رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: در حال حاضر ۶۰۰ هکتار مزرعه زعفران در استان داریم که پیشبینی ما این است که در هر هکتار ۷ کیلو برداشت داشته باشیم.
سیدعماد شاهرخی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بحث افزایش تولید در مزارع و تولیدات آنها را داریم که در این زمینه از اساتید دانشگاههای استان انتظار داریم.
وی ادامه داد: طی ماه های گذشته با اساتید دانشگاههای استان و همچنین جهاد دانشگاهی جلساتی را داشتیم که لازم است این پتانسیلها را تجمیع کنیم.
شاهرخی افزود: اقدامات خوبی در استان صورت گرفته که با توجه به کم آبی و خشکسالی که داریم میتوانیم همزمان بهرهوری را بالا ببریم خصوصاً در حوزه گیاهان دارویی و به ویژه زعفران.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: در حال حاضر ۶۰۰ هکتار زعفران داریم که پیشبینی ما این است که در هر هکتار ۷ کیلو برداشت داشته باشیم در حالی که میانگین کشور پنج تن است، همین الان در مزارع زعفران زیر سه سال هر هکتار سه کیلو برداشت داریم.
وی تصریح کرد: گلخانهها ۹۰ درصد کاهش مصرف آب و افزایش ۲۰ برابری محصولات گلخانهای را شاهد هستیم که در دولت سیزدهم تاکنون ۳۵ هکتار گلخانه در استان احداث شده است.
این مسئول گفت: این درحالی است که کل گلخانههای ما تا قبل از دولت سیزدهم ۷۸ هکتار بوده و از ابدای دولت تاکنون ۳۵ هکتار گلخانه افتتاح شده و پیش بینی ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۲ حداقل ۳۵ هکتار دیگر به ظرفیت استان اضافه کنیم.
شاهرخی اضافه کرد: در بحث الگوی کشت و کشت قراردادی از ۴۵ هزار هکتار اراضی استان ۴۳ هزار و ۹۰۰ هکتار زیر کشت الگوی قراردادی هستند و در بحث بهرهوری نیز اقدام خوبی در استان صورت گرفته با اینکه سال اول ما بود در اجرای طرح جهش تولید در دیم زارها با همان اقلیم و همان شرایط قبل از اجرای طرح ۲۰۰ کیلوگرم افزایش تولید در هکتار داشتیم و پیشبینی ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۴ افزایش دو برابری را در دیم زارها داشته باشیم که به تولید استان بسیار کمک میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: در کاشت دانههای روغنی نیز یک اقدام بی سابقه داشتیم پیشبینی ما این است که ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت دانههای روغنی برود.
وی افزود: ما الان در استان به درجه مکانیزاسیون را در استان بالا ببریم، از نظر ضریب مکانیزاسیون مشکلی نداریم بلکه مشکل ما در درجه آن است، ما الان باید به سمت کشاورزی قدرتی برویم.
شاهرخی تصریح کرد: هرکدام از دانشگاهها و اساتید و شرکتهای دانشبنیان در زمینه کشاورزی طرحی داشته باشند ما حاضریم مزارع را در اختیار آنها قرار دهیم که در صورت موفق شدن آنرا در استان گسترش دهیم.