1398/11/14 2006

کارشناس بازاریابی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: با توجه به تنوع کود و سم، یکی از عمده‌ترین مشکلات کنونی بخش کشاورزی، تهیه و تدارک نهاده های با کیفیت و استاندارد است.

تهیه نهاده‌ باکیفیت از مشکلات بخش کشاورزی است

احمد قربانی،  دوشنبه در حاشیه همایش آموزشی، ترویجی و معرفی سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در خراسان شمالی اظهار داشت: اکنون بیش از هفت هزار نوع کود و ۲ هزار گونه نهاده کودی در کشور عرضه می‌شود که انتخاب کود باکیفیت برای یک کشاورز، به عنوان یک بنگاه اقتصادی، بدون وجود هیچ دستگاه نظارتی دقیق در کشور مشکل است و این امر عدم اعتماد به محصولات را به دنبال دارد. وی افزود: اگرچه این شرکت برای کنترل کیفیت و قیمت کودهای شیمیایی و نهاده های آن با ۵۰ شرکت قرارداد منعقد کرده که کمیته پایش استانی و سازمان حمایت از مصرف کنندگان بر فعالیت آنها نظارت دارد ولی دستگاه نظارتی دقیقی که یک سبد سالم محصولات را به دست کشاورز برساند، در کشور وجود ندارد.

فعالیت سه هزار و ۴۰۰ کارگزار توزیع خدمات حمایتی
قربانی با بیان اینکه شرکت خدماتی حمایتی کشاورزی حدود ۳ هزار و ۴۰۰ کارگزار فعال در شبکه توزیع دارد، گفت: تعدد وجود این کارگزاران باعث شده هر کشاورز در هر نقطه از کشور دست کم به یکی از این کارگزاران دسترسی داشته باشد. وی با اشاره به ممنوعیت صدور کود و نهاده های مورد نیاز کشاورزان و کارگزاران داخلی در سال های اخیر گفت: اکنون میزان صدور این محصولات به کمتر از  ۱۰ درصد رسیده و واردات کود هم، با وجود برخی تحریم‌های اقتصادی، ۱۵ درصد از حجم واردات این بخش را به خود اختصاص داده است.

کارشناس بازاریابی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور با تاکید بر لزوم تامین نیازهای نهاده ای کشاورزان و کارگزاران از استان محل استقرار خود، خاطرنشان کرد: تاکید ما بر این است که کشاورز و کارگزار به دلیل هزینه‌های حمل و نقل و حمایت از تولید بومی استان، کودهای شیمیایی مورد نیاز خود را از استان خود تهیه کند.


مصرف سالانه ۳۵ هزار تن کود شیمیایی در خراسان شمالی
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی نیز مصرف سالانه کود شیمیایی یارانه ای و غیریارانه ای بخش کشاورزی این استان را نزدیک به ۳۵ هزار تن اعلام کرد و گفت: استفاده بهینه از کودهای آلی، بیولوژیک و استاندارد، تولیدات بخش کشاورزی را تا ۶۵ درصد افزایش داده است. محسن نظام دوست، هدف شرکت خدماتی حمایتی کشاورزی به عنوان بخش دولتی، تامین کودهای مورد نیاز کشاورزان و از سوی دیگر حمایت از بخش تولیدات داخلی دانست و افزود: هدف از برگزاری این همایش‌ها در مرحله اول حمایت از تولیدات داخلی علیرغم وجود تحریم های سخت علیه اقتصاد کشور است تا کارگزاران و کشاورزان در سطح استان از این طریق کمبود کودهای آلی و شیمیایی خود را رفع کنند.

وی افزود: براساس سیاسگذاری ها، هدف شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، تامین باکیفیت ترین نهاده ها با نازلترین قیمت برای کارگزار و کشاورز است تا آنها در شبکه خرید شرکت خدمات حمایتی، بتوانند به صورت مستقیم با تولیدگنندگان داخلی در تماس بوده و ضمن آشنایی با تولیدات داخلی، نیازهای خود را تامین کنند. نظام دوست تصریح کرد: در قالب این همایش، نمایشگاهی با حضور ۱۰ شرکت از بهترین‌های کشور تولیدات خود را در معرض دید کارگزاران و کشاورزان خراسان شمالی گذاشته اند و شرکت های آدینه فام خرم، فناوری زیستی طبیعت گرا، فناور نانو پژوهش مرکزی، کاوش گوگرد زرین، نهاده‌های کشاورزی رشدینه طلایی سبز، کوشش شیمی، واحد تولیدی باریزان، کیمیا اکسیر شرق و وطن سبز خلخال از آن جمله اند. ‌

همایش‌های آموزشی، ترویجی و معرفی سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به صورت فصلی در همه استان‌های کشور برگزار می‌شود که این رویداد در استان خراسان شمالی برای دومین بار برپا شده تا شرکت‌های برتر، محصولات و تولیدات خود را به کارگزاران و کشاورزان پیشرو و کارشناسان مروج و مدیران سازمان‌های استانی و شهرستانی معرفی کنند. خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار کشتزار است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی