1396/3/28 4538

یک متخصص علوم غذایی و رژیم درمانی گفت: توصیه می‌شود میوه‌های غده‌ای مثل سیب زمینی، هویج، پیاز، لبو و ... را درشت انتخاب نکنید .

یک متخصص علوم غذایی و رژیم درمانی :

هویج و سیب زمینی درشت نخریم؟


دکتر منصور رضایی افزود: باورهایی که برخی در مورد میوه‌های درشت و ریز دارند، بیشتر در مورد سبزی‌های ریشه‌ای و غده ای مانند انواع کلم، سیب زمینی، هویج، چغندر، شلغم و سایر سبزی‌های مشابه است. وی تصریح کرد: این سبزی‌ها توانایی آن را دارند که نیترات موجود در خاک را در خود متمرکز کنند، البته در جایی که در پای زمین‌های کشاورزی بی محابا کودهای شیمیایی ریخته ‌شده باشد و سبزی‌های غده‌ای به این دلیل برداشت دیرتر آن‌ها، از جذب بالاتر نیترات برخوردار شده باشند، می توان گفت که از لحاظ کیفی این محصولات از کیفیت پایین‌تری برخوردار هستند و بسته به میزان جذب این مواد ناسالم تر از دیگر سبزی‌ها خواهند بود.
 
این متخصص علوم غذایی و رژیم درمانی اظهار داشت: درگذشته زمانی شاهد بودم که چندین محموله سیب زمینی وارداتی در تبریز پس از تست کردن برگردانده شد و علت آن وجود بیش از اندازه نیترات موجود در آن بود. البته امروزه در کل دنیا استفاده بی محابا در کودهای شیمیایی منسوخ شده است، اما هنوز هم ممکن است بسیاری از کشاورزان این مسئله را رعایت نکنند. رضایی همچنین گفت: اما در مورد میوه‌های درختی و بوته ای به دلیل این‌که درختان این محصولات دارای ریشه و ساقه هستند و درواقع به عنوان فیلتر عمل کرده و مانع جذب مواد مضر موجود در کودهای شیمیایی به میوه می شود، میوهای درشت مشکلی ندارد.
 
ریز و درشتی محصولات کشاورزی به رشدشان مربوط است
اما محمدحسین عزیزی متخصص علوم غذایی نیز درباره وجود مواد شیمیایی در سبزی‌های غده ای توضیح داد: میزان این مواد در سبزی‌های غده آنقدر زیاد نیست و قابل چشم پوشی است، حتی اندازه بزرگ یک سبزی را در نظر بگیریم نسبت به وزن سایز کوچکتر آن سبزی و مواد موجود در آن اختلاف چندانی وجود نخواهد داشت و مسئله نگران کننده ای نیست. وی گفت: به هر حال در هر محصول کشاورزی هنگام برداشت محصولات در اندازه‌های مختلف هستند، در میان آن‌ها هم ریز وجود دارد و هم درشت. بزرگ بودن آن هم دلیل بر بودن ماده شیمیایی که در رشد آن مؤثر بوده باشد نیست.
 
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: البته در اثر کشورهای دنیا میوه‌های متوسط را در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهند و میوه‌هایی که خیلی ریز و خیلی درشت هستند را برای مصارف دیگر کارخانه‌ای مانند تهیه مربا کمپوت و یا ترشی توزیع می‌کنند و در کشور ماهم باید این مسئله رعایت شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

۱۲۵ پروژه کشاورزی در کردستان بهره‌برداری می‌شود

آزمون خاک، پیش‌نیاز کشاورزی پایدار

کشت ۸۰۰۰ هکتار دانه‌های روغنی در لرستان

ایجاد ۳۰۰۰ فرصت شغلی در حوزه کشاورزی هرمزگان

ذخیره بیش از ۴ هزار تن کود برای کشت بهاره البرز

تجهیز ۱۰۰ هکتار از اراضی سرخه به سیستم‌های نوین آبیاری

کشت قراردادی و تضمین خرید گندم از کشاورزان نکایی

مصرف بیش از حد سموم و آفت کش‌ها سلامت مردم کهگیلویه و بویراحمد را تهدید می کنند

سبز شدن دل کشاورزان ماسالی با جشنواره گل نرگس

برگزاری دو رویداد فناوری در حوزه کشاورزی هوشمند

هر آنچه از مشخصات تا خرید نهال گردو دیرگل باید بدانید

امضای ۲ تفاهم نامه سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی خراسان‌ جنوبی

توصیه‌هایی به کشاورزان برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات

امکان استفاده از آب شور در کشاورزی با روش دانش‌محور میسر شد

اجرای طرح تولید کشت گل و گیاهان زینتی در نیکشهر

آغاز برداشت نارنگی از شش هزار هکتار باغ‌های هرمزگان

حمایت از تشکل‌ها و اتحادیه‌ها در توسعه کشاورزی

اجرا و آغاز 36 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی

افزایش ۵ برابری کشت قراردادی گندم در فارس

تولید یک میلیون تن برنج سفید در مازندران

راه‌اندازی اولین مزرعه گردشگری کشاورزی در اندیمشک

پیش‌بینی برداشت ۲۸ هزار تن مرکبات در سیستان و بلوچستان

برگزاری کارگاه «آشنایی با فنون کاربردی ترویج و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی»

صادرات بیش از ۱۳۰۰ تن آفت‌کش طی چهار ماه گذشته

سیب‌زمینی طارم کشت شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی