1396/10/11 12941

گل شیپوری بومی نواحی آفریقای جنوبی بوده، دارای ریزوم ضخیم و دم‌گل قوی و بلندی است. گل‌ها شبیه به شیپورند و براکته‌ی بزرگ سفید‌رنگی، خوشه‌ی گل را که در مجموع باریک و نازک است می‌پوشاند.

آشنایی با گل شیپوری


 

Calla (Zantedeschia) aethiopica

شیپوری بومی نواحی آفریقای جنوبی بوده، دارای ریزوم ضخیم و دم‌گل قوی و بلندی است. گل‌ها شبیه به شیپورند، نظیر تمامی گیاهان خانواده‌ی آراسه براکته‌ی بزرگ سفید‌رنگی، خوشه‌ی گل را که در مجموع باریک و نازک است و در وسط قرار گرفته است، می‌پوشاند. (براکته برگ تغییر شکل یافته‌ای است که در گیاهان مختلف به رنگ‌های مختلف و در نزدیکی گل و برای محافظت از آن دیده می‌شود. براکته‌ها در بنت‌القنسول به رنگ قرمز و در شیپوری به رنگ سفید‌اند). به‌طور معمول هریک ریزوم در شیپوری ۱، ۲ و یا ۳ گل به‌وجود می‌آورد، ولی در پایه‌های قوی تعداد گل هر ریزوم به ۸ تا ۱۰ خواهد رسید.

 

تکثیر شیپوری در ماه‌‌های تیر و مرداد، و از طریق جدا کردن جوانه‌هایی که در اطراف ریزوم رشد و نمو می‌کنند، انجام می‌شود. در این روزها شیپوری به‌حالت استراحت می‌رود و شاخه‌ و برگ آن تقریبا خشک می‌شود. شیپوری از طریق بذر هم قابل تکثیر است. و پایه‌های بسیار قوی از این طریق حاصل می‌شود، لیکن گل‌دهی این گیاه بعد از کاشت بذر سه‌سال به‌طول می‌انجامد.

 

 

خاک شیپوری از سه‌پنجم خاک باغچه و دوپنجم کود دامی پوسیده تشکیل می‌شود. در ماه‌های پاییز و زمستان و اوائل بهار شیپوری نیاز به آب زیادی دارد و باید مرتبا آبیاری شود، در فروردین و اردیبهشت آبیاری کاهش می‌یابد. در تیر و مرداد ریزوم‌ها به‌حالت رکود درآمده، رشد و نمو کاهش می‌یابد؛ در این هنگام گلدان‌ها در سایه چیده می‌شوند و بعدا تقسیم بوته‌ها صورت می‌گیرد. درجه‌ی حرارت مناسب این گیاه در زمستان و فصل گل‌دهی ۲۰ تا ۲۲ درجه‌ی سانتی‌گراد است. مصرف کود اوره و یا سولفات آمونیوم برای گل‌دهی خوب شیپوری توصیه می‌شود.

مقاله اختصاصی گروه تدوین محتوای اگرونیک 
استفاده از این مطلب و انتشار آن، با ذکر نام اگرونیک  و درج لینک www.agronic.ir بلامانع می باشد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

باغ مادری نهال مرکبات توجیه دارد و یک ضرورت است

ایران و ظرفیت بی‌نظیر باغبانی دیم

کتاب «دستنامه رنگی بیماری‌های غلات دانه‌ریز» منتشر شد

شناخت دقیقتر خاک و کودهای ارگانیک

مهمترین عوامل ایجاد ضایعات محصولات کشاورزی چیست؟

خریداری بیش از ۱۲۰۰ کیلوگرم زعفران از کشاورزان نیشابور، فیروزه و زبرخان

ارائه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در بخش کشاورزی

تاثیر سیاه‌دانه بر دستگاه گوارش

یک مزرعه عمودی در دانمارک با توان تامین سبزیجات کشور

مسابقه کشاورزی بدون خاک

حمایت ۷۰ درصدی از راهکارهای بهینه سازی کشت بافت گیاهی پایه گردو و انگور

تضمین سلامت کودکان با زراعت خانگی

صادرات ۴۵٠ تن گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای خاش

نگهداری و پرورش کاکتوس اپونتیا (انجیر تیغی)

ریزارگانیسم‌هایی که به محصولات کشاورزی در جذب فسفر کمک می‌کنند

انقلاب در کشاورزی با خاک خودآبیاری

کاکتوس آپونتیا تقویت کننده سیستم ایمنی

کشف و نامگذاری گونه جدید قارچ اندوفیت

تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی از ضایعات خرما

آفتابگردان: خورشید بر روی زمین!

شناسایی ۴۵۰ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان‌شرقی

افزایش یک میلیون تنی توان سردخانه‌ای آذربایجان شرقی با احداث ۲۰۰ سردخانه جدید

رصد تک تک گیاهان مزارع با ربات

تشکیل هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی

برآورد تولید ۱۶۰۰۰ تن گردو در باغات کرمانشاه

اگرونیک در شبکه های اجتماعی