غلامرضا تقوی امروز در حاشیه برپایی دومین جشنواره و نمایشگاه گل و گیاهان زینتی مازندران با بیان اینکه نتایج محققان نشان داده است که گیاهان زینتی، تسویه هوا و استرس را کاهش میدهد، افزود: یکی از مسائلی که به برنامههای وزارت جهاد کشاورزی قوام میبخشد توجه به صنعت گل و گیاهان زینتی است چرا که جامعه از لحاظ روحی_روانی باید سالم باشد. وی با اشاره به اینکه امروزه در کشور 30 هزار نفر در صنعت گل و گیاه به طور مستقیم اشتغال دارند، تصریح کرد: در این صنعت 5 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
تقوی با اعلام اینکه هماکنون کشور ایران جایگاه مناسبی در تولید گل و گیاه در دنیا قرار ندارد اما در این زمینه باید جهش اساسی داشته باشیم، گفت: در سال 94 حدود 24 میلیارد دلار سهم ایران در گردش مالی گل و گیاه دنیا بوده است. مدیرکل دفتر گلخانه ای وزارت جهاد کشاورزی با تاکید براینکه به منظور رونق تولید صنعت گل و گیاه باید آسیبشناسی صورت گیرد که کشوری با ظرفیت بالا چرا باید نتوانیم در شرایط ایدهال مشاهده شود، اظهار داشت: در مازندران اکنون 80 درصد محصولات گلخانهای ارزش صادراتی دارد در حالی که در کشور این محصول 60 درصد است.
وی ادامه داد: نسبت به سرانه مصرف در دنیا اختلاف فاحش داریم و 18 شاخه در سال سرانه مصرف است. تقوی با ابراز نارضایتی از عدم وجود تشکل مطالبهگر در صنعت گل و گیاه کشور از تشکیل این تشکل در مهرماه امسال از سوی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: با راهاندازی این تشکل امید داریم شاهد پیشرفت خوبی در صنعت گل و گیاهان زینتی باشیم تا حضوری فعالتر در بازارهای خارجی داشته باشیم.
راهاندازی بازارچه گل و گیاه زینتی در محمودآباد
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد نیز با بیان اینکه محمودآباد با فعالیت 640 بهرهبردار در بخش گل و گیاهان زینتی رتبه دوم استانی را در تولید گل و گیاهان زینتی به خود اختصاص داده است، افزود: برپایی این جشنواره نیز به منظور معرفی ظرفیت شهرستان و توسعه کمی و کیفی و نقش آن در ایجاد اشتغال است. احمد صادقی با تاکید براینکه اراضی شالیزاری این شهرستان از کیفیت خوبی برخوردار است و امکان توسعه گل و گیاهان زینتی در این گونه اراضی وجود ندارد، عنوان کرد: تلاش داریم تا اراضی که در بافت روستایی قرار دارند را به توسعه گل و گیاهان اختصاص دهیم.