1399/11/29 296

کفیر نسبت به شیر معمولی حاوی لاکتوز کمتری است که گوارش آن را آسان‌تر می‌سازد.

این ماده را دریابید

خواص کفیر


کفیر طی سال‌های اخیر شاهد افزایش روزافزون محبوبیت خود، بویژه بین افرادی بوده است که در پی استفاده از مکمل‌های غذایی برای کمک به بهبود سلامت خود هستند. این محصول لبنی شبیه ماست است و به واسطه محتوای پروبیوتیک زیاد خود ممکن است به تعادل جمعیت باکتریایی روده انسان کمک کند.

کفیر می‌تواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، زیرا طی روند تخمیر، لاکتوز به اسید لاکتیک تبدیل می‌شود که گوارش آن برای بدن بسیار ساده‌تر است.


کفیر چیست؟
کفیر از تخمیر شیر گاو یا بز تهیه می‌شود. طعم اسیدی این محصول از تبدیل قندها طی روند تخمیر حاصل می‌شود. در نتیجه، کفیر نسبت به شیر معمولی حاوی لاکتوز کمتری است که گوارش آن را آسان‌تر می‌سازد.

بنابر پژوهشی که در نشریه Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شد، کفیر حاوی بیش از ۵۰ نوع مختلف از مخمرها و باکتری‌های پروبیوتیک است که خواص و فواید جالب توجهی که به سود سلامت انسان هستند را به این ماده غذایی می‌بخشند. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- کاهش خطر چاقی
- فعالیت آنتی‌اکسیدانی
- ضد آلرژی
- آثار ضد التهابی
- کاهش کلسترول
- کاهش یبوست
- فعالیت ضد میکروبی

با توجه به این موارد، جای شگفتی نیست که کفیر می‌تواند اثر مثبتی بر سلامت انسان داشته باشد. مصرف متعادل کفیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متنوع می‌تواند به تقویت سلامت و بهزیستی انسان کمک کند.


کفیر حاوی پروبیوتیک است
زمانی که بحث درباره مواد غذایی که به حفظ تعادل جمعیت باکتریایی روده کمک می‌کنند، مطرح می‌شود، یک کاسه ماست احتمالا نخستین چیزی است که در ذهن ما نقش می‌بندد. اما کفیر نسبت به ماست حاوی تراکم بالاتری از پروبیوتیک‌هاست.

به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه آمریکا، پروبیوتیک‌ها میکروارگانیزم‌های زنده‌ای هستند که به حفظ یا افزایش تعداد باکتری‌های خوب در بدن انسان کمک می‌کنند.

در شرایطی که به طور معمول واژه «باکتری» را با میکروب‌هایی مضر که به بدن ما حمله می‌کنند، پیوند می‌دهیم اما تعداد زیادی از باکتری‌ها نیز برای عملکرد درست بدن انسان ضروری هستند، به ما در گوارش انواع مختلف مواد غذایی کمک می‌کنند و حتی سلول‌هایی که موجب بیماری می‌شوند را از بین می‌برند.


کفیر خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارد
برخی ترکیبات موجود در کفیر مانند لاکتوباسیلوس کفیری (Lactobacillus Kefiri)، نوعی باکتری که فقط در کفیر وجود دارد، می‌تواند به محافظت از بدن در برابر آثار مضر باکتری‌هایی مانند سالمونلا، هلیکوباکتر پیلوری و ئی.کولای کمک کند.

بنابر مطالعه‌ای که در نشریه the Brazilian Journal of Microbiology منتشر شد، فعالیت ضد باکتری کفیر در نتیجه ترکیباتی خاص، از جمله اسیدهای ارگانیک، دی‌اکسید کربن و اتانول شکل می‌گیرد.

این ترکیب نه تنها به پیشگری از برخی بیماری‌های منتقله از راه غذا کمک کرده، بلکه به عنوان یک مکمل می‌تواند به درمان بیماری‌های گوارشی و عفونت‌های مخمری کمک کند.


کفیر به گوارش لاکتوز کمک می‌کند
امروزه افراد بسیاری بویژه بزرگسالان، به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند. این شرایط به دلیل ناتوانی در گوارش قند موجود در شیر شکل می‌گیرد. از علائم شایع عدم تحمل لاکتوز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- اسهال
- حالت تهوع و استفراغ
- کرامپ‌های معده
- نفخ
- گاز

بنا بر گزارشی که در Sciences Daily منتشر شد، میکروب‌های موجود در کفیر حاوی آنزیمی هستند که برای گوارش لاکتوز ضروری است. در نتیجه، کفیر می‌تواند گزینه خوبی برای هر فردی باشد که از عدم تحمل لاکتوز رنج می‌برد.


کفیر استخوان‌ها را تقویت می‌کند
پوکی استخوان یک بیماری مزمن است که موجب ضعیف‌شدن استخوان‌ها و افرایش خطر شکستگی آنها می‌شود. در کنار مصرف یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای تقویت بافت استخوانی افزایش مصرف کلسیم است.

مطالعات نشان داده‌اند که کفیر همانند ماست، منبع خوبی برای کلسیم، پتاسیم و پروتئین است. از این‌رو، کفیر گزینه خوبی برای افرادی است که به دلیل ابتلا به عدم تحمل لاکتوز مجبور به پرهیز از مصرف محصولات لبنی هستند.


چگونه باید کفیر را مصرف کرد؟
افزودن کفیر به رژیم غذایی روزانه کار آسانی است و می‌توان از انواع مختلف این ماده غذایی به روش‌های مختلف استفاده کرد.

کفیر به صورت گرانول در دسترس است که گزینه‌ای خوب برای صبحانه است. در صورت تمایل می‌توانید آن را با مقداری عسل شیرین کنید.

شما می‌توانید کفیر را با میوه‌ها، غلات صبحانه یا جو دوسر ترکیب کنید.

اگر نوشیدن کفیر را ترجیح می‌دهید، یک فنجان کوچک (۱۰۰ میلی‌لیتر) از آن را می‌توانید پس از ناهار مصرف کنید.


سخن پایانی
در صورت مصرف منظم و در کنار عادات سبک زندگی سالم مانند دنبال‌کردن یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منطم، کفیر می‌تواند برای سلامت انسان مفید باشد.

در شرایطی که محتوای لاکتوز کفیر بسیار کم است اما باید به خاطر داشته باشید که همچنان یک محصول لبنی محسوب می‌شود. در نتیجه، مناسب‌بودن آن به سطح عدم تحمل لاکتوز هر فرد بستگی خواهد داشت. در صورت داشتن هر پرسش، می‌توانید با یک متخصص تغذیه یا پزشک خود مشورت کنید.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

بررسی کشت‌های تابستانه در خوزستان در شرایط کمبود آب

راه‌های مدیریت مصرف آب در روزگار کم‌آبی ‌

تولید کمپوست در خانه و کاهش کیسه‌های زباله

وضعیت تولید کُلزا در استان کرمان

راه‌اندازی اولین کارگاه تولید عرقیات گیاهی در جهرم

مزایای کمپوست‌ها در کشاورزی امروز

انواع روش‌های مبارزه با علف‌های هرز

چرا کشاورزان، مزارع را آتش می‌زنند؟

برگزاری جشنواره مجازی برداشت توت فرنگی در جویبار

کنترل اقلیم گلخانه به روشی نوین

کود ارگانیک، کشاورزی ارگانیک

پارک‌های خورشیدی فرصتی برای گرده افشان‌ها

پیش‌بینی برداشت 250 تن کلزا در نمین

عوامل مؤثر بر کارایی انرژی در گلخانه‌ها چیست؟

فواید و کاربرد کود گوسفندی چیست؟

چرا باید نارنج باقیمانده درختان سریعتر برداشت شود؟

صادرات ۲۰۰ هزار گلدان گل از نوشهر به خارج کشور

رفع مشکلات کشاورزی با سامانه پایش ماهواره‌ای و هوایی مزرعه

پیش بینی برداشت بالغ بر ۱۳۵ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

آفات درختان مثمر را بشناسیم

اختصاص۶٢ هکتار از اراضی شهرستان هیرمند به کشت گیاهان دارویی

یش بینی برداشت ۱۵۰ تن گل محمدی در نی‌ریز فارس

کاشت گیاهان دارویی توسط بانوان روستایی مرودشت

۲۵۰۰ هکتار از باغ‌های فرسوده هرمزگان احیا می‌شوند

فعالیتهای چهارگانه مرکز نوآوری جغرافیا در دانشگاه تهران

اگرونیک در شبکه های اجتماعی