1396/3/31 2675

مواد غذایی ارگانیک ترکیبات شیمیایی کمتری دارند، سالم ترند. خوردن مواد غذایی تحت تاثیر آفت کش ها اثرات زیان باری بر مغز می گذارد.

بر اساس گزارش اتحادیه اروپا

آفت کش ها سبب آسیب های مغزی می شوند/ آینده با مواد غذایی ارگانیک است


مواد غذایی ارگانیک ترکیبات شیمیایی کمتری دارند، سالم ترند ولی خوردن مواد غذایی تحت تاثیر آفت کش ها اثرات زیان باری بر مغز می گذارد. به گزارش ایانا از وبسایت ایندیپندنت با توجه به شواهد علمی موجود و بررسی های انجام شده توسط اتحادیه اروپا، خوردن مواد غذایی با مقادیر بالایی از آفات کش ها اثرات زیان باری بر مغز می گذارد.
 
اعضای اتحادیه اروپا می خواستند بدانند آیا مواد غذایی ارگانیک از محصولات زراعی که به روش معمولی کاشته می شوند سالم ترند یا خیر و از کارشناسان خواستند تحقیقات مربوطه را بررسی کنند.
 
گزارشی مبتنی بر مطالعات انجام شده در کالیفرنیای امریکا نشان داده است کودکانی که مادرانشان در طول دوران بارداری در معرض سموم فسفره (ارگانوفسفرات) که از مواد اصلی بسیاری از آفت کش هاست، قرار گرفته اند، احتمال بیشتری دارد که دچار پیشرفت های نامطلوب روانی در دو سال اول زندگی شان شوند و باید به این مشکل از سن سه و نیم تا پنج سالگی بیشتر توجه شود زیرا رشد فکری این عده تا هفت سالگی ضعیف تر خواهد بود.
 
مطالعه دیگری محاسبه کرده است که حدود ۱۳ میلیون امتیاز بهره هوشی (IQ) در یک سال در اثر آفت کش ها از بین می رود که نشان دهنده از دست رفتن حدود ۱۲۵میلیادر یورو (معادل ۱۰۹ میلیارد پوند) در سراسر اتحادیه اروپاست. این گزارش مطرح می کند که این رقم به احتمال زیاد کمتر از حد برآورد شده است و همچنین ممکن است آفت کش ها بر بیماری هایی نظیر پارکینسون، دیابت و انواع سرطان تأثیرگذار باشد.
 
سارا موکرجی (Sarah Mukherjee)، مدیر ارشد اجرایی انجمن حفاظت از محصولات زراعی، اصرار دارد که آفت کش ها بی خطراند و به ایندیپندنت می گوید: همان طور که خود گزارش اعلام می کند، آنها فقط پس از ارزیابی های گسترده تأیید می شوند. در میان تمامی محصولات در اروپا، بیشترین حفاظت بر روی محصولات زراعی صورت می گیرد، ۱۲ سال است که این کار انجام می شود و هزینه ای بیش از ۲۰۰ میلیون پوند را به شکل جزء فعالی برای بازارها به همراه داشته است. همچنین خانم موکرجی اضافه می کند: "سال به سال نتایج برنامه های نظارت بر باقی مانده آفت کش ها در مواد غذایی نشان می دهد هیچ یک از مصرف کنندگان در معرض مقادیر باقی مانده ای از آفت کش ها که برای سلامت آنها مضر باشد، قرار نگرفته اند."
 
از سوی دیگر، کارشناسان نگرانی هایشان درباره مقررات آفت کش ها افزایش یافته است. آنها می گویند که شکاف مهمی همچنان وجود دارد و آن، ارزیابی جامع قبل از ورود این مواد غذایی به بازارهاست. همچنین آنها اضافه می کنند:"حداقل ۱۰۰ نوع از آفت کش های مختلف وجود دارند که اثرات نامطلوب عصبی آنها بر روی بزرگسالان شناخته شده است و بنابراین همه این مواد مضراند و آسیب های مغزی رو به رشدی را به وجود می آورند."
 
به هر حال، مواد غذایی ارگانیک مقادیر کمتری از آفت کش ها را در خود دارند و از ایجاد خطرات بالقوه بسیار بر سلامت انسان ها جلوگیری می کنند. پرفسور اِوا رمبیالکوسکا (Ewa Rembialkowska)، از دانشگاه وارسا (Warsaw)، می گوید:"نشانه هایی وجود دارد که محصولات زراعی ارگانیک به علت تفاوت در استفاده از کودها و مواد آلی خاک، حاوی کادمیوم کمتری نسبت به محصولات زراعی معمولی اند و این موضوع بسیار با سلامت انسان در ارتباط است."
 
همچنین او می گوید که شیر ارگانیک در مقایسه با شیر معمولی مقادیر بیشتری از اسیدهای چرب مفید اُمگا تری را دارد، گرچه در حال حاضر ما نمی توانیم از این مزایای ویژه سلامتی استفاده کنیم. پرفسور ژوهانس خال (Johannes Khal) می گوید:"ما دریافتیم افرادی که مواد غذایی ارگانیک را ترجیج می دهند، برنامه غذایی سالم تری دارند که شامل سبزیجات، میوه ها، محصولات سبوس دار بیشتر و گوشت کمتر است. همچنین این الگوها از لحاظ پایداری زیست محیطی نیز مطلوب اند."
 
این گزارش نتیجه گرفته است بین مصرف مواد غذایی ارگانیک و کاهش خطرابتلا به بیماری های آلرژیک ارتباطی وجود دارد و همچنین مواد غذایی ارگانیک برای افرادی که اضافه وزن دارند و یا بسیار چاق اند منافع بالقوه ای دارد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی