار تا ۲ هزار ۵۰۰ متر مکعب آب نیاز است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: فروش پیاز این محصول نیز پس از ۶ تا هفت سال درآمد اقتصادی به همراه داردکه این مهم علاوه بر درآمد ناشی از فروش گل این گیاه است. وی نبود واحد فرآوری محصول زعفران را از جمله مشکلات کشاورزان استان مرکزی عنوان کرد و افزود: اکنون بستهبندی و فرآوری این محصول در استان به صورت خانگی انجام می شود. زارعی اظهار داشت: ۱۰۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور اکنون زیر کشت محصول زعفران قرارداشته و سالانه ۴۰۵ تن زعفران در این اراضی تولید و ۲۸۰ تن آن به خارج از کشور صادر میشود.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. ۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود. استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.