1398/12/21 734

مرکزی معاون فنی و اجرایی جهادکشاورزی شهرستان ساوه باید و نبایدهای فعالیت کشاورزان در دوره شیوع ویروس کرونا در کشور را تشریح کرد.

باید و نبایدهای کشاورزی ایمن در فصل کرونا

محمودرضا خلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه فعالیت در حوزه کشاورزی با مشارکت کشاورزان یا دعوت به کار از سوی افراد جویای کار صورت می‌گیرد، اظهار کرد: کشاورزانی که شخصا اقدام به کار کشاورزی می‌کنند با رعایت مسایل بهداشتی و بدون کمترین مشکلی می‌توانند در ایام شیوع بیماری فعالیت داشته باشند. وی به کشاورزانی که اقدام به بکارگیری کارگران فصلی در عملیات کشت، داشت و برداشت می‌کنند، توصیه کرد که از کارگران بومی و محلی استفاده کنند تا میزان انتشار و گسترش این ویروس به حداقل برسد چرا که ورود کارگران غیربومی احتمال تشدید شیوع ویروس را در پی خواهد داشت.

این مقام مسئول بر رعایت مسایل بهداشتی در بین نیروی انسانی بکار گرفته شده در عملیات کشاورزی تاکید کرد و افزود: حتی الامکان چینش کارگران به شکلی باشد که حالت تجمعی به خود نگرفته و هر کارگر به صورت جداگانه مشغول به‌کار شود و در مصرف مواد غذایی نیز اصول بهداشتی رعایت شود. از نوشیدن آب توسط لیوان و کلمن مشترک پرهیز شود و هرکس از ظرف آب جداگانه‌ای استفاده کرده و غذای مصرفی نیز توسط خود کارگران از منزل تامین شود.

خلیلی بر استفاده از ظروف یکبار مصرف در حمل غذا تاکید کرد و افزود: در این فصل از سال کار کوددهی، هرس و بیل زنی باغات انجام می شود که انتظار می رود از ابراز و ادوات جداگانه ای نظیر قیچی برای هرس، بیل و... استفاده و اختصاصی باشد و چنانچه قرار است کارگر دیگری از ابزار مشترک استفاده کند حتما ضدعفونی شود. وی بر پرداخت دستمزد کارگران به صورت الکترونیکی و پرهیز از پرداخت پول نقد تاکید کرد و افزود: عمده فعالیت این روزها در حوزه داشت کشاورزی است و باید از موارد آسیب‌زا در ابتلا به ویروس کرونا با رعایت بهداشت عمومی اجتناب کرد.

خلیلی در خصوص تولید اقلام کشاورزی نیز گفت: در برداشت محصولات نیز کار دستی انجام می شود که توصیه می شود در حین برداشت محصولات نیز رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد توجه قرار گیرد. وی از وزارت بهداشت خواست تا استانداردهای لازم در تولید و بسته بندی محصولات کشاورزی را به تولیدکنندگان آموزش دهد تا شاهد ایمنی و سلامت بیشتر مواد غذایی از مزرعه تا سفره باشیم.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

کنترل بیولوژیک آفات باغات

تولید بیش از ۱۰۰۰ تن عسل در مشهد

خواص کفیر

نمایشگاه تخصصی کشاورزی در کرمان

تولید ۱۴۰۰ کیلوگرم زعفران در لرستان

تولید نشاء محصولات زراعی در سیستان وبلوچستان

باغ مادری نهال مرکبات توجیه دارد و یک ضرورت است

ایران و ظرفیت بی‌نظیر باغبانی دیم

کتاب «دستنامه رنگی بیماری‌های غلات دانه‌ریز» منتشر شد

شناخت دقیقتر خاک و کودهای ارگانیک

مهمترین عوامل ایجاد ضایعات محصولات کشاورزی چیست؟

خریداری بیش از ۱۲۰۰ کیلوگرم زعفران از کشاورزان نیشابور، فیروزه و زبرخان

ارائه تسهیلات اشتغال پایدار روستایی در بخش کشاورزی

تاثیر سیاه‌دانه بر دستگاه گوارش

یک مزرعه عمودی در دانمارک با توان تامین سبزیجات کشور

مسابقه کشاورزی بدون خاک

حمایت ۷۰ درصدی از راهکارهای بهینه سازی کشت بافت گیاهی پایه گردو و انگور

تضمین سلامت کودکان با زراعت خانگی

صادرات ۴۵٠ تن گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای خاش

نگهداری و پرورش کاکتوس اپونتیا (انجیر تیغی)

ریزارگانیسم‌هایی که به محصولات کشاورزی در جذب فسفر کمک می‌کنند

انقلاب در کشاورزی با خاک خودآبیاری

کاکتوس آپونتیا تقویت کننده سیستم ایمنی

کشف و نامگذاری گونه جدید قارچ اندوفیت

تولید نیمه‌صنعتی پروتئین قارچی از ضایعات خرما

اگرونیک در شبکه های اجتماعی