اسفندیار حسنیمقدم، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفتوگو با ایسنا:
۴۲۰ هکتار زیر کشت زعفران در استان داریم که در سال تا ۱۴۰۰ کیلوگرم از این سطح برداشت میشود. اسفندیار حسنیمقدم با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی در لرستان، اظهار کرد: ما در منطقه مروک دورود بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ هکتار باغ زردآلو با عملکرد و برداشت قابل توجهی داریم.
وی عنوان کرد: در استان ۱۱۰۰۰ هکتار زیر کشت گردو با برداشت بالای ۲۰ هزار تُن داریم که در این زمینه دارای رتبه سوم کشور هستیم. حسنیمقدم با اشاره به اینکه تولید انجیر ما با متوسط تولید ۱۸ تن در هکتار حدود ۳۰ هزار تن است، افزود: ما با تولید سالانه ۵۷ هزار تن انار، ۶۷ هزار تن سیب و دیگر محصولات نیاز داریم صنایع تبدیلی، تکمیلی، فرآوری و بسته بندی داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: آماده اعطاء مجوز به بخش خصوصی علاقهمند به فعالیت در این زیمنه هستیم. وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰ هزار تُن ظرفیت سردخانههای استان است که عدد پایینی است، تصریح کرد: تاکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار تن مجوز داده شده است اما هنوز به سردخانه تبدیل نشدهاند که پیگیری میکنیم این مشکل در سالهای آینده حل شود.
حسنیمقدم افزود: ما در حال حاضر با تولید ۵۰۰ هزار تن ظرفیت تولید غلات حدود یک میلیون تن ظرفیت ذخیره داریم و بخشی از ظرفیت دامی کشور در استان ذخیره میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به این که ما در زمینه تولید زعفران تا ۱۰ سال پیش سهمی در کشور نداشتیم، عنوان کرد: در سال ۹۰ در کارگروه اقتصاد مقاومتی پیگیر تولید زعفران شدیم که الان ۴۲۰ هکتار زیر کشت زعفران در استان داریم که در سال تا ۱۴۰۰ کیلوگرم زعفران از این سطح برداشت میشود.
وی تأکید کرد: تاکنون در زمینه تولید زعفران برند سازی شده و چندین برند وجود دارد اما باز هم نیازمند تقویت این بخش از کشاورزی هستیم.
حسنیمقدم افزود: ما در زمینه حبوبات تولیدات خوبی داریم اما مشکل این است که بیشتر تولیدات به صورت فله بسته بندی و از استان خارج میشوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: قبل از انقلاب و حتی دهه ۷۰ سه تا چهار نوع گندم بیشتر نداشتیم اما در بیست سال گذشته ۲۴ رقم گندم برای مناطق گرمسیر و سردسیر و زمینهای آبی و دیم و برای هر منطقه یک رقم گندم داریم.