مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از راه اندازی واحد پرورش ریز جلبک بهصورت طرح پایلوت برای اولین بار به موازات طرح تولید آرتمیا در حاشیه دریاچه ارومیه خبر داد. قاسم جعفروند در بازدید از محل اجرای پروژه 50 هکتاری تولید آرتمیا و ریز جلبک، اظهار کرد: در راستای ایجاد بسترهای تولیدی در زیربخش شیلات و آبزیان و باتوجه به تکالیف سازمانی و لزوم بهرهبرداری بهینه از منابع استان، توسعه و تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی بیوتکنولوژی در حوزه پرورش ریز جلبکها با مشارکت بخش خصوصی در سال 98 بین مدیریت شیلات و امور آبزیان استان و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و بخش خصوصی منعقد شد.
وی افزود: مراحل اجرایی این پروژه در چند فاز پیش بینی شده و تاکنون انتخاب سویههای مناسب با پتانسیل کاربرد در آبزی پروری با توجه به ارزش تغذیه آنها و بهینه سازی شرایط رشد و تولید ترکیبات تغذیهای سویه(ها) در فاز آزمایشگاهی در پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی استان انجام شده و گزارشات مربوطه دریافت شده است.
وی با بیان اینکه از آغاز سالجاری وارد فاز عملیات میدانی جهت ارزیابی و بهینه سازی شرایط رشد و تولید ترکیبات تغذیه ای سویه (ها) در سامانه کشت باز در سطح پایلوت شدهایم، ادامه داد: کار طراحی و ساخت سامانه باز در مقیاس نیمه صنعتی را در یکی از بزرگترین مزرعه تولید کشت بیوماس و سیست آرتمیا که در مساحتی حدود 50 هکتار است را همزمان و جهت تغذیه آرتمیای تولیدی آغاز خواهیم کرد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان گفت: در صورت تولید ریز جلبکها در استان و با توجه به کاربرد جلبکها در صنایع غذایی، تغذیه، تولید دارو، رنگدانه، مواد شیمیایی و سوخت دست آوردهای اقتصادی فراوانی را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در بخش شیلات و آبزیان در اکوسیستمهای آبی، جلبکها و فیتوپلانکتونها بخش مهمی از زنجیره غذایی موجودات آبزی و ماهیها را تشکیل میدهند، افزود: با توجه به اینکه بخش عمدهای از تولیدات آبزیان مستقیماً وابسته به وجود جلبک هستند، این اقدام در توسعه شیلات استان تاثیر خوبی خواهد گذاشت.
وی اظهار امیدواری کرد: با عملیاتی کردن این تفاهم نامه در سالهای آتی زمینههای مساعدی در خصوص سرمایه گذاری و توسعه این محصول را شاهد خواهیم بود و درهای جدیدی برای رونق و جهش در تولید، رفع وابستگی به واردات این محصول و اشتغال در استان گشوده میشود.
عادل اصغر پور، فرماندار شهرستان عجب شیر نیز در این بازدید، اجرای این پروژه را در سطح ملی پر اهمیت دانست و گفت: بهدلیل شرایط کنونی کشور و وجود شرایط مساعد تولید برای رفع نیازمندیهای شیلاتی در شهرستان، باید کار انتقال برق، اتمام انتقال خط لوله تصفیه خانه فاضلاب شهری عجب شیر و تسریع در پرداخت تسهیلات بانکی مصوب برای اجرای بهینه پروژه در اولویت قرار گیرد و فرمانداری از آن حمایت خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، دریاچه ارومیه به عنوان ششمین دریاچه بزرگ آب شور دنیا یکی از خاستگاههای طبیعی ریزجلبک صنعتی دونالیلا است؛ دونالیلا علاوه برکاربردهای مختلف، به عنوان غذای اصلی آرتیمیا به شمار میآید و آرتیمیا تنها پرسلولی موجود در دریاچه ارومیه است که در آبزی پروری جایگاه مهمی دارد.