رحیم فیروزی درباره برنج ارگانیک (IPM) اظهار کرد: برنجی که در زمان تولید، کاشت و داشت محصول بدون استفاده از سموم شیمیایی آفتکش تولید و بستهبندی شده، برنج ارگانیک است. وی افزود: بهعبارتی دیگر غذاهای ارگانیک غذاهایی هستند که تمام مراحل رشد آنها با سیستم طبیعی هماهنگ است و در تولید آنها از سموم دفع آفات گیاهی نظیر قارچکشها و علفکشها استفاده نشده است.
اصول و اهداف کشاورزی ارگانیک
این دستیار تخصصی طب سنتی تصریح کرد: از اهداف اصلی کشاورزی ارگانیک، تولید غذا با کیفیت بالا در حد کافی, همگامی با طبیعت, تقویت چرخه زیستی در سیستمهای زراعی, حفظ و افزایش حاصلخیزی خاکها در درازمدت و بهرهگیری از منابع کشاورزی تهدیدشونده است. فیروزی متذکر شد: در حقیقت هدف کشاورزی ارگانیک، بهرهگیری از یافتههای علوم زیستی بهصورت تکنیکهای پیشرفته, از قید ترکیبات آگروشیمیایی است که کشاورزی صنعتی را به خود وابسته کرده و کشاورزی ارگانیک به بهبود کیفیت خاک و محصولات کشاورزی کمک میکند.
وی یادآور شد: در کشاورزی ارگانیک از بذر سالم، عاری از آفت و بیماری که بومی است برای کشت استفاده میشود, خاک شالیزار با استفاده از کود حیوانی کاملاً پوسیده عاری از هرگونه آفت, بیماری, کود سبز و کود بیولوژیک حاصلخیز میشود. این دستیار تخصصی طب سنتی گفت: در این روش کشاورزی، بیماریها با بهبود شیوه کشت، استفاده از قارچکشهای بیولوژیک، استفاده از روشهای مکانیکی و نصب تله کنترل میشوند.