1397/1/20 2191

یک تولیدکننده زعفران ارگانیک گفت: زعفران در صورت گسترش سرمایه گذاری و حمایت‌های مناسب برای توسعه زیرساخت‌های لازم در حوزه تولید، فرآوری، بسته‌بندی، بازاریابی و صادرات می‌تواند جایگزین مناسبی برای نفت در کشور باشد.

زعفران جایگزین مناسبی برای نفت


علی شریعتی مقدم در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: در حال حاضر ایران بیش از ۹۵ درصد تولید جهانی زعفران را در اختیار دارد و بزرگترین تولید و صادرکننده این محصول در جهان محسوب می شود. وی همچنین در پاسخ به این جمله که خوشه صنعتی زعفران از مهمترین خوشه های صنعتی خراسان رضوی است سئوال اینکه حضرتعالی وضعیت شرایط حاضر این خوشه را در استان چگونه ارزیابی می کنید، اظهارداشت: متاسفانه اغلب واحدهای صنعتی در حوزه فرآوری و بسته بندی زعفران با مشکلات جدی مواجه هستند.

 

این تولیدکننده زعفران ارگانیک گفت: بروکراسی حاکم بر صنعت، مسائل بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و غیره از جمله این چالش ها و مشکلات است. وی در ادامه افزود: جمع کردن این واحدها در قالب یک مدل تحت عنوان خوشه های صنعتی و خلق فضایی مشترک، نقط امیدی را برای محصول زعفران ایجاد کرده است از اینرو ضرورت داردبه کمک دولت در جهت بازارگشایی در این حوزه پیشرفت های اساسی رقم زده شود.

 

شریعتی مقدم اظهارداشت: برای رشد و بالندگی در حوزه زعفران هم بخش خصوصی و هم دولتی ها باید بیش از این تلاش و کوشش داشته باشند تا موانع پیش پای رشد و ترقی واحدهای صنعتی حوزه زعفران اعم از کوچک، متوسط و نوپا در کشور برداشته تا چرخ این صنعت روان تر بچرخد. وی همینطور در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه در کشور از نفت به عنوان طلای سیاه و زعفران به نام طلای سرخ یاد می شود ولی ارزآوری که نفت برای مملکت دارد خیلی بیشتر از زعفران است در صورتیکه این محصول راهبردی نیز می تواند ارزآوری بیشتری نسبت به نفت داشته باشد حال چرا تاکنون از قدرت ارزآوری زعفران به نحو بایسته و شایسته بهره گیری نشده است، گفت: نفت یک تاریخ ۱۰۰ ساله ولی زعفران یک تاریخ بیش از دو هزار و ۵۰۰ سال در کشور دارد.

 

این تولیدکننده زعفران ارگانیک افزود: به میزانی که در صنعت نفت به جهت دستیابی به منافع زودهنگام سرمایه گذاری شد اگر این حرکت در سایر محصولات به ویژه زعفران انجام می شد به یقین محصول راهبردی مدنظر می توانست جایگزین مناسبی برای صنعت نفت باشد. وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: در حال حاضر بخش عمده زعفران ایران بصورت خام از کشور خارج می شود چرا که تعداد انگشت شماری از صادرکنندگان به بازار نهایی و زنجیره های فروش وصل هستند.

 

شریعتی مقدم گفت: هم اکنون تعداد واحدهای که زعفران را در کشور بصورت بسته بندی روی ریل صادرات قرار می دهند شاید بیش از ۱۰ واحد نباشد. وی تصریح کرد: اگر شرکت های بزرگ صادراتی با ارقام صادرات بیش از ۱۰۰، ۲۰۰ و ... میلیون دلار در کشور ایجاد شوند این واحدها از قدرت هزینه کرد بالایی در بازارهای جهانی برخوردار خواهند بود. این فعال اقتصادی با بیان اینکه گرفتن سهم در بازار ها جهانی مثل خرید سهام شرکت های بین المللی است، افزود: فعالیت ها در این حوزه اعم از پروموشن، تبلیغات، اطلاع رسانی و غیره باید به نحوی باشد که مصرف کننده نهایی کالای ایرانی را به کالای رقیب ترجیح دهد. وی در ادامه یادآورشد: بطورکلی در بحث صادرات زعفران باید به مقوله کیفیت، خدمات، بسته بندی مناسب و امثالهم توجه بیشتری شود.

 

برنامه «خانه تا کارخانه» کاری از گروه صنعت و بازرگانی شبکه رادیویی اقتصاد است که روزهای فرد هر هفته ساعت ۱۵ به مدت ۵۵ دقیقه به تهیه کنندگی «لیلا امیدیگانه» با هدف عارضه‌یابی و شناسایی مشکلات، موانع و اشکالات صنایع مختلف اعم از متوسط و بزرگ و ارائه راهکارهای عملیاتی رفع آن‌ها، شناسایی گلوگاه‌های صنعتی کشور و کمک به بهبود وضع موجود صنایع از طریق برقراری ارتباط سه جانبه صنعت، دانشگاه و رسانه بر روی موج اف‌ام ردیف ۹۸ قرار می‌گیرد بنابراین علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی