1396/3/29 9785

کلیویاهایی که در منزل نگهداری می‌شوند روشنایی و نور غیر مستقیم را ترجیح می‌دهند

نگهداری از گیاه کلیویا


گیاهان کلیویا (Clivia) بومی آفریقای جنوبی بوده و بسیار مورد علاقه بهره برداران هستند. اسامی این گیاهان ویژه از نام فلورنتینا کلایو (Florentina Clive) گرفته شده و بسیارمنحصر به فرد هستند که همین امر باعث قیمت گران آن‌ها شده است.

اگرچه بسیاری از کلیویاها به عنوان گیاهان مناسب آپارتمانی پرورش داده می‌شوند اما در مکان‌های مناسب نیز می توانند خارج از منزل به عنوان گیاهان غیر آپارتمانی پرورش داده شوند. هرچند که این گیاهان باید در طول زمستان به محیط‌های داخلی انتقال داده شوند. جذابیت گیاهان کلیویا را می‌توان در داشتن گل‌های دلفریب دانست که از رنگ‌های نارنجی کم رنگ تا قرمز متغیر هستند. گل‌های معطر و شیپوری مانند آن؛ شبیه گل‌های گیاه آماریلیس اما کوچکتر از آن‌ها هستند و برخلاف آماریلیس، کلیویاها برگ‌های خود را در طول سال نگه می‌دارند.

پرورش کلیویا
کلیویاهایی که در منزل نگهداری می‌شوند روشنایی و نور غیر مستقیم را ترجیح می‌دهند در حالی‌که آن‌هایی که در محیط‌های بیرون نگه داشته می‌شوند نیاز به سایه دارند. آن‌ها همچنین به خاک غنی با زهکشی خوب یا محلول‌های غذایی که جایگزین خاک هستند علاقه دارند. کلیویا غالبا از بهار تا پاییز شکوفاست، در این مدت گیاه باید در طول روز در دمای 35 درجه سانتی‌گراد یا بیشتر و در شب در دمای 25 درجه سانتی‌گراد و نه کمتر نگهداری شود. بعد از یک دوره خشکی و خواب در فصل پاییز، کلیویاها معمولا در زمستان شروع به گل دهی می‌کنند (حدود ماه بهمن). بدون گذراندن این دوره استراحت و خواب، گیاه به جای گل دادن به روند تولید برگ‌های خود ادامه می‌دهد. این گیاهان همچنین زمانی که روی گلدان پوشانده می‌شود بهتر گل می‌دهند.

نگهداری از گیاه کلیویا
اگرچه کلیویا چندان حساس نیست ولی مراقبت و نگهداری از این گیاه نسبتا مهم و از طرفی ساده است. خاک این گیاه باید تا حدی مرطوب نگه داشته شود اما بین دفعات آبیاری‌های کامل اجازه داده شود که خاک کمی خشک باشد. همچنین این گیاهان باید هر ماه یکبار کود دهی شوند.

کلیویاهایی که در خارج از منزل نگهداری می‌شوند را در اواخر پاییز جهت دوره‌ی خواب زمستانی به داخل انتقال دهید که این زمان باید حدود 12 تا 14 هفته طول بکشد. در طول این زمان آب و کوددهی به گیاه را محدود کرده و تنها به اندازه‌ای آب دهید که این گیاهان آب برگ‌های‌شان را حفظ نمایند. بعد از دوره استراحت به تدریج می‌توانید آبیاری و تغذیه معمول را از سر بگیرید. در عرض یک ماه یا بیشتر شما غنچه‌های گل را در این گیاه مشاهده خواهید کرد. زمانی‌ که خطر سرمازدگی برطرف شد در صورت علاقه می‌توانید کلیویا را به مکان دارای سایه در خارج از منزل برگردانید.

مهم ترین نکات درباره نگهداری کلیویا
گل‌های کلیویا‌ جابه جایی و دست خوردگی در ناحیه ریشه را دوست ندارند اگرچه عوض کردن گلدان می‌تواند هر 3 تا 5 سال یکبار در بهار زمانی که گل‌ها از بین رفته‌اند انجام شود. با اینکه تکثیر این گیاه مشکل است، تکثیر از طریق جدا کردن ریشه‌ها بهترین روش است. حال آنکه شما می‌توانید از طریق بذر نیز این گیاه را تکثیر کنید که در این صورت به طور معمول 3 تا 5 سال طول می‌کشد تا گیاه گل بدهد در حالی‌که ظهور برگ‌ها 1 تا 2 سال زمان می‌برد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی