1396/2/7 2349

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در راستای ترویج هرچه بیشتر و بهتر مصرف شیلات جشنواره شیلات و ارتقاء فرهنگ مصرف آبزیان در محل مجتمع غدیر جهاد کشاورزی مشهد برگزار می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:

جشنواره شیلات و ارتقاء فرهنگ مصرف آبزیان در مشهد برگزار می‌شود

محمدرضا مهدی‌زاده در نشستی خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: سرانه مصرف آبزیان در استان ۶ کلیو و ۲۰۰ گرم و در کشور ۱۰ کیلو و ۶۰۰ گرم است و در جهان ۲۰ کیلو و ۲۰۰ گرم است و بالاترین آمار مصرف شیلات در کشور در استان‌های شمالی و جنوبی کشور است. وی افزود: میزان تولید شیلات خراسان رضوی ۹۳۵۵ تن در سال گذشته و جزو استان‌هایی بودیم که تولید خوب و قابل توجهی داشتیم، همچنین بالاترین آمار مصرف شیلات در جهان در مالدیو با بیش از ۱۶۵ هزار تن است و در کشورمان یک میلیون ۶۶۵ هزار تن ماهی در کشور تولید شد که از این میزان ۷۰ درصد دریایی و ۳۰ درصد پرورشی بوده است.
 
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اهداف این حوزه، خاطرنشان کرد: می‌خواهیم که ماهی همچون گوشت و مرغ جایگاه مناسبی در سبد غذایی و سفره‌های خانوارهای ایرانی داشته باشد. مهدی‌زاده تصریح کرد: در راستای ترویج هرچه بیشتر و بهتر مصرف شیلات جشنواره شیلات و ارتقاء فرهنگ مصرف آبزیان با حضور مشاور رئیس جمهور و استاندار خراسان رضوی و بیش از ۲۵۰ سرآشپز شرکت‌کننده در روز جمعه هشتم اردیبهشت ماه و از ساعت ۸ تا ۱۸ در محل مجتمع غدیر جهاد کشاورزی مشهد در امامیه ۷ برگزار می‌شود.
 
وی تاکید کرد: ارزیابی داوران در ۴ محور طبخ، تزئین، کیفیت و ارزش اقتصادی خواهد بود و هر محور ۲۵ امتیاز و مجموع آن ۱۰۰ امتیاز دارد و در پایان این جشنواره یک روزه ۱۰ برگزیده برتر معرفی  و تقدیر می‌شوند. مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره اینکه ماهی غذای سلامتی است، ادامه داد: بیشترین مصرف شیلات در خراسان رضوی ماهی غزل‌آلا با ۷۴۲۸ تن بوده و پس از آن ماهی‌های شوریده و ماهی کپور با ۱۹۲۷ تن بوده است.
 
مهدی‌زاده گفت: ترویج مصرف شیلات تضمین کننده سلامت جامعه است و سوق دادن جامعه به مصرف ماهی موجب بروز بیماری‌ها به‌خصوص بیماری‌های قلب و عروق می‌شود. وی در رابطه با آمار فعالان در حوزه شیلات در خراسان رضوی، تاکید کرد: تعداد ۷۵۰ نفر در حوزه شیلات بخش کشاورزی در خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند و در سطح استان سبزوار با ۳۰۳۳ تن، چناران ۱۱۲۱ تن و کلات با ۶۱۷ تن بیشترین میزان تولید شیلات خراسان رضوی را دارند و مشهد با ۴۹۸ تن در جایگاه پنجم استان است و فعالیت شیلات خراسان رضوی در ۱۸۱۳ مرکز تولید آبزیان صورت می‌پذیرد.
 
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در رابطه با میزان تولید ماهی‌های زینتی و آکواریومی در استان، بیان کرد: ۵ میلیون ۱۲۶ هزار و ۶۵۰ قطعه ماهی زینتی تولید شده که ۸۰۰ هزار قطعه ماهی قرمز و مابقی ماهی آکواریومی در ۱۲۰ نوع مختلف بوده است. مهدی‌زاده در رابطه با انواع کنسروهای ماهی، گفت: بیش از ۶۵ نوع کنسرو ماهی در کشور تولید می‌شود که در سلیقه‌ها و ذائقه‌های مختلف است و به‌طور میانگین هر فرد مخاطب مصرف ۵ نوع از این ۶۵ نوع است. وی افزود: شیلات خراسان رضوی به داخل و خارج از کشور صادر می‌شود و در سال گذشته ۹۵ هزار تن و با اعتبار ۹۰۰ هزار دلار صادرات آبزیان را به کشورهای منطقه و جهان داشتیم.
 
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در رابطه با برنامه‌های این مجموعه در حوزه شیلات و آبزیان در سال اقتصاد مقاومتی، تولید_اشتغال، گفت: در سال ۹۶ مجموعه‌های تولید کریکوتول، پرورش ریز جلبک، پرورش قورباغه در حوزه‌های صنعتی و درمان بیماری‌ها و تکثیر و پرورش زالو را در خراسان رضوی خواهیم و با این اقدامات بخشی از خواسته‌های مقام معظم رهبری در امر تولید_اشتغال را در حوزه شیلات و آبزیان محقق کنیم و می‌خواهیم در سال ۲۰۱۷ با افزایش صادرات شیلات و آبزیان ترویج مصرف محصول در سطح دنیا و سلامت جوامع جهانی را شاهد باشیم.
 
مهدی‌زاده در رابطه با آخرین وضعیت پارک و پایانه آبزیان مشهد، تصریح کرد: در سال ۸۲ این طرح بیان شد و حتی زمین آن در مناطق حاشیه شهر خریداری شده است اما تاکنون اقدام مناسبی صورت نپذیرفته است، آن هم در شرایطی که شهرهای تبریز، اصفهان و دیگر شهرها که پس از مشهد اقدام کردند در این زمینه جلوتر هستند؛ حتی در گذشته یک بازار شیلات و آبزیان در مشهد داشتیم که به علت طرح‌های قطارشهری تخریب شد و متاسفانه بازار مستقلی در این حوزه در این شهر نداریم.
منبع
تابناک

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی