1396/6/29 2250

رژیم های غذایی مبتنی بر پروتئین گیاهی (با مصرف مواد غذایی گیاهی بیشتر نسبت به مواد غذایی حیوانی) می‌تواند خطر ابتلا به چاقی را کاهش دهد.

تحقیقات نشان داد؛

رابطه رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات و خطر ابتلا به چاقی


بر طبق تحقیقات جدید که چندی پیش در کنگره اروپا در مورد چاقی ، در پورتو پرتغال، ارائه شد، رژیم های غذایی مبتنی بر پروتئین گیاهی (با مصرف مواد غذایی گیاهی بیشتر نسبت به مواد غذایی حیوانی) می تواند خطر ابتلا به چاقی را کاهش دهد. به گزارش سایت "یوراکلرت"، این مطالعه نشان داد خطر ابتلا به چاقی در میان افرادی که رژیم پروتئین گیاهخواری از جمله منابع گیاهی مانند سبزیجات، میوه ها و غلات دارند نسبت به افرادی که از الگوی غذایی حیوانی مانند گوشت و چربی های حیوانی استفاده می کنند، به نصف کاهش می یابد. همچنین شواهد موجود نشان می دهد که رژیم غذایی گیاهی دارای نقش محافظتی در بیماری های قلبی عروقی و دیابت دارد.
 
این مطالعه توسط جولن سانز دانشجوی دانشگاه ناوارا اسپانیا، تحت راهنمایی دکتر آلفردو ژا و استاد مایرا بیساسترولو از دانشگاه ناوارا و موسسه سلامت Carlos III اسپانیا انجام شد. آن ها ارتباط بین درجه های مختلف رژیم غذایی گیاهخواری و بروز چاقی ( شاخص توده بدنی: BMI> ۳۰) را در بیش از ۱۶ هزار بزرگسال سالم و غیر چاق تحت مطالعه SUN Cohort بررسی کردند. - SUN Cohort ، مطالعه ا ی مربوط به دانشگاه ناوارا، برای ردیابی سلامت فارغ التحصیلان اسپانیایی از سال ۱۹۹۹ است. شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه پرسشنامه های مواد غذایی را تکمیل کردند و محققان از شاخص رژیم غذایی مبتنی بر پروتئین گیاهخواری (PVI) (۱) استفاده کردند، تا امتیاز هر شرکت کننده را بر اساس نوع غذایی که خوردند، به دست آورند.
 
امتیازات براساس هفت گروه غذای گیاهی - سبزیجات، میوه ها، دانه ها، مغزها، روغن زیتون، حبوبات (مانند نخود ، لوبیا، عدس) و سیب زمینی داده شد. در حالی که پنج گروه حیوانی - چربی های حیوانی، لبنیات، تخم مرغ، ماهی و سایر غذاهای دریایی و گوشت از میزان امتیازات کسر شدند. بر اساس امتیازات، شرکت کنندگان به پنج گروه ، از ۲۰ درصد با حداقل رژیم غذایی پروتئین گیاهی ( گروه یک) تا ۲۰ درصد با بیشترین پروتئین گیاهی (گروه پنجم) تقسیم شدند به طوری که متوسط این روند طی ​​۱۰ سال دنبال شد.
 
طی این مدت، ۵۸۴ نفر از شرکت کنندگان چاق شدند. در حالی که محققان دریافتند که شرکت کنندگانی که از رژیم غذایی گیاهخواری پیروی می کردند، کمتر به چاقی دچار شدند. مدلسازی نشان داد که افراد با بیشترین گیاهخواری (گروه پنج) در مقایسه با شرکت کنندگان با کمترین میزان گیاهخواری (گروه یک)، خطر ابتلا به چاقی ۴۳ درصد کاهش یافته بود. برای گروه های ۲، ۳ و ۴، خطر کاهش چاقی در مقایسه با گروه یک، به ترتیب ۶ درصد، ۱۵درصد و ۱۷درصد بود، نتایج به دست آمده بدون در نظر گرفتن سایر عوامل تاثیرگذار شامل جنسیت، سن، مصرف الکل، BMI، سابقه چاقی خانوادگی، میان وعده ها، سیگار کشیدن، مدت خواب و فعالیت بدنی بود. آن ها نتیجه می گیرند: "مطالعه نشان می دهد که رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه با کاهش ریسک قابل ملاحظه ای از ابتلا به چاقی همراه است. بنابراین توصیه می شود رژیم های غذایی غنی از غذاهای گیاهی با کاهش مصرف غذاهای حیوانی در نظر گفته شود."
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی