1396/3/8 7648

گرده افشان‌ها برای کشاورزی بسیار سودمند هستند. پروانه‌های شهریار برای مهاجرت به ۴ نسل نیاز دارند. ۸۷ محصول از ۱۲۴ محصول زراعی رایج در جهان به گرده افشان‌ها وابسته اند

کمک گرده‌افشان‌ها و پروانه‌ «شهریار» به کشاورزان


پروانه های شهریار و دیگر حشرات گرده افشان با داشتن زیبایی و جذابیت، اهمیت فوق العاده ای برای محیط زیست و اقتصاد دارند. به گزارش Nebraska Game and Parks Commission (NGPC) (۲)، پروانه ها، زنبورها و دیگر حشرات نقش کلیدی در فعال کردن یا افزایش تولید محصول و یا گرده افشانی گیاهان دارند. به عنوان یک نتیجه، آمریکایی ها برای ۲۵ تا ۳۳ درصد از مواد غذایی شان باید قدردان گرده افشان ها باشند.
 
همچنین بر اساس پیش نویس گزارش، ۸۷ از ۱۲۴ محصول زراعی رایج در جهان به چنین گرده افشان هایی وابسته هستند . این درحالی است که چراگاه ها به گرده افشانی وابسته هستند چرا که خوراک گاو، اسب و دیگر دام ها که یونجه، شبدر و سایر علوفه هستد توسط گرده افشانی حشرات تامین می شود . چنین گرده افشان هایی برای محصولات نبراسکا ، مانند گل آفتابگردان، میوه درخت، خربزه، انواع توت ها و کدو تنبل مهم هستند.
 
مطالعه و چگونگی ارتباط در زمینه گرده افشانی پیچیده و در عین حال حیاتی هستند. اما یک چالش بزرگ وجود دارد: جمعیت بسیاری از این گونه حشرات کاهش یافته است. از جمله این حشرات، پروانه های شهریار هستند که تعدادشان کاهش یافته است. بررسی محققان نشان داده تعداد تخم پروانه های شهریار در غرب میانه در بین سال های ۱۹۹۹-۲۰۱۰ ، ۸۱ درصد کاهش داشته است. بسیاری از ایالت ها در مورد چگونگی رسیدگی به این مشکل فعالیت می کنند. این درحالی است که با رهبری و هدایت NGPC ، طرحی با هدف کاشت ۱۲۵ میلیون گیاه استبرق " milkweed "(۳)تا سال ۲۰۲۰ اجرا می شود. براساس اظهارات NGPC، این نوع گیاه (Milkweed ) یک منبع تغذیه مهم به خصوص برای پروانه های شهریار است.
 
دیگر گیاهان مورد علاقه این گونه پروانه شامل goldenrods، asters و ironweed، هستند.طیف گسترده ای از افراد و سازمان ها برای حمایت از این ابتکار ، گام برداشته اند که می توان به فعالان در حوزه حفاظت، سازمان های دولتی، غیر انتفاعی، گروه های کشاورزی، کسب و کار ها و مربیان اشاره کرد. بنا به اعلام NGPC، "نبراسکا یک منطقه مستعد برای پرورش چندین نسل از پروانه های شهریار به شمار می رود و همچنین می تواند زیستگاهی در طول مهاجرت گونه ها فراهم کند. این نوع پروانه ها ، دارای مهاجرت سالانه قابل توجهی هستند، که از کانادا به مکزیک گسترش می یابد. بنابراین، زیستگاه برای این گونه پروانه باید از اواخر ماه می تا اکتبر هر سال در دسترس باشد."
 
 
پی نوشت:
۱- پروانه شهریار: به انگلیسی(Monarch butterfly) با نام علمی (بهلاتین:Danaus plexippus) نوعی پروانه است. این پروانه از خانواده فرچه‌پا است. پروانه شهریار هر ساله از کوه‌های راکی به مکزیک مهاجرت می‌کند. پروانه‌های شهریار با داشتن عرض بالی برابر ۱۰ سانتیمتر از قابلیت زیادی برای پرواز در مسیرهای طولانی برخوردارند از این رو تنها گونه از پروانه‌ها هستند که مانند بسیاری از پرنده‌ها مهاجرت شمال به جنوب دارند. این پروانه‌ها سالانه از امریکای شمالی راهی مکزیک شده و دوباره بازمی‌گردند. اما از آنجایی که طول عمر آنها تنها دو ماه است، تکمیل این سفر طولانی به چهار نسل از این پروانه‌های زیبا نیاز خواهد داشت.
 
۲- NGPC) Nebraska Game and Parks Commission ): یک آژانس خصوصی دولت ایالت نبراسکا در ایالات متحده است. توسط یک هیأت عالی رتبه، رهبری می شود هر یک از اعضای آن توسط فرماندار نبراسکا به مدت ۶ سال منصوب می‌شوند و در زمینه صدور مجوزهای ایالتی برای شکار و ماهیگیری و همچنین در زمینه برنامه‌های آموزشی ایمنی شکار و قایقرانی فعالیت دارد.
 
۳- استبرق، به انگلیسی: Milkweed یا کرگ، از گیاهان دولپه‌ای که تا کنون بیش از ۱۴۰ گونه از آن شناخته شده‌ است.
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی